(2 juli) Sfeerimpressie van een weekend HellasBeach

(30 juni) Eindstanden online en nagenieten van een zonovergoten HellasBeach 2019!

We genieten nog even na van een fantastische en vooral zonovergoten editie van HellasBeach in Nunspeet. Met temperaturen van boven de 30 graden was het van tijd tot tijd wel even afzien op het zand. Maar mede dankzij de genomen maatregelen zijn er geen deelnemers uitgevallen door de hitte. Bij de fontein op het plein was het smiddags  vrijwel continue druk met deelnemers die verkoeling zochten na een wedstrijd. De eindstanden zijn inmiddels ook bekend en zijn te vinden op de website. Wil je volgend jaar weer meedoen? zet dan alvast de data in de agenda want het toernooi is gepland op vrijdag en zaterdag 26 en 27 juni 2020.

Voor nu willen we alle vrijwilligers, deelnemers, sponsoren en ook de gemeente Nunspeet bedanken voor het mogelijk maken van een bijzonder fraaie editie van HellasBeach!

 


(25 juni) Warm, warmer, te warm?

Het is vandaag (dinsdag voor het toernooi) bijzonder warm en het beloofd nog even warm te blijven. Het is natuurlijk hartstikke leuk om te beachen met mooi weer maar er zijn grenzen. Daarom houden we momenteel de weer voorspellingen scherp in de gaten en denken we na over verschillende scenario’s voor het geval het heel warm gaat worden. Mocht het te warm zijn, waar het momenteel niet naar uitziet, dan zouden we genoodzaakt zijn om het toernooi te annuleren. Dit besluit nemen we niet alleen maar in samenspraak met de gemeente. We stemmen de komende dagen verder af of het toernooi door kan gaan of dat we mogelijk enkele aanpassingen moeten doen aan het schema. Voor de vrijdag ziet het er momenteel prima uit met temperaturen van ca. 24 graden is het prima weer om te sporten. Voor de zaterdag is de verwachting dat het rond de 30 graden zou kunnen worden, maar de verwachtingen veranderen nog met de dag dus we kijken het nog even aan voordat we een besluit nemen. Dat is absoluut warm maar hebben we in de afgelopen 25 edities vaker meegemaakt zonder dat dit problemen gaf.

Voor nu dus nog geen reden tot paniek maar we willen alle deelnemers en ook supporters wel wijzen op de pittige weer omstandigheden. Bereid je dus goed voor en zorg voor voldoende eten en drinken. Smeer je goed in voordat je de zon in stapt en zoek daarnaast op tijd de schaduw op. Uiterlijk donderdag avond informeren we de deelnemers over eventuele wijzigingen per email en ook via deze pagina houden we jullie op de hoogte.

Graag tot ziens op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni tijdens HellasBeach 2019!


(19 juni) Speelschema’s online ! (update 25 juni) Het schema voor het scholentoernooi staat nu ook online!

Het was even flink puzzelen maar het is ons w eer gelukt om een speelschema te maken waarin iedereen zoveel mogelijk aan spelen toekomt. Deelnemers hebben inmiddels een email ontvangen waarin staat in welke poule ze zijn ingedeeld. Op de schema’s is ook te zien hoe laat de wedstrijden worden gespeeld en hoe laat er moet worden gefloten. Zorg er alsjeblieft voor dat je tijdig aanwezig bent zodat de wedstrijden op tijd kunnen beginnen. Voor de recreanten mix en heren 4×4 wordt er op vrijdag een poule gespeeld. op basis van de uitslag daarvan wordt bepaald in welke poule je op zaterdag moet spelen. De speelschema’s worden vrijdagavond per mail toegestuurd en we proberen ze zo snel mogelijk ook op de website te plaatsen.

Graag tot ziens op HellasBeach 2019!


(6 juni) We zitten bommetje vol en de inschrijving is gesloten!

We gaan er samen met alle deelnemende teams, vrijwilligers en sponsoren weer een mooi toernooi van maken. Maar voordat het zover is gaan we eerst nog even wat werk verzetten. De komende weken gaan we: speelschema’s maken, volleybaltraining geven, sponsoren lief aankijken ūüôā en natuurlijk¬†vrijwilligers verzamelen. Dus wil je ons helpen? Geef je op via het tabblad vrijwilligers! Heb je vragen neem contact met ons op via beach@vvhellas.nl

En dan rest ons alleen nog duimen voor goed weer tijdens het toernooi!

Graag tot ziens op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni @HellasBeach 2019!


(30 mei) Nog een plekje vrij bij Heren 4×4!

Onverwachts is er een plek vrijgekomen in de poule Heren 4×4! Wil je meedoen of ken je iemand die mee wilt doen? Schrijf je dan snel in of neem contact met ons op via beach@vvhellas.nl.

De inschrijving voor de overige poules is inmiddels gesloten.

De komende weken gaan we werken aan de speelschema’s, zodra deze gereed zijn ontvang je ze per mail of kun je ze hier terugvinden op de website.


(23 mei) Laatste kans inschrijving voor HellasBeach en de Teamtrainingen!

Tot 29 mei kun je je inschrijven voor HellasBeach. Op dit moment zijn er nog enkele plekken vrij in de poules Heren 2×2, Dames 3×3 en Jeugd 4×4. Wil je in deze categorie nog meedoen, geef je dan snel op! Dit kan op deze website via het inschrijfformulier, na inschrijving ontvang je een mailtje met je inschrijfgegevens en het rekeningnummer waarop je je inschrijfgeld moet overmaken. Zorg ervoor dat je dit snel voor elkaar maakt want de volgorde van betaling is bepalend voor de inschrijving!

Voorafgaand aan het toernooi organiseren we twee trainingsavonden, daarvoor is inmiddels ook voldoende belangstelling. Tijdens deze teamtraining kun je samen met je team oefenen met de verschillende basis technieken van het (beach)volleybal. Wil je mee trainen? Geef je dan op via de website en ga naar het tabblad teamtraining. De training zijn op donderdag 13 en 20 juni en zijn van 19.30-20.30uur. De kosten bedragen ‚ā¨25,- per team en moeten voorafgaand aan de training worden overgemaakt.

We gaan er samen met jullie weer een mooi toernooi van maken, graag tot ziens op HellasBeach en de teamtrainingen!


(12 mei) 4×4 Recreanten en 4×4¬†Heren is vol; inschrijving basisscholentoernooi is open!

Na de recreanten mix is nu ook de poule recreanten heren 4×4 vol. In de overige poules zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Naast het reguliere toernooi is er ook dit jaar weer een basisscholentoernooi. De inschrijving hiervoor is inmiddels geopend. Ook hier is het mogelijk om je op te geven voor een training voorafgaand aan het toernooi. vanwege de steeds hogere opkomst de afgelopen jaren vragen we jullie om aan te geven of je aanwezig bent bij deze training. Dit doen we zodat we voldoende trainers kunnen inzetten en we voor iedereen een leuke training kunnen verzorgen.

(14 april) 4×4 Recreanten Mix is vol

Vorige week is de inschrijving van het toernooi geopend en inmiddels moeten we de inschrijving voor recreanten mix 4×4 sluiten omdat deze vol zit (inclusief reserves). Dat het hard gaat met de inschrijvingen bleek vorige week op de eerste dag, toen waren er al 40 aanmeldingen! In de overige poule’s zijn nog plaatsen beschikbaar, dus schrijf je snel in!


(6 april) Inschrijving HellasBeach 2019 is geopend!

Vanaf vandaag (6 april) is het mogelijk om je in te schrijven voor HellasBeach 2019. Inschrijven kan via het tabblad “inschrijven” daar vind je het inschrijfformulier. Voor inschrijvingen geldt dat de volgorde van betaling wordt¬†aangehouden voor het moment waarop je definitief bent ingeschreven.

Op deze pagina geven we ook regelmatig een update over de inschrijvingen over welke poules vol zijn of waar juist nog een plekje vrij is . Dit doen we omdat we afhankelijk zijn van hoeveel interesse er is per categorie. Mocht een poule wat achterblijven, qua belangstelling dan kan dat extra plaatsen elders opleveren en omgekeerd. Het is ieder jaar weer dringen geblazen om mee te doen, daar zijn wij als organisatie natuurlijk heel blij mee maar helaas moeten we ook ieder jaar teams teleurstellen omdat we simpelweg vol zitten. Dus zorg ervoor dat je snel inschrijft dan doe je mee aan HellasBeach 2019!

Inschrijven voor het Basisscholentoernooi kan vanaf 20 april via deze site, klik op het tabblad “scholentoernooi” voor het inschrijfformulier. Daar vindt je ook meer informatie over dit toernooi. Voor de jeugd hebben we dit jaar een minimum aantal van 6 teams vastgesteld om deze poule door te laten gaan. Op de site zullen we hierover communiceren en uiteraard direct met de ingeschreven teams.

De inschrijving voor beide toernooien is open zolang er plek is en uiterlijk tot en met zaterdag 25 mei.

Nieuw dit jaar is de teamtraining om goed voorbereid het toernooi in te gaan!

We willen dit jaar niet alleen training geven aan de scholieren maar ook aan de deelnemers van HellasBeach. Het idee is om de drie donderdagen (13 en 20 juni) voorafgaand aan het toernooi een korte training van ca. 1-1,5uur aan te bieden. In deze training gaan we aan de slag met de basistechniek, spelregels en speel je uiteraard een paar potjes om het spel te oefenen met je team. De kosten bedragen ‚ā¨25,- per team en daarvoor krijg je dus drie trainingen voor je team. Heb je hier interesse in dan kun je dit aangeven bij de inschrijving, bij voldoende belangstelling nemen we contact op met de teams ter bevestiging van de training en met informatie over de betaling. We hopen dat er voldoende belangstelling is zodat we met een mooie club in de zaal kunnen trainen!

Mocht je vragen hebben neem gerust contact op met de organisatie via beach@vvhellas.nlOver HellasBeach Nunspeet

HellasBeach is voor veel mensen in Nunspeet en omgeving een vertrouwd en sportief evenement. Het toernooi wordt gespeeld in het laatste weekend van juni op de vrijdagavond en de zaterdag. De afgelopen jaren is het toernooi gegroeid met een scholierentoernooi wat voorafgaat aan het hoofdtoernooi op vrijdagmiddag.

HellasBeach wordt gespeeld in verschillende categorie√ęn. Zo zijn er klassen voor dames, heren en gemixt. De team grootte varieert ook bij de jeugd en de recreanten (heren en gemixt) ¬†wordt 4 tegen 4 gespeeld. In deze poules van 4×4 wordt gespeeld op een veld van 8×8 meter.

Bij de dames is er een poule waarin gestreden wordt in teams van 3 tegen 3. Bij de heren is er nog wat meer ruimte in het veld, daar wordt 2 tegen 2 gespeeld. Zowel de dames 3×3 als de heren 2×2 spelen op een veld van 9×18 meter. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je elkaar snel in de weg loopt!

Deze vijf categorie√ęn spelen om de titels van HellasBeach 2019. Voor alle winnaars worden prijzen beschikbaar gesteld door verschillende lokale/regionale sponsoren.

Onderstaand de spelregels van HellasBeach 2019

We spelen op het zand maar per poule zijn er verschillende regels zodat we het voor iedereen leuk houden.

Veld: Het speelveld bedraagt 7 bij 14 meter. Uitgezonderd Heren 2×2 en Dames 3×3, zij spelen op een veld van 8 bij 16 meter.

Wedstrijdduur: De poulewedstrijden bestaan uit 2 sets. Iedere gewonnen set telt voor 2 punten. De winnaar van een set is het team dat het eerst 21 punten behaalt volgens het rallypointsysteem. Dit met een verschil van 2 punten.
De maximale speelduur voor een wedstrijd is 23 minuten. Na 15 minuten zal een geluidssignaal klinken. De teams die op dat moment nog niet aan de tweede set zijn begonnen moeten dat dan doen.
Eindigen twee of meer teams op een gelijk aantal punten, dan telt het hoogste saldo, en zo nodig de uitslag van de onderlinge wedstrijd.

De heren 2×2 spelen dit jaar weer op tijd, dit komt door de omvang van de poule en de samenhang met het complete speelschema.

Ten opzicht van vorig jaar is er een wijziging: Alleen de finales(1e en 2e plaats) en de kleine finales (3e en 4e plaats) gaan om twee gewonnen sets! (3de set tot 15 punten). De halve finales worden net als in de poulewedstrijden op tijd gespeeld.

Time-outs: Time-outs zijn niet toegestaan.

Teamsamenstelling: In de recreatieve klassen en bij de jeugd bestaat een team uit minimaal 4 spelers. Bij de Recreanten mix mogen maximaal 2 competitiespelers in het veld staan. Bij alle teams in de klasse Recreanten mix moeten er tijdens de wedstrijd altijd minimaal 2 dames in het veld staan.

Deelname: Een speler mag maar voor 1 team uitkomen gedurende het toernooi.

Opstelling: Buiten de opslagvolgorde zijn er geen beperkingen in de opstelling. Iedere speler mag vanuit het gehele speelveld aanvallen.

Opslag: Het eerstgenoemde team op het wedstrijdformulier begint met de service in de 1e set. Medespelers mogen het zicht op de serveerder niet belemmeren.

Protest: Protesteren over een uitslag of andere onregelmatigheden tijdens een wedstrijd kan uitsluitend tot 2 rondes na het spelen van een wedstrijd. Na die tijd wordt een protest niet meer in behandeling genomen. Protest indienen kan bij het wedstrijdsecretariaat.

In gevallen waarin de spelregels niet voorzien, beslist de wedstrijdleiding. Hiertegen is geen protest mogelijk. Door deelname verklaart men zich akkoord met de spelregels.

SPELREGELS voor de heren 2×2 en dames 3×3:

De poules heren 2×2 en dames 3×3 gaan spelen volgens de NeVoBo beachvolleybalregels op enkele uitzonderingen na. Deze zijn genoemd bij het algemene wedstrijdreglement.

Hieronder volgen de belangrijkste beachregels:

 • Om de 7 gespeelde punten wordt er gewisseld van speelzijde. Er wordt gespeeld tot de 21 punten.
 • Elke bal die over het net wordt gespeeld, wordt met een harde techniek opgevangen (in de praktijk betekent dit dat de bal meestal onderarms gespeeld wordt).
 • De bal wordt met ‚Äėhard‚Äô contact over het net gespeeld (denk aan nokkel, vuist, platte hand, normale aanval, onderarms spelen).
 • Als het blok de bal aanraakt dan mag er nog maar 2x overgespeeld worden.
 • Netfouten dienen afgefloten te worden.
 • Voetfouten kan alleen voor gefloten worden indien je de andere partij hindert.
 • Bovenhandse set-ups worden soepel beoordeeld (mogen meer als een halve bal draaien).

SPELREGELS voor de recreanten en de jeugd:

 • Spelers in de jeugdpoule zijn niet ouder als 16 jaar.
 • De techniek wordt soepel beoordeeld.

 • De bal mag met het gehele lichaam worden gespeeld.

 • Na aanraking van het blok, mag de bal nog drie keer gespeeld worden.

 • Netfouten dienen afgefloten te worden.

 • Voetfouten alleen voor fluiten indien dit een gevaar oplevert voor de andere partij.

Onderstaand vindt je de einduitslagen van HellasBeach 2019. We willen alle vrijwilligers, deelnemers, sponsoren, media en de gemeente Nunspeet bedanken voor het mogelijk maken van opnieuw een geslaagd toernooi. Ondanks de warmte hebben we geen berichten ontvangen dat er deelnemers zijn uitgevallen door de warmte en daar zijn we erg blij mee!

Eindstand Scholierentoernooi

Eindstand Jeugd 4×4

Eindstand Recreanten mix 4×4

Eindstand Recreanten heren 4×4

Eindstand Dames 3×3

Eindstand Heren 2×2

Eindstand

Via de onderstaande link open je de eindstand van het scholierentoernooi.

Eindstand scholierentoernooi


Speelschema

via onderstaande link kun je het schema downloaden voor het scholentoernooi dat dit jaar op vrijdag 28 juni wordt gespeeld. zorg ervoor dat je tijdig aanwezig bent en meld je dan aan bij de wedstrijdleiding voor het gemeentehuis.

Speelschema basisscholen 4×4

 


Op vrijdag 28 juni vindt het Beachtoernooi plaats voor de basisscholen.

Het toernooi is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en vindt plaats op vrijdag 28 juni. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. Het is ook mogelijk om per school meerdere teams mee te laten spelen. Het toernooi start om ongeveer 15.45uur en rond 17.45uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Aanmelden kan via het onderstaande formulier. Het is daarbij van belang dat de naam van de school wordt vermeld en de namen van de kinderen en de verantwoordelijke begeleider. Na inschrijving ontvang je een automatisch bericht wanneer de inschrijving goed is ontvangen. Binnen 7 dagen ontvang je de definitieve bevestiging van de aanmelding.

Voorafgaand aan het toernooi is er op de basisscholen aandacht voor volleybal en wordt in de gymlessen volleybal training gegeven. Daarnaast is er de mogelijkheid om op donderdag 13, 20 en 27 juni te komen trainen in sporthal de Feithenhof van 15.45 tot 16.45uur. Indien je mee wilt trainen geef het dan alsjeblieft door bij de aanmelding of stuur na aanmelden nog een mailtje naar beach@vvhellas.nl. We willen graag weten hoeveel kinderen er komen zodat we kunnen zorgen voor voldoende trainers. Er zijn geen kosten verbonden aan de training.

Graag tot ziens op vrijdag 28 juni bij HellasBeach 2019!


Kom jij ook helpen?

Om het toernooi ieder jaar weer op en af te bouwen hebben we vele handen nodig. En dan hebben we het nog niet eens over de organisatie tijdens het toernooi. Wil je ook mee helpen als vrijwilliger? Meld je dan via onderstaand formulier aan!

Naam (verplicht)

Ik kom helpen op:
Donderdag:
19.00-21.00uur
Vrijdag:
10.30-14.30uur22.30-23.59uur
Vrijdagnacht op Zaterdag (alleen voor 18 jaar of ouder):
03.00-06.00uur
Zaterdag:
07.00-09.00uur17.30-19.00uur
Maandag:
08.00-11.00uur

Telefoonnummer (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Opmerkingen

captcha

Op donderdag 13 en 20 juni verzorgen we voor aangemelde teams een training. Op deze avond geven we een korte training waarin we jullie helpen om de basistechnieken onder de knie te krijgen of deze te perfectioneren als je al een beetje ervaring hebt! Ook is er tijd voor een partijtje waarbij we ook even aandacht hebben voor de spelregels tijdens het toernooi. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.


Contact met HellasBeach

De Beachcommissie bestaat uit zes leden die zich actief bezig houden met de organisatie van dit toernooi. U kunt contact met ons opnemen per mail via: beach@vvhellas.nl

Sander den Boon – Sponsoring en Materialen

Witte van Cappellen –¬†Wedstrijdschema’s en¬†Inschrijvingen

Iris Oosterhaven – Basisscholentoernooi

Marnix Stegeman РBasisscholentoernooi

Jarik Niebeek – Sponsoring en Materialen

Dani√ęl den Besten – Inschrijvingen, PR en website

HellasBeach 2019

HellasBeach Basisscholentoernooi 2019