24-01-2020 Sv Dynamo Apeldoorn HS4  – Hellas H1

Vrijdagavond 24 januari stond er een uitwedstrijd op de planning voor de lange mannen uit Nunspeet. Het vertrek stond mooi op tijd gepland om 19:00 uur, zodat we nog even de dames van Hellas konden aanmoedigen. EV was een avondje vrij en besloot ons aan te moedigen dus dat maakt de gebroeders Beelen weer compleet, eindstand 5 minuten te laat. Nadat ook de laatste auto er eindelijk was konden we vertrekken naar Apeldoorn. Onderweg deelde Bonus nog het nodige wintersport vertier van zijn laatste wintersport en dit viel bij iedereen goed in de smaak. Aangekomen in Apeldoorn betraden we het trappenhuis op weg naar de kantine voor een goede bak koffie. Lars was vandaag helaas afwezig waardoor er weer eens een plekje vrij kwam voor de instabiele Rikus, die gelijk aan de bak mag en de rest van het weekend weer gebruik mag maken van de rolstoelparkeerplaatsen.

Dan maar eens de wedstrijd, we hadden vandaag niks te verliezen dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden, we begonnen weer vertrouwd met Willy als Ballenwipper, Rikus en Tinus op de passer-loper positie, Pritt en Bonus op de midden en Nelis als klapschijf in het achterveld. Het is ook het vermelden waard dat Daantje weer fitter wordt en eindelijk weer wekelijks mee kan als noodoplossing (word vervolgd). EV nam ook plaats op het vertrouwde bankje als mentale ondersteuning voor het team. De eerste set begonnen we redelijk goed, we speelden vrij uit, werken keihard en konden lang meekomen met de reuzen uit Apeldoorn, doordat we een kleine serie tegen krijgen en hier geen oplossing voor weten te vinden komen we net te kort in de eerste set en verliezen met 25-20.

Dan de tweede set, de opdracht was duidelijk gas erbij en pakken wat we pakken kunnen.  We begonnen goed in deze set en bleven telkens een puntje voor, we werkte enorm hard wat resulteerde in net die paar extra puntjes die we nodig hadden om voor te blijven. Nadat we 16-19 voor stonden kregen we een aantal ballen om de oren en kwamen de mannen van Dynamo op een 20-19 voorsprong. Nadat we een time-out hadden genomen en de koppen bij elkaar hadden gestoken was er een ding duidelijk, deze set moest voor ons zijn.  We kwamen gelijk terug en knokte voor elk punt en dit werd beloond, de inzet en strijd resulteerde in een 23-25 winst.

Het stond 1-1 en we geloofde in een stunt, we begonnen vol goede moed aan de derde set. De eerste paar punten gingen we nog gelijk op maar daarna werden we onzorgvuldig. We hadden erg veel moeite om de pass lekker bij willy te brengen en we konden aanvallend geen vuist maken en waren niet bij machten om de oplossing te vinden, erg zonde als je ziet hoe we de tweede set toch weten te winnen. We verloren deze set dan ook kansloos met 25-12.

De vierde set weer een nieuwe set en gingen we er nog maar eens volle bak voor. We speelde lekker vrij uit en het zou alles of niks worden. Doordat de mannen van Dynamo op geen fout te betrappen waren en van alle hoeken en standen scoorde was het een uitgemaakte zaak.  We deden wat we konden maar we konden er niet meer doorheen komen, helaas was het beste er van af en konden we niet meer tot oplossingen komen om er nog een echte wedstrijd van te maken en zo ging de hoop op een stunt in rook op. Tot slot kreeg Rikus nog een publiekswissel van Willy voor zijn jarenlange inzet in de Rikus-Veste nadat hij een bal van ongekende hoogte compleet verkeerd wist in te schatten, het publiek gaf hem een waardig applaus hiervoor en hierdoor mocht Daantje zijn opwachting maken en nog een paar puntjes meespelen. Helaas was de wedstrijd gespeeld en verloren we de set met 25-15 en werd de wedstrijd tegen de kampioensfavoriet met 3-1 verloren.

We sloten de avond af met een biertje, snackje en de KFC de bie en zo kunnen ons weer gaan voorbereiden op het bekeravontuur. Aanstaande dinsdag 28 Januari spelen we voor de beker om 20:45 uit tegen VZK in Wezep.

Categories: Frontnieuws