Hellas H1 – SSS H4

Zaterdag 7 maart was het weer zover, een nieuwe competitiewedstrijd voor de lange mannen in het rood. Vandaag komen de mannen van SSS uit Barneveld op bezoek, wat een mooi potje belooft te worden. De vorige wedstrijd in Barneveld was een spannende pot waarbij Hellas aan het langste eind trok. Zijn de mannen in staat om dit in eigen huis weer te doen?

Na de verloren wedstrijd in Apeldoorn van vorige week zijn de mannen gebrand op een overwinning in eigen huis vandaag. Coach Rikus had een volledige selectie tot zijn beschikking vandaag. Daantje wordt weer steeds fitter na zijn crash en Bonus en Konis zijn terug van hoogtestage. Na wat ballen diagonaal in te hebben geslagen beginnen we aan de wedstrijd. Willy als spel, Lars en Tinus op de lopers, Bonus en Pritt op de midden, Konis op dia en Nelis in het achterveld. De eerste set loopt het nog niet zo lekker als gehoopt. We kunnen geen afstand nemen van SSS en blijven tot de 25 eigenlijk aan elkaar gewaagd. We hebben dit seizoen laten zien dat we het boven de 20 goed doen, maar vandaag was SSS de ploeg die 2x op setpoint kwam. De tweede keer benutten zij deze en won SSS de eerste set met 25-27.

Tweede set, nieuwe kansen. Rikus besloot om de opstelling te laten staan en vertrouwde erop dat deze 6 het beter kunnen dan ze in de eerste set hebben laten zien. Deze set komen we beter uit te startblokken en hebben we meer controle over de wedstrijd. We maakten minder fouten en blokkerend ging het ook beter dan set 1. Hierdoor bouwen we in voorsprong op van 20-13 en lijkt het erop dat we deze set gemakkelijk binnen gaan halen. SSS komt nog wat terug maar we winnen deze set netjes met 25-19. De derde set ging hetzelfde als de tweede set, alleen laten we SSS nu wel dichtbij komen in het slot van de set. Gelukkig maken we deze set ook af en winnen hem met 25-22.

De vierde set mocht Lars plaatsmaken voor Daantje en ook deze set zijn we eigenlijk niet in de problemen gekomen. Ook deze set wordt gewonnen en zo winnen de lange mannen deze wedstrijd met 3-1! Tijd voor pils en gezelligheid in de kantine. Rust hebben de mannen niet, want maandag 9 maart staat een belangrijke wedstrijd op het programma. Na Pauwervoll in ronde 1, Morgana DVO in ronde 2 en VZK in ronde 3 zijn we aangekomen bij de kwartfinale van de regionale beker! Maandag wacht LIVO HS1 op ons om deze uitdaging aan te gaan, dit belooft een spannende pot te worden.