Uitnodiging IVA-cursus voor barvrijwilligers

Vrijwilligers die bij sportverenigingen achter de bar in de kantine staan, zijn wettelijk verplicht in het bezit te zijn van het zogenoemde IVA-certificaat (Instructie Verantwoord Alcoholschenken). Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in de sportkantine. Daarnaast willen wij alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen. Om de barvrijwilligers te helpen op een goede manier met deze verantwoordelijkheid om te gaan, biedt de gemeente Nunspeet een IVA-cursus (Instructie Verantwoord Alcoholschenken) aan. Na deze cursus mogen de gekwalificeerde barvrijwilligers bardienst draaien op tijdstippen dat er alcohol wordt geschonken.

Voor de barvrijwilligers van de sportverenigingen in de gemeente Nunspeet wordt op dinsdag 3 november 2015 van 19.30-21.30 uur in vergaderkamer 2 van het gemeentehuis in Nunspeet een gratis IVA-cursus gegeven.

Tactus Verslavingszorg geeft deze IVA-cursus voor barvrijwilligers die dit certificaat nog niet hebben behaald. Deze IVA-cursus wordt jaarlijks aan de sportverenigingen aangeboden volgens de afspraken in het alcoholconvenant dat de gemeente Nunspeet met de sportverenigingen in 2014 heeft gesloten. Omdat er meer sportverenigingen in de gemeente Nunspeet zijn met een kantine waar barvrijwilligers werken, ontvangt uw sportvereniging ook deze uitnodiging. Op deze manier kunnen er meer barvrijwilligers een IVA-certificaat verkrijgen zonder kosten voor de sportvereniging.

Barvrijwilligers van uw sportvereniging kunnen zich dus kosteloos aanmelden voor de IVA-cursus via l.franken@nunspeet.nl vóór 1 november 2015.