Competie weer begonnen voor de Lange mannen uit Nunspeet

Competitie weer van start!

Na meer dan een half jaar van geen competitie is het dan eindelijk weer zo ver de competitie gaat weer beginnen. We komen nog steeds uit in de promotieklasse en hebben alweer een

aantal trainingen achter de rug. Vandaag mogen we weer aantreden we beginnen met een uitwedstrijd tegen het 1ste heren team van SDS uit Voorthuizen. Deze mannen komen we de afgelopen seizoenen al vaker tegen en zijn altijd een geduchte tegenstander geweest. We mogen dus weer af reizen naar Voorthuizen.

We verzamelen om 5 uur bij de sporthal om te vertrekken naar Voorthuizen. Iedereen was op tijd en had complete outfit aan, dit is volgens mij nog nooit gebeurt maar natuurlijk ook een slecht begin voor het boeteboek. Willy liep al te zeuren hoe zwaar die het had na een paar dagen fungeren als stratenmaker, en wij allemaal in ons achterhoofd aii word het weer zo’n wedstrijd. Maar goed het is 5 uur we starten de auto’s en gaan vervolgens op weg. Keurig op tijd komen we aan bij de sporthal en drinken we nog even een bakje koffie of een Aquarius. Het is tijd om ons in het tenue te gaan steken, overigens nog niet vermeld dat dit waarschijnlijk de laatste keer is dat we in ons hummel tenue spelen, en dat we vanaf volgende week een nieuwe tenue hebben. Maar weer terug naar de wedstrijd we beginnen met warmlopen en inslaan en wat serveren. Na de warming-up gaan we dan toch echt weer beginnen. We beginnen met de volgende opstelling Willy als spelverdeler, Bonus en Pritt samen op het midden, Könis op de dia, Tinus en Daantje op de lopers positie en Lars als Libero. Ja u leest het goed Lars op de libero positie, helaas hebben we afscheid moeten nemen van Nelis omdat hij weer de defensie in ging. Via deze weg Nelis nogmaals bedankt voor al het stofzuig werk achterin van de afgelopen jaren. Set 1 beginnen we lekker pakken een kleine voorsprong en volleyballen rustig veder. Na wat eigen fouten word het dan toch spannender de kansen die we krijgen maken we niet af en daardoor ontstaan er soms wat moeilijkheden aan onze kant. Als we de 20 hebben bereikt word het een heel ander spelletje we maken geen fouten en scoren onze punten waardoor we winnen met 25-19. Zo het eerste setje van het seizoen is binnen lekker hoor.

Set 2 gaan we met dezelfde opstelling beginnen. Ook deze set is beetje vergelijkbaar aan Set 1 we kunnen niet domineren zoals we willen en vallen te veel ballen zomaar aan onze kant op de grond. Dit resulteert in wat frustraties binnen het team, maar ach dat mag de pret niet drukken en we gaan vrolijk door met “volleyballen”. Ook deze set hebben we halverwege een klein gaatje geslagen en die geven we eigenlijk niet meer weg wat resulteert in een winst van set 2 met 25-21. Set 3 blijven we weer staan zoals we stonden. We gaan er weer voor. Deze set lijkt het bij ons een stuk beter voor elkaar te zijn. We scoren wat meer en pakken af en toe nog is een blokje. Ook zie je dat aan de andere kant van het net nog wat meer fouten worden gemaakt. Je ziet bij de enige spelverdeler die ze hebben de moeheid naar ze tenen zaken. Deze set word daarom wat overtuigender gewonnen met 25-16.

Op naar set 4 we starten nog steeds met dezelfde opstelling. We beginnen deze set echt goed we pakken een ruime voorsprong maar daarna als we wat meer gaan rommelen komen ze toch terug. In deze set slaat eerst Tinus nog is een keertje de bal keihard tegen de muur en even later volgt Daantje het voorbeeld door hetzelfde te doen. Het word nog heel spannend. Tot 24-24 en dan zijn we er klaar mee en maken we het af 26-24 word deze set gewonnen en is het tijd om de eerste 4-0 ven het seizoen te gaan vieren met een lekker biertje. Gelukkig zijn ze in Voorthuizen gewisseld van Grolsch naar Hertog Jan dus dat zal dan al een stuk lekkerder smaken. Onder het bierdrinken worden en nog wat hapjes besteld en natuurlijk werkt onze Boetemeester Bonus de Boete-app bij en werden er weer genoeg euro’s verdient vandaag. Zaterdag 26 September spelen we onze eerste thuis wedstrijd. Normaal zou ik zeggen kom allemaal kijken het is nu meer kom zo vroeg mogelijk om een zeldzaam plekje te bemachtigen op de tribune.