(24 juni) UPDATE: Speelschema’s online en Jubileum shirt te koop tijdens het toernooi!

De speelschema’s staan inmiddels online voor de eerste poules. De vervolg poules worden vrijdagavond berekend en ‘s avonds zo snel mogelijk verstuurd aan de deelnemers. Uiteraard worden de schema’s ook op de website geplaatst.

Vanuit de organisatie willen we er graag een bijzondere editie van maken waarbij het beachvolleybal uiteraard nog steeds voorop staat. Daarom hebben we voor alle deelnemers een speciale actie. Tijdens het toernooi verkopen we een mooi oranje jubileumshirt! De kwaliteit is vergelijkbaar met die van het shirt van vijf jaar geleden en mede dankzij sponsoren kunnen we jullie dit shirt aanbieden voor € 2,50 per shirt. Lang niet gek voor een shirt dat je kan gebruiken om in te beachvolleyballen maar ook gewoon voor al je andere sportactiviteiten of oranje feestjes!

Het shirt kun je kopen tijdens het toernooi op vrijdag en zaterdag bij de organisatie en is in verschillende maten verkrijgbaar. We hebben een flinke voorraad ingekocht maar uiteindelijk geldt op=op!


(4 juni) UPDATE: Nog een plekje vrij in de jeugdpoule!

Ben jij tussen de 12 en 16 jaar oud en wil je nog meedoen aan HellasBeach 2018 schrijf je dan snel in want er is nog maar 1 plekje beschikbaar. Alle overige poules zijn inmiddels helemaal vol en we werken momenteel hard aan de laatste details van het wedstrijdschema. We verwachten dat het schema over ongeveer 3 weken klaar is en dan publiceren we het hier op de website en sturen we het toe aan alle deelnemers.


(30 april) Update: Heren 2×2 is vol, laatste plekken beschikbaar in de jeugdpoule 4×4!

Het begint al bijna vanzelfsprekend te worden dat we ieder jaar weer vol zitten. Ook dit jaar zijn we goed op weg alle seniorenpoules zijn inmiddels vol en alleen bij de Jeugd poule 4×4 is nog plek. De komende weken gaan we hard aan het werk om de speelschema’s te maken. De speelschema’s worden in juni rondgestuurd aan de teams en ook op de site geplaatst.

Zorg dat je op de hoogte blijft van HellasBeach 2018 en volg ons op de website en facebook. Hier gaan we de komende tijd bekend maken welke speciale acties er allemaal zijn voor, tijdens en na het toernooi!


(22 april) Update: We zijn bijna vol en we zoeken vrijwilligers!

Er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar voor de inschrijving voor HellasBeach 2018. Bij de Jeugdpoule (tot 16 jaar) zijn nog diverse plekken en bij Heren 2×2 zijn we alweer bijna vol. Bij de Dames 3×3 is de poule inmiddels wel volledig gevuld en is de inschrijving ook gesloten.

Ook dit jaar wordt het toernooi van Volleybal Vereniging Hellas uit Nunspeet georganiseerd op het Marktplein. We zijn net als alle andere jaren weer op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met de opbouw van het toernooi. Heb je wat tijd over of wil je wat tijd voor ons vrijmaken? Dan kun je je aanmelden via het inschrijfformulier voor vrijwilligers (zie tabblad Vrijwilligers).


(15 april) Update inschrijvingen: mix 4×4 vol, heren 4×4  zitten vol!

De inschrijvingen stromen letterlijk naar binnen! In de populaire mix 4×4 en heren 4×4 zijn we inmiddels vol. Ook de reservelijst is goed gevuld waardoor we de inschrijving van deze poules inmiddels hebben gesloten. In overige poules: Jeugd 4×4, Dames 3×3 en Heren 2×2 is nog wel plek. Dus schrijf je snel in dan maak je nog kans om mee te doen aan de 25e editie van HellasBeach!


(6 april) Inschrijving HellasBeach 2018 is geopend!

Vanaf zaterdag 7 april is het mogelijk om je in te schrijven voor Hellas Beach 2018. Inschrijven kan via het tabblad “inschrijven” daar vind je het online formulier. Voor inschrijvingen geldt dat de volgorde van betaling wordt aangehouden voor het moment waarop je definitief bent ingeschreven.

Inschrijven voor het Basisscholentoernooi kan ook via deze site: klik op het tabblad “scholentoernooi” voor het inschrijfformulier. Daar vindt je ook meer informatie over dit toernooi.

We houden op deze pagina ook het aantal inschrijvingen bij. Dit doen we omdat we afhankelijk zijn van hoeveel interesse er is per categorie. Mocht een poule wat achterblijven dan kan dat extra plaatsen elders opleveren en omgekeerd. Helaas zitten we de afgelopen vijf jaar telkens snel vol en moeten we nee verkopen aan verschillende teams. Dus zorg ervoor dat je snel inschrijft dan doe je mee aan het jubileumtoernooi!

De inschrijving is open zolang er nog plek is en anders tot en met zaterdag 26 mei.


Over HellasBeach Nunspeet

HellasBeach is voor veel mensen in Nunspeet en omgeving een vertrouwd en sportief evenement. Het toernooi wordt gespeeld in het laatste weekend van juni op de vrijdagavond en de zaterdag. De afgelopen jaren is het toernooi gegroeid met een scholierentoernooi wat voorafgaat aan het hoofdtoernooi op vrijdagmiddag.

HellasBeach wordt gespeeld in verschillende categorieën. Zo zijn er klassen voor dames, heren en gemixt. De team grootte varieert ook bij de jeugd en de recreanten (heren en gemixt)  wordt 4 tegen 4 gespeeld. In deze poules van 4×4 wordt gespeeld op een veld van 8×8 meter.

Bij de dames is er een poule waarin gestreden wordt in teams van 3 tegen 3. Bij de heren is er nog wat meer ruimte in het veld, daar wordt 2 tegen 2 gespeeld. Zowel de dames 3×3 als de heren 2×2 spelen op een veld van 9×18 meter. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je elkaar snel in de weg loopt!

Deze vijf categorieën spelen om de titels van HellasBeach 2018. Voor alle winnaars worden prijzen beschikbaar gesteld door verschillende lokale/regionale sponsoren.

Onderstaand zijn de geldende spelregels van 2018.

We spelen op het zand maar per poule zijn er verschillende regels zodat we het voor iedereen leuk houden.

Veld: Het speelveld bedraagt 7 bij 14 meter. Uitgezonderd Heren 2×2 en Dames 3×3, zij spelen op een veld van 8 bij 16 meter.

Wedstrijdduur: De poulewedstrijden bestaan uit 2 sets. Iedere gewonnen set telt voor 2 punten. De winnaar van een set is het team dat het eerst 21 punten behaalt volgens het rallypointsysteem. Dit met een verschil van 2 punten.
De maximale speelduur voor een wedstrijd is 23 minuten. Na 15 minuten zal een geluidssignaal klinken. De teams die op dat moment nog niet aan de tweede set zijn begonnen moeten dat dan doen.
Eindigen twee of meer teams op een gelijk aantal punten, dan telt het hoogste saldo, en zonodig de uitslag van de onderlinge wedstrijd.

De heren 2×2 spelen dit jaar weer op tijd, dit komt door de omvang van de poule en de samenhang met het complete speelschema.

Ten opzicht van vorig jaar is er een wijziging: Alleen de finales(1e en 2e plaats) en de kleine finales (3e en 4e plaats) gaan om twee gewonnen sets! (3de set tot 15 punten). De halve finales worden net als in de poulewedstrijden op tijd gespeeld.

Time-outs: Time-outs zijn niet toegestaan.

Teamsamenstelling: In de recreatieve klassen en bij de jeugd bestaat een team uit minimaal 4 spelers. Bij de Recreanten mix mogen maximaal 2 competitiespelers in het veld staan. Bij alle teams in de klasse Recreanten mix moeten er tijdens de wedstrijd altijd minimaal 2 dames in het veld staan.

Deelname: Een speler mag maar voor 1 team uitkomen gedurende het toernooi.

Opstelling: Buiten de opslagvolgorde zijn er geen beperkingen in de opstelling. Iedere speler mag vanuit het gehele speelveld aanvallen.

Opslag: Het eerstgenoemde team op het wedstrijdformulier begint met de service in de 1e set. Medespelers mogen het zicht op de serveerder niet belemmeren.

Protest: Protesteren over een uitslag of andere onregelmatigheden tijdens een wedstrijd kan uitsluitend tot 2 rondes na het spelen van een wedstrijd. Na die tijd wordt een protest niet meer in behandeling genomen. Protest indienen kan bij het wedstrijdsecretariaat.

In gevallen waarin de spelregels niet voorzien, beslist de wedstrijdleiding. Hiertegen is geen protest mogelijk. Door deelname verklaart men zich akkoord met de spelregels.

SPELREGELS voor de heren 2×2 en dames 3×3:

De poules heren 2×2 en dames 3×3 gaan spelen volgens de NeVoBo beachvolleybalregels op enkele uitzonderingen na. Deze zijn genoemd bij het algemene wedstrijdreglement.

Hieronder volgen de belangrijkste beachregels:

 • Om de 7 gespeelde punten wordt er gewisseld van speelzijde. Er wordt gespeeld tot de 21 punten.
 • Elke bal die over het net wordt gespeeld, wordt met een harde techniek opgevangen (in de praktijk betekent dit dat de bal meestal onderarms gespeeld wordt).
 • De bal wordt met ‘hard’ contact over het net gespeeld (denk aan nokkel, vuist, platte hand, normale aanval, onderarms spelen).
 • Als het blok de bal aanraakt dan mag er nog maar 2x overgespeeld worden.
 • Netfouten dienen afgefloten te worden.
 • Voetfouten kan alleen voor gefloten worden indien je de andere partij hindert.
 • Bovenhandse set-ups worden soepel beoordeeld (mogen meer als een halve bal draaien).

SPELREGELS voor de recreanten en de jeugd:

 • Spelers in de jeugdpoule zijn niet ouder als 16 jaar.
 • De techniek wordt soepel beoordeeld.

 • De bal mag met het gehele lichaam worden gespeeld.

 • Na aanraking van het blok, mag de bal nog drie keer gespeeld worden.

 • Netfouten dienen afgefloten te worden.

 • Voetfouten alleen voor fluiten indien dit een gevaar oplevert voor de andere partij.

Teamnaam (verplicht)

Selecteer poule (verplicht)

Uw naam (verplicht)

Adres (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Opmerkingen

captcha

Kom jij ook helpen?

Om het toernooi ieder jaar weer op en af te bouwen hebben we vele handen nodig. En dan hebben we het nog niet eens over de organisatie tijdens het toernooi. Wil je ook mee helpen als vrijwilliger? Meld je dan via onderstaand formulier aan!

Naam (verplicht)

Ik kom helpen op:
Donderdag:
19.00-21.00uur
Vrijdag:
10.30-14.30uur22.30-23.59uur
Vrijdagnacht op Zaterdag (alleen voor 18 jaar of ouder):
03.00-06.00uur
Zaterdag:
07.00-09.00uur17.30-19.00uur
Maandag:
08.00-11.00uur

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Opmerkingen

captcha

Op vrijdag 29 juni vindt het Beachtoernooi plaats voor de basisscholen.

Het toernooi is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en vindt plaats op vrijdag 29 juni. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. Het is ook mogelijk om per school meerdere teams mee te laten spelen. Het toernooi start om ongeveer 15.45uur en rond 17.45uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Aanmelden kan via het onderstaande formulier. Het is daarbij van belang dat de naam van de school wordt vermeld en de namen van de kinderen en de verantwoordelijke begeleider. Na inschrijving ontvang je een automatisch bericht wanneer de inschrijving goed is ontvangen. Binnen 7 dagen ontvang je de definitieve bevestiging van de aanmelding.

Graag tot ziens op vrijdag 29 juni bij HellasBeach 2018


Inschrijfformulier

Schoolnaam (verplicht)

Naam begeleider (verplicht)

Naam kind 1 (verplicht)

Naam kind 2 (verplicht)

Naam kind 3 (verplicht)

Naam kind 4 (verplicht)

Naam kind 5

Naam kind 6

Adres (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Opmerkingen

captcha

Contact met HellasBeach

De Beachcommissie bestaat uit zes leden die zich actief bezig houden met de organisatie van dit toernooi. U kunt contact met ons opnemen per mail via: beach@vvhellas.nl

Linda Mulder – Inschrijvingen en Wedstrijdschema’s

Arjan Northausen – Inschrijvingen en Wedstrijdschema’s

Witte van Cappellen – Wedstrijdschema’s

Iris Oosterhaven – Basisscholentoernooi

Marnix Stegeman – Basisscholentoernooi

Jarik Niebeek – Sponsoring en Materialen

Daniël den Besten – PR en website

Hier staan de speelschema’s van HellasBeach 2018 voor de eerste rondes. de vervolg rondes worden vrijdagavond aan de deelnemers toegestuurd en zo snel mogelijk op de website geplaatst.

Zaterdag:

zaterdag Jeugd 4×4

zaterdag Dames 3×3

zaterdag Heren 2×2

zaterdag recreanten 4×4 (heren)

zaterdag Recreanten 4×4 (mix)

Vrijdag:

vrijdag Heren 2×2

vrijdag recreanten 4×4 (heren)

vrijdag Recreanten 4×4 (mix)

HellasBeach 2018

HellasBeach Basisscholentoernooi 2018