KAMPIOENEN KAMPIOENEN KAMPIOENEN 3x OP RIJ!

Het is de lange mannen van het eerste herenteam van Hellas gelukt om voor het derde opeenvolgende jaar kampioen te worden. Na het kampioenschap van vorig jaar was de doelstelling duidelijk, handhaving zou een prachtig doel zijn. Niets bleek minder waar, nadat zij de titel Herbstmeister al eerder dit jaar op naam hebben mogen schrijven is nu de titel van de promotieklasse ook binnen, grandioos!! Wij horen u denken, hoe is dat nou mogelijk? ze konden toch nog helemaal geen kampioen worden…? Dat klopt, het was inderdaad nog een kwestie van tijd maar doordat de heren van Pauwervoll H1 uit Ermelo twee punten hadden weggekaapt bij onze vrienden uit Epe mochten wij ons bij een 4-0 overwinning KAMPIOEN van de promotieklasse noemen.

Dan het verloop van de wedstrijd (tenminste hetgeen we nog herinneren..). Coach pinkeltje had vroeg in de morgen doorgegeven via de app dat hij eerst nog een potje moest tennissen en dat hij het waarschijnlijk net zou gaan redden om op tijd bij de wedstrijd te zijn. Dat lukte hem en hij kwam keurig op tijd ( lees:  tijdens de warming-up). Hij kwam op zijn slippertjes binnen gelopen met een brede lach en een uitstraling alsof hij net Rafael Nadal van het gravel van Roland Garros had getikt. En dat klopte, hij had gewonnen en nu was het de beurt aan ons. De voorbespreking hadden we voor het gemak maar overgeslagen want als je nog enige vorm van motivatie nodig hebt nadat je de uitwedstrijd bij SDS Voorthuizen een waardeloze 3-1 nederlaag hebt geleden, dat je dames 1 van Hellas zojuist tegen de dames van SDS kampioen hebt zien worden (GEFELICITEERD Dames!!!) en dat je weet dat je directe concurrent zojuist heeft verzaakt een overwinning te boeken en je daardoor bij een 4-0 winst kampioen kunt worden, dan kun je beter gaan tennissen (geintje coach).

Wij gingen daarom op volle toeren starten met onze warming-up. Dat zag er super uit, zelfs Pritt (Simon) heeft alle ballen geslagen, hulde!! Iedereen was er klaar voor en de tribunes zaten moker vol met onze trouwe vaste supportersgroep, jong aanstormend talent en mensen die wel zin hadden in een feestje. Enfin de wedstrijd begon en al snel werd een ruime voorsprong gepakt om die vervolgens ook weer in te leveren. Bij 10-10 was de wedstrijd weer in evenwicht en was duidelijk dat beide teams vol voor de winst gingen en aan elkaar gewaagd waren. Het was stuivertje wisselen tot de 18 punten en daarna zetten de Hellas mannen een tandje bij om de setwinst veilig te stellen. Met 25-20 was de eerste set voor ons en moesten we ons goede niveau zien vast te houden in de volgende set.

De tweede set verliep als de eerste beide teams draaide een prima side-out waardoor de punten om en om verdeeld werden. Op een gelijke stand van 20-20 was het dit keer SDS die een versnelling bij zetten en een stand van 23-20 op de borden bracht. Een paar directe fouten en slordig spel van de bezoekers bracht ons weer op gelijke hoogte. Voordat we deze set konden winnen moest nog wel een setpoint worden weggewerkt en konden wij bij 27-25 de armen omhoog steken, 2-0 voor de rooie!!

Dan set 3, de winst kon nu worden binnengehaald. Ook in deze set werden prachtige rally’s gespeeld en goede punten gescoord. De side out liep als een tierelier en iedereen kon zijn bijdrage leveren. De punten werden gedurende de set verdeeld en bij de 18 punten konden wij weer versnellen en een ruime voorsprong pakken. Deze uitbraak bleek voldoende en met de 25-20 winst hadden we de 3e set op zak.

Dan het laatste setje, set 4. De set waar het moest gebeuren, de set waar het spreekwoordelijke kaf van het koren zou worden gescheiden, waar de jongetjes grote kerels worden, waar bij winst de gevolgen van het verdere verloop van de avond niet te overzien zouden zijn, de set waar iedereen het nog lang over zou hebben en dat dit de set zal worden waar Hellas Heren 1 nog eenmaal zou laten zien dat zij de terechte KAMPIOEN van de promotieklasse C zouden zijn. Iedereen binnen het team stond nog steeds op scherp en in het midden van de 4e set konden we SDS dan eindelijk definitief knakken. De wedstrijd was gespeeld en het verzet gebroken. Op 24-18 werd Sannie het veld in gestuurd om te serveren. Serveren?? Ja serveren, vandaag was Sannie nog niet volledig inzetbaar als libero maar wel als servicekanon. Een snoeiharde service werd afgevuurd en door SDS angstvallig over het net geprutst waarna hij zelf de pass kon geven om de bal vervolgens van achter de drie binnen te pompen. Waar (nog) niemand rekening mee had gehouden werd waarheid, na het kampioenschap van de dames hebben ook de heren hun gedroomde kampioenschap binnen weten te halen.

Een groots feest brak los en wij konden na de wedstrijd direct aanschuiven bij de perfect georganiseerde barbecue. Super geregeld dames 3, het was heerlijk!!  Op de gezichten was bij de heren de blijdschap en opluchting af te lezen. Eindelijk mochten we weer doen waar we echt goed in zijn, feest vieren en onszelf een heel jaar lang titelverdediger noemen. Want door een tekort aan spelers zijn wij genoodzaakt om nog een jaar in deze leuke klasse te blijven spelen.

Nog één potje spelen en wel tegen de runner up, Jumbo van Andel-Ormi H1 uit Epe. Een wedstrijd die gespeeld zal moeten worden om des keizers baard. Wij zullen er alles aan doen om ook de heren van Epe de spreekwoordelijke deksel op de neus te drukken. Op hardhandige wijze, zoals u van ons gewend bent!! Wij zien jullie graag zaterdag 21 april om 14.30 in Epe. Niet alleen voor deze topper op de laatste speeldag maar ook omdat onze Sannie voor de laatste keer het Hellas shirtje zal dragen. Laten we hem met zijn allen een mooi en verdiend afscheid geven na al die jaren als trouwe teamgenoot en verenigingsmens!! Volgende week zullen wij hier nog even verder op ingaan.

Groet Hellas Heren 1