Wedstrijdverslag Zeewolde DS 1 – Hellas DS 1: “de avond”

De avond die we wisten dat ging komen was dan eindelijk daar, vrijdagavond 23 maart. Dat moest dé avond worden. De strijd tussen nummer 1 en 2 uit onze competitie. Vol goede moed vertrokken we naar Zeewolde.
Eenmaal in de kleedkamer werden nog wat mooie foto’s en boomerangs gemaakt om even op de facebookpagina van onze tegenstander te zetten. Daarna gaf een van onze teamgenoten nog even als idee dat het leuk was als we champignons zouden krijgen, paste leuk bij ‘we are the champions… Goed verhaal, lekker kort, we hadden er zin in!

Iedereen ging gefocust de warming-up in en voor we het wisten was de start van de wedstrijd daar. De coach sprak nog wat wijze woorden: ‘Deze wedstrijd moet je gewoon zien als één van de 22, wij zijn gewoon beter.’, en met die woorden begonnen we aan de wedstrijd. Zeewolde was echter ook goed gefocust en leek ons aan het begin wat te overrompelen. Er werden ballen ingetimmerd waar wij even geen antwoord al hadden. Al gauw hadden we een behoorlijke achterstand. Toen die achterstand op meer dan 8 punten kwam te staan, werden we wakker en hadden we wel een weerwoord op de aanvalsballen van Zeewolde. We kwamen lekker in de wedstrijd, bewaarden de rust, maar misten net de laatste puntjes om de overwinning binnen te halen, we verloren deze set met 25-22.

Niet te lang bij stilstaan, door naar set 2. Het werd al snel duidelijk dat wij lekker in ons spel waren gekomen en Zeewolde meer moeite kreeg om het tempo bij te benen. Wat ook duidelijk werd, was dat de scheidsrechter een oogje op Marinka had en onze aanvoerder de nodige gesprekjes met deze man mocht voeren. Maar daar maakten we ons maar niet te druk om. De servicedruk lag aan de overkant, er werd lekker op tempo gespeeld en de nodige punten werden er heerlijk in geslagen. Deze set werd gewonnen met 13-25.

Ook in de derde set bleven we constant spelen. Na een prachtige servicereeks van Annemiek kwamen we op een voorsprong van 2-10. Een voorsprong die Zeewolde niet meer goed kon maken, met 14-25 werd deze set binnen gesleept.

Over de laatste set kunnen we ook erg kort zijn. Er werd goed gevolleybald en het was duidelijk wie de baas was in dit potje. Met een stand van 13-25 werd de wedstrijd afgefloten en wisten wij dat we 4 erg belangrijke punten mee naar huis konden nemen!

Na een goeie afsluiter bij de grote gele M, waar de nodige burgertjes naar binnen werden gewerkt, reden we voldaan weer terug naar Nunspeet. Supporters in Zeewolde, bedankt!

En in Nunspeet moet het gebeuren op 7 april, daar kunnen we het kampioenschap binnen halen!
We hopen jullie daar allemaal te zien, tijdens de wedstrijd tegen SDS en hopelijk ook bij het feestje erna. 7 april, Hellas DS 1 – SDS DS 1, 15.00 uur in de Feithenhof.

Kusjes, Dames 1