Groots opgezet Cool Moves en Smashbaltoernooi bij Volleybalvereniging Hellas

IMG_4304Sporthal de Feithenhof aan de Electraweg in Nunspeet was afgelopen zaterdag 18 april van 09.00-14.00 uur het toneel voor het groots opgezette Cool Moves en Smashbaltoernooi van Volleybalvereniging Hellas Nunspeet. Liefst 95 teams; 450 kinderen in de leeftijdscategorie van 6 t/m 12 jaar uit Elspeet, Uddel, Hierden, Harderwijk, Elburg, Dronten, Lelystad, Ermelo, Putten, Zeewolde, Oldebroek, Swifterbant, Biddinghuizen en Nunspeet speelden de hoofdrol bij dit gezellige en sportieve volleybaltoernooi. Het plezier en de opperste concentratie straalde van de gezichten af. Jongere broertjes en zusjes leefden zich uit op het springkussen buiten en aan de inwendige mens werd ook gedacht in de gezellige kantine van de Volleybalvereniging. Het toernooi werd begeleid en ondersteund door ruim 55 vrijwilligers waar de vereniging zeer erkentelijk voor is.

IMG_4270Smashbal is een uitdagend volleybalspel dat zich richt op de meest aantrekkelijke volleybaltechniek; de smash. De volleybalbeleving is binnen dit spel het uitgangspunt, waardoor het smashbal een stoer, aantrekkelijk en uitdagend karakter heeft.
Smashen, actie, rally’s en plezier staan centraal. Iedereen (elk spelniveau) kan het spel spelen. Het spel kan goed gespeeld worden binnen het onderwijs (door move up – move down principe kunnen veel kinderen tegelijkertijd spelen). Kinderen kunnen naast hun eigen sport (bv voetbal, hockey) deelnemen aan Smashbal toernooien. Het spel is opgebouwd uit 4 verschillende levels en daardoor attractief voor zowel de beginners als voor gevorderden. Het spel kan zowel 2 tegen 2 als 3 tegen 3 gespeeld worden. Smashbal wordt in competitievorm gespeeld en verdeeld over 13 toernooien waarbij gestart werd op 4 oktober in Nunspeet èn afgelopen zaterdag het competitieseizoen afgesloten werd in sporthal de Feithenhof.

Cool Moves Volley (CMV) is speciaal voor kinderen van 6 jaar tot en met 12 jaar. Via verschillende niveaus leer je, op een leuke manier, stapsgewijs volleyballen in een team met 4 kinderen.
Cool Moves Volley kent veel ‘coole moves’: service, pass, set-up, smash, blok en duik. Je doet elke keer iets anders en met je team probeer je te scoren. Binnen Cool Moves Volley zijn er zes niveaus, waardoor je op je eigen niveau kunt leren smashen, duiken, serveren en blokken. Zowel Smashbal als CMV wordt binnen gespeeld op een badmintonveld en is geschikt voor jongens en meisjes.IMG_4277

Is uw zoon of dochter ook benieuwd naar volleybal dan is hij/zij van harte welkom om 2 x gratis mee te komen trainen en sfeer te proeven bij Volleybalvereniging Hellas. Neem contact op met Jan Remko Yntema, smashbal@vvhellas.nl of jeugd@vvhellas.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Volleybalvereniging Hellas Nunspeet, smashbal@vvhellas.nl Contactpersoon Jan Remko Yntema

Tekst: Sandra Bonestroo
Foto’s: Oscar Pieters