Drie maal is scheepsrecht

Afgelopen dinsdag mochten de lange mannen van Hellas heren 1 het voor de derde maal dit seizoen opnemen tegen vzk heren 1. In de competitie werd er twee keer verloren, maar dinsdagavond moest er gestreden worden voor een plek in de kwartfinale van de beker. De competitie gaan we niet meer winnen, maar wie weet zit een stunt in de beker er wel in. Half 8 vertrekken we richting Wezep voor de koffie, niet in de kantine maar bij de BenzinePomp, want ervaringen uit het verleden leert ons dat de koffie in de kantine van Wezep niet van al te beste kwaliteit is.. eenmaal in Wezep aangekomen konden we ons meteen gaan omkleden en klaarmaken voor de strijd. Onder aanvoering van een aantal klassieke knallers werden we klaargestoomd voor de wedstrijd.
Lars was nog soldaatje aan het spelen in de bossen, dus mocht Rikus samen met Tinus de pass loper plek invullen,Prittje en Bonus op de midden, Willy ballenwippen met Konis in de diagonaal en Nelis als stofzuiger achterin. Daantje hield de boel langs de kant scherp in gaten.

De eerst set gaat tot de 10 punten gelijk op, daarna kunnen we een gaatje slaan. We benutten de kansen die we krijgen en kunnen onze foutenlast laag houden. Door een goede side out te spelen, spelen we de eerste set uit en winnen we de eerste set overtuigend met 25-19.

De tweede set zijn de rollen omgedraaid, VZK staat voor ons aan de vervelende lange kant en zet ons met een goede servicedruk onder druk. Waar we in de eerste set onze kansen benutten vergeten we dit in de 2e set te doen en komen we op grote achterstand. Time out en de koppen even bij elkaar, rust in de tent brengen en terug naar de basis. We komen nog wel terug in de set maar de inhaalrace hebben we te laat ingezet. We verliezen de 2e set met 21-25.

Derde set weer opnieuw beginnen en met een goede service kunnen we VZK goed onder druk zetten. Vanaf het begin hebben we de gastheren bij de keel en laten we ze deze set niet meer los. Met verzorgd volleybal spelen we de derde set uit en winnen we de derde set met 25-19. 2-1 voor en nog een setje winnen, dan mogen we ons kwartfinalist noemen!

De vierde set is de spannendste set het blijft gelijk opgaan. Goede service druk van beide kanten en het is stuivertje wisselen wie er op voorsprong komt. Bij de bigpoints hebben we kleine voorsprong van 2 punten. Op 23-22 pakken wij de punten en krijgen 2 matchpoints. De eerste wordt vakkundig weggewerkt door VZK. Op 23-24 een hoge bal op Konis en hij slaat hem overtuigend via de blokkering buiten! Hoop commotie, scheids geeft in eerste instantie punt aan VZK, maar komt hier terecht op terug. Scheids maakte ff foutje doordat hij de verkeerde kant op wees, maar maakte dit goed door het te corrigeren en ons het punt alsnog te geven! Waarna VZK (volledig onterecht) uit hun plaat gaan. Wij winnen de vierde set met 25-23 en dus de wedstrijd met 3-1 en staan in de kwartfinale💪

Ons bekeravontuur duurt dus nog even voort en we mogen blijven dromen over Europees volleybal, want de beker is de kortste route naar Europees volleybal:D. Wie onze volgende tegenstander zal zijn is nog niet bekend, maar wie er ook uit de koker komt. Het zal een mooie uitdaging worden en hopen dan ook op jullie support om onze droom te verwezenlijken.

Onze eerst volgende thuiswedstrijd zal zijn op 15 februari om 17:00. Wij spelen dan tegen Blok EVC en hopen jullie dan ook weer te zien in sporthal Feitenhof.