KAMPIOEEEEENEN!!! Dames1 is zaterdag kampioen geworden!

En toen was het eindelijk zaterdag 7 april. De zaterdag van onze kampioenswedstrijd! Met 3 punten in de pocket zouden we verzekerd zijn van het kampioenschap en dat was dan ook ons doel: minimaal 3 sets binnenslepen. Kijkend naar de stand moest het ook haalbaar zijn. Wij speelden tegen SDS Dames 1 die keurig in de middenmoot staan. We begonnen met wat lekkere muziekjes en iedereen had er zin in! Er was wat gezonde spanning aanwezig, maar dat hoort erbij.

Over de wedstrijd kunnen we heel kort zijn. Wij hebben niet ons beste spel laten zien, bij iedereen zaten er wel wat zenuwen. Elke set ging gelijk op, maar wij waren degene die beter waren en aan het langste eind trokken. Maar goed, het ging om die 3 punten en dat doel bleven we voor ogen houden en we bleven knokken. De eerste set werd gewonnen met 25-21 en de tweede set werd gewonnen met 25-18. Nog maar 1 set te gaan.. Ook in deze set lieten we hetzelfde zien. We gingen gelijk op, maar op gegeven moment ging bij ons de knop om en scoorden we meer. En daar was dan de laatste bal, met een mooi aanval van Lynn was ons kampioenschap zeker, ook de derde set werd gewonnen met 25-18! En wat een ontlading was het. Het feestje werd even kort maar uitbundig gevierd, want de vierde set was er ook nog. Gelukkig hadden we toen de arretjescake van Annemiek en konden we daar eerste even lekker van genieten.

Nou op naar de laatste set, even snel afmaken en naar de kantine voor champagne en meer! Dat was immers het idee.. We wisten in de 4e set het nog even lekker spannend te houden voor de kijkers. En we kregen het zelfs zover dat het op gegeven moment 24-24 stond. En toen 25-25.. Maar daar was dan de laatste aanval van Miranda en de winst was binnen: 27-25 en dat betekende dus een 4-0 overwinning voor ons! Wat een ontlading en wat een blijdschap. Het feest kon beginnen want daar waren de leuke confettikanonnen, die het overigens niet deden, helaas. Gelukkig had Renalda een voorraad mee en hadden we toch confetti! Van heren 1/bestuur kregen wij bloemen en een pakketje overhandigd, hartelijk dank daarvoor! En natuurlijk de medaille! Nog even snel op de foto en gauw naar buiten voor het ontkurken van de champagne.

Dat ontkurken van de champagne blijft toch nog een ding.. Helemaal als een aantal teamgenoten alleen maar lopen te tieren over hoe kut het allemaal wel niet is, haha! Maar goed, we zijn ontzettend blij dat het kampioenschap binnen is en de sfeer is fantastisch! Elles en Lynn bedachten hoe leuk het wel niet zou zijn om even een ritje in Ted (thanks heren, voor het lenen ;)) door Nunspeet te gaan rijden. Onze coach Gert zag dit ook wel zitten en hij kroop achter het stuur. Na wat opstartproblemen, flessen wijn, wat zakken chips en veel gezellige liedjes (en nog wel meer…) was het tijd om terug te keren naar de sporthal. Daar hebben we heren 1 nog even aangemoedigd die ook kampioen zijn geworden, gefeliciteerd mannen! Nu was het natuurlijk helemaal een groot feest! Aansluitend de BBQ waar we hebben genoten van het heerlijke vlees, wijn, de stormbaan en de heerlijke deuntjes. Al met al een geslaagde dag waarin we veel hebben gelachen en waarop we goed terug kunnen kijken!

Nu staat er voor ons nog 1 wedstrijd op het programma en dat is op zaterdag 21 april om 12:30 in Epe. We hebben eigenlijk nog één doel voor ogen en dat is ongeslagen kampioen worden. Kampioen zijn we al en we zijn ook nog steeds ongeslagen en dat zullen we in Epe zeker uitstralen en vasthouden! Bedankt voor al jullie support tijdens onze kampioenswedstrijd en we hopen jullie allemaal in Epe weer te zien!

Groetjes dames 1