(14 april) 4×4 Recreanten Mix is vol

Vorige week is de inschrijving van het toernooi geopend en inmiddels moeten we de inschrijving voor recreanten mix 4×4 sluiten omdat deze vol zit (inclusief reserves). Dat het hard gaat met de inschrijvingen bleek vorige week op de eerste dag, toen waren er al 40 aanmeldingen! In de overige poule’s zijn nog plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in!


(6 april) Inschrijving HellasBeach 2019 is geopend!

Vanaf vandaag (6 april) is het mogelijk om je in te schrijven voor HellasBeach 2019. Inschrijven kan via het tabblad “inschrijven” daar vind je het inschrijfformulier. Voor inschrijvingen geldt dat de volgorde van betaling wordt aangehouden voor het moment waarop je definitief bent ingeschreven.

Op deze pagina geven we ook regelmatig een update over de inschrijvingen over welke poules vol zijn of waar juist nog een plekje vrij is . Dit doen we omdat we afhankelijk zijn van hoeveel interesse er is per categorie. Mocht een poule wat achterblijven, qua belangstelling dan kan dat extra plaatsen elders opleveren en omgekeerd. Het is ieder jaar weer dringen geblazen om mee te doen, daar zijn wij als organisatie natuurlijk heel blij mee maar helaas moeten we ook ieder jaar teams teleurstellen omdat we simpelweg vol zitten. Dus zorg ervoor dat je snel inschrijft dan doe je mee aan HellasBeach 2019!

Inschrijven voor het Basisscholentoernooi kan vanaf 20 april via deze site, klik op het tabblad “scholentoernooi” voor het inschrijfformulier. Daar vindt je ook meer informatie over dit toernooi. Voor de jeugd hebben we dit jaar een minimum aantal van 6 teams vastgesteld om deze poule door te laten gaan. Op de site zullen we hierover communiceren en uiteraard direct met de ingeschreven teams.

De inschrijving voor beide toernooien is open zolang er plek is en uiterlijk tot en met zaterdag 25 mei.

Nieuw dit jaar is de teamtraining om goed voorbereid het toernooi in te gaan!

We willen dit jaar niet alleen training geven aan de scholieren maar ook aan de deelnemers van HellasBeach. Het idee is om de drie donderdagen (13, 20 en 27 juni) voorafgaand aan het toernooi een korte training van ca. 1-1,5uur aan te bieden. In deze training gaan we aan de slag met de basistechniek, spelregels en speel je uiteraard een paar potjes om het spel te oefenen met je team. De kosten bedragen €25,- per team en daarvoor krijg je dus drie trainingen voor je team. Heb je hier interesse in dan kun je dit aangeven bij de inschrijving, bij voldoende belangstelling nemen we contact op met de teams ter bevestiging van de training en met informatie over de betaling. We hopen dat er voldoende belangstelling is zodat we met een mooie club in de zaal kunnen trainen!

Mocht je vragen hebben neem gerust contact op met de organisatie via beach@vvhellas.nl


Over HellasBeach Nunspeet

HellasBeach is voor veel mensen in Nunspeet en omgeving een vertrouwd en sportief evenement. Het toernooi wordt gespeeld in het laatste weekend van juni op de vrijdagavond en de zaterdag. De afgelopen jaren is het toernooi gegroeid met een scholierentoernooi wat voorafgaat aan het hoofdtoernooi op vrijdagmiddag.

HellasBeach wordt gespeeld in verschillende categorieën. Zo zijn er klassen voor dames, heren en gemixt. De team grootte varieert ook bij de jeugd en de recreanten (heren en gemixt)  wordt 4 tegen 4 gespeeld. In deze poules van 4×4 wordt gespeeld op een veld van 8×8 meter.

Bij de dames is er een poule waarin gestreden wordt in teams van 3 tegen 3. Bij de heren is er nog wat meer ruimte in het veld, daar wordt 2 tegen 2 gespeeld. Zowel de dames 3×3 als de heren 2×2 spelen op een veld van 9×18 meter. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je elkaar snel in de weg loopt!

Deze vijf categorieën spelen om de titels van HellasBeach 2019. Voor alle winnaars worden prijzen beschikbaar gesteld door verschillende lokale/regionale sponsoren.

Met behulp van onderstaande formulier kun je je inschrijven voor HellasBeach. Na inschrijving ontvang je automatisch een email met daarin jouw inschrijving en het rekeningnummer waar je het inschrijfgeld naar moet overmaken. De volgorde van inschrijving bepalen we op basis van het moment waarop je betaling is ontvangen.

Zodra een poule vol is, inclusief enkele reserve, dan sluiten we daarvoor de inschrijving en kun je deze ook niet meer selecteren.


Teamnaam (verplicht)

Selecteer poule (verplicht, mix 4x4 is vol)

Interesse voor teamtraining? (verplicht)

Uw naam (verplicht)

Adres (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Opmerkingen

captcha

Heb je interesse in de teamtraining maar heb je je (nog) niet opgegeven? Geen probleem, via onderstaande formulier kun je je eenvoudig opgeven voor de teamtraining. Let op we zijn afhankelijk van voldoende animo, we nemen tijdig contact met je op om aan te geven of het doorgaat.

Teamnaam (verplicht)

Selecteer poule (verplicht)

Uw naam (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Opmerkingen

captcha

Onderstaand de spelregels van HellasBeach 2019

We spelen op het zand maar per poule zijn er verschillende regels zodat we het voor iedereen leuk houden.

Veld: Het speelveld bedraagt 7 bij 14 meter. Uitgezonderd Heren 2×2 en Dames 3×3, zij spelen op een veld van 8 bij 16 meter.

Wedstrijdduur: De poulewedstrijden bestaan uit 2 sets. Iedere gewonnen set telt voor 2 punten. De winnaar van een set is het team dat het eerst 21 punten behaalt volgens het rallypointsysteem. Dit met een verschil van 2 punten.
De maximale speelduur voor een wedstrijd is 23 minuten. Na 15 minuten zal een geluidssignaal klinken. De teams die op dat moment nog niet aan de tweede set zijn begonnen moeten dat dan doen.
Eindigen twee of meer teams op een gelijk aantal punten, dan telt het hoogste saldo, en zo nodig de uitslag van de onderlinge wedstrijd.

De heren 2×2 spelen dit jaar weer op tijd, dit komt door de omvang van de poule en de samenhang met het complete speelschema.

Ten opzicht van vorig jaar is er een wijziging: Alleen de finales(1e en 2e plaats) en de kleine finales (3e en 4e plaats) gaan om twee gewonnen sets! (3de set tot 15 punten). De halve finales worden net als in de poulewedstrijden op tijd gespeeld.

Time-outs: Time-outs zijn niet toegestaan.

Teamsamenstelling: In de recreatieve klassen en bij de jeugd bestaat een team uit minimaal 4 spelers. Bij de Recreanten mix mogen maximaal 2 competitiespelers in het veld staan. Bij alle teams in de klasse Recreanten mix moeten er tijdens de wedstrijd altijd minimaal 2 dames in het veld staan.

Deelname: Een speler mag maar voor 1 team uitkomen gedurende het toernooi.

Opstelling: Buiten de opslagvolgorde zijn er geen beperkingen in de opstelling. Iedere speler mag vanuit het gehele speelveld aanvallen.

Opslag: Het eerstgenoemde team op het wedstrijdformulier begint met de service in de 1e set. Medespelers mogen het zicht op de serveerder niet belemmeren.

Protest: Protesteren over een uitslag of andere onregelmatigheden tijdens een wedstrijd kan uitsluitend tot 2 rondes na het spelen van een wedstrijd. Na die tijd wordt een protest niet meer in behandeling genomen. Protest indienen kan bij het wedstrijdsecretariaat.

In gevallen waarin de spelregels niet voorzien, beslist de wedstrijdleiding. Hiertegen is geen protest mogelijk. Door deelname verklaart men zich akkoord met de spelregels.

SPELREGELS voor de heren 2×2 en dames 3×3:

De poules heren 2×2 en dames 3×3 gaan spelen volgens de NeVoBo beachvolleybalregels op enkele uitzonderingen na. Deze zijn genoemd bij het algemene wedstrijdreglement.

Hieronder volgen de belangrijkste beachregels:

 • Om de 7 gespeelde punten wordt er gewisseld van speelzijde. Er wordt gespeeld tot de 21 punten.
 • Elke bal die over het net wordt gespeeld, wordt met een harde techniek opgevangen (in de praktijk betekent dit dat de bal meestal onderarms gespeeld wordt).
 • De bal wordt met ‘hard’ contact over het net gespeeld (denk aan nokkel, vuist, platte hand, normale aanval, onderarms spelen).
 • Als het blok de bal aanraakt dan mag er nog maar 2x overgespeeld worden.
 • Netfouten dienen afgefloten te worden.
 • Voetfouten kan alleen voor gefloten worden indien je de andere partij hindert.
 • Bovenhandse set-ups worden soepel beoordeeld (mogen meer als een halve bal draaien).

SPELREGELS voor de recreanten en de jeugd:

 • Spelers in de jeugdpoule zijn niet ouder als 16 jaar.
 • De techniek wordt soepel beoordeeld.

 • De bal mag met het gehele lichaam worden gespeeld.

 • Na aanraking van het blok, mag de bal nog drie keer gespeeld worden.

 • Netfouten dienen afgefloten te worden.

 • Voetfouten alleen voor fluiten indien dit een gevaar oplevert voor de andere partij.

Op vrijdag 28 juni vindt het Beachtoernooi plaats voor de basisscholen.

Het toernooi is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en vindt plaats op vrijdag 28 juni. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. Het is ook mogelijk om per school meerdere teams mee te laten spelen. Het toernooi start om ongeveer 15.45uur en rond 17.45uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Aanmelden kan via het onderstaande formulier. Het is daarbij van belang dat de naam van de school wordt vermeld en de namen van de kinderen en de verantwoordelijke begeleider. Na inschrijving ontvang je een automatisch bericht wanneer de inschrijving goed is ontvangen. Binnen 7 dagen ontvang je de definitieve bevestiging van de aanmelding.

Voorafgaand aan het toernooi is er op de basisscholen aandacht voor volleybal en wordt in de gymlessen volleybal training gegeven. Daarnaast is er de mogelijkheid om op donderdag 13, 20 en 27 juni te komen trainen in sporthal de Feithenhof van 15.45 tot 16.45uur. Indien je mee wilt trainen geef het dan alsjeblieft door bij de aanmelding of stuur na aanmelden nog een mailtje naar beach@vvhellas.nl. We willen graag weten hoeveel kinderen er komen zodat we kunnen zorgen voor voldoende trainers. Er zijn geen kosten verbonden aan de training.

Graag tot ziens op vrijdag 28 juni bij HellasBeach 2019


Inschrijfformulier

Beschikbaar vanaf 20 april, inschrijven is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 7 juni.

Kom jij ook helpen?

Om het toernooi ieder jaar weer op en af te bouwen hebben we vele handen nodig. En dan hebben we het nog niet eens over de organisatie tijdens het toernooi. Wil je ook mee helpen als vrijwilliger? Meld je dan via onderstaand formulier aan!

Naam (verplicht)

Ik kom helpen op:
Donderdag:
19.00-21.00uur
Vrijdag:
10.30-14.30uur22.30-23.59uur
Vrijdagnacht op Zaterdag (alleen voor 18 jaar of ouder):
03.00-06.00uur
Zaterdag:
07.00-09.00uur17.30-19.00uur
Maandag:
08.00-11.00uur

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Opmerkingen

captcha

Contact met HellasBeach

De Beachcommissie bestaat uit zes leden die zich actief bezig houden met de organisatie van dit toernooi. U kunt contact met ons opnemen per mail via: beach@vvhellas.nl

Sander den Boon – Sponsoring en Materialen

Witte van Cappellen – Wedstrijdschema’s en Inschrijvingen

Iris Oosterhaven – Basisscholentoernooi

Marnix Stegeman – Basisscholentoernooi

Jarik Niebeek – Sponsoring en Materialen

Daniël den Besten – Inschrijvingen, PR en website

HellasBeach 2019

HellasBeach Basisscholentoernooi 2019