Gelderse Sportvrijwilliger 2015

Beste Volleybalvereniging Hellas Nunspeet,

Net als vele anderen heeft u gehoor gegeven aan onze oproep om kandidaten voor te dragen voor de titel ‘Gelderse Sportvrijwilliger 2015’. We zijn heel blij met zoveel mooie kandidaten en het toont eens te meer aan hoe onmisbaar deze mensen zijn binnen uw sportvereniging.

De jury heeft dan ook een moeilijke taak gehad met het beoordelen van alle voordrachten. Uiteindelijk heeft zij op basis van criteria als inzet, belang voor de vereniging, gekozen voor drie genomineerden. Helaas zat uw voorgedragen vrijwilliger daar niet bij.

Toch willen wij u heel hartelijk danken voor uw bijdrage. Wij wensen u en uw vrijwilligers nog heel veel plezierige jaren bij de sportvereniging toe.

Dinsdag 8 december, tijdens het Gelders Sportgala, maken we de winnaar(s) bekend. Maar voor ons zijn sowieso alle vrijwilligers winnaar en staan de personen die we eren symbool voor ALLE Gelderse vrijwilligers.

Op onze website http://www.geldersesportfederatie.nl/sportgala/vrijwilligerleest u welke kandidaten wij genomineerd hebben.

Nogmaals hartelijk dank.

Met sportieve groet,
Team Gelders Sportgala

Ondanks bovenstaand bericht willen wij hierbij als Volleybalvereniging Hellas Nunspeet toch even die speciale persoon die wij als Hellas Nunspeet hebben voorgedragen, hierbij in het zonnetje zetten en verrassen, namelijk…..Marjanne Smienk!

marjanne-smienkMarjanne Smienk is dé moeder-overste van Volleybalvereniging Hellas Nunspeet.
Sinds 1 september 1983 is zij lid. Met hart en ziel zet zij zich nu al ruim 26 jaar lang in voor de Volleybalvereniging. Gedurende 22 jaar achtereen heeft zij de mini’s, dat zijn de kinderen tussen 6-12 jaar oud, getraind. Niet alleen dat, maar ook heeft zij alles daaromheen georganiseerd: rijschema’s, teamindelingen, Sinterklaasvieringen en elk jaar de terugkerende kampen waar de kinderen onmetelijk veel plezier aan beleefden en nog steeds beleven. Haar plezier, haar betrokkenheid en ook “gewoon” het moedergevoel, straalt er aan alle kanten vanaf. De mini’s luisterden ook altijd met respect en ontzag naar haar. In die tijd speelde zij zelf ook nog volleybal. Momenteel speelt zij volleybal op competitieniveau (3e klasse). Anno 2015 is Marjanne 53 jaar maar toen zij in september 2012 Sarah mocht zien en 50 jaar oud werd had zij net daarvoor in juli te horen gekregen dat zij borstkanker had. Kwaadaardig. Deze strijd heeft haar twee jaar van haar leven gekost en was een andere competitie waar ze tegen moest vechten. Een jaar lang heeft ze tot haar verdriet geen vrijwilligerswerk kunnen doen, noch kunnen volleyballen bij de Volleybalvereniging. Moedig maar niet geheel ongehavend is ze, gelukkig, uit deze strijd gekomen. Trainen van de mini’s doet ze niet meer al zou ze dat nog graag willen. Toch valt de volleybalcompetitie haar af en toe zwaar want ze wil zó graag volleyballen maar haar lichaam zegt haar af en toe een halt hierin toe waardoor ze niet de volledige wedstrijd meer mee kan volleyballen. Dat raakt haar emotioneel diep en daar zij een gevoelsmens is, ontsnapt er af en toe een traan langs het wedstrijdveld. Maar Marjanne stopt niet! Integendeel! Nu is ze ook nog verantwoordelijk voor de kantine, als bardienst maar ook regelt zij de gehele inkoop voor de kantine en gaat ze uiteraard weer met de mini’s mee op kamp. Marjanne is ondertussen door de Vereniging al tot erelid benoemd maar zij verdient volgens ons een nóg gróter podium; dát van het Gelders Sportgala want haar passie voor de Volleybalvereniging is onbegrensd en daar zijn wij met alle leden en het bestuur uiteraard ontzéttend dankbaar voor!