VVHellas start met beachvolleybal training voor de mini’s

Volleybalvereniging Hellas biedt de mini’s (kinderen tot 12 jaar) beachvolleybaltraining aan op het Europarcs resort Veluwemeer. Eind april kwam het bericht dat kinderen buiten weer mogen sporten, wanneer er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Een groep enthousiaste leden is hier toen meteen mee aan de slag gegaan en binnen een week lag er, een door de gemeente goedgekeurd, plan waarmee het voor de kinderen weer mogelijk werd om te kunnen volleyballen. Op 7 mei was het zover en konden de kinderen beachvolleyballen!

Voor, tijdens en na de trainingen is er vanzelfsprekend aandacht voor hygiëne (handen en materialen wassen), maar ook voor het halen en brengen van de kinderen door hun ouders. De kinderen zijn erg enthousiast dat ze weer mogen volleyballen en ook de ouders zijn blij met deze oplossing. Speciale dank gaat uit naar Europarcs resort Veluwemeer die direct enthousiast waren over het plan en het strand ter beschikking stelden aan de vereniging.

De vereniging werkt momenteel aan een plan om ook met de jeugd en volwassenen te gaan beachvolleyballen. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog lastig te voorspellen, omdat de maatregelen ervoor zorgen dat we altijd op 1,5 meter van elkaar moeten blijven. Een partijtje spelen kan hierdoor eigenlijk niet, of in elk geval niet zoals we het gewend zijn.

Voorlopig doen we goede ervaring op met de mini’s en verzamelen en bedenken we speciale trainingen om de leden toch de mogelijkheid te bieden om te kunnen volleyballen.
Het bestuur heeft besloten om het trainingsseizoen met een maand te verlengen, zodat er ook in juni getraind kan worden door de mini’s en straks mogelijk ook door jeugd en volwassenen. Na de zomer hopen we dan weer een start te kunnen maken in de zaal met de teamtrainingen. Kijk op de website www.vvhellas.nl voor de meest actuele informatie en contactgegevens van de vereniging.

Categories: Frontnieuws

About Author