Wedstrijd verslag Hellas H1 VS Volta H1

Zaterdag 25 september 2020, thuiswedstrijd tegen het eerste herenteam van Volta uit Lelystad. Een gekke dag. De eerste volledige thuisronde zonder publiek in combinatie met veel regels waardoor het vreemd en oncomfortabel voelt om door onze eigen hal te bewegen. Het bestuur heeft er alles aan gedaan om deze thuisronde in goede banen te leiden wat ook goed gelukt is. Gelukkig mogen we binnen de lijnen de teugels wat laten vieren zodat we ons vooral op het volleybal kunnen richten. Op sportief vlak de strijd aangaan met een tegenstander, vandaag zoals eerder genoemd, Volta uit Lelystad. Voor de gasten hun eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Een aantal jaar terug hebben wij voor het laatst tegen deze ploeg gespeeld dus het was eigenlijk vooraf niet bekend of er veel wijzigingen hadden plaatsgevonden binnen deze selectie. Uiteindelijk maakt dit ook niet uit natuurlijk. Vorige week zijn wij goed uit de startblokken geschoten tijdens de uitwedstrijd tegen SDS uit Voorthuizen. Toen konden de 5 punten mee worden genomen naar Nunspeet. We wilden dit in ieder geval een goed gevolg geven en helaas voor heren van Volta zullen zij de volgende zijn die aan de zegekar worden gebonden.
We moesten erg lang wachten voordat we konden starten met de warming up doordat de voorgaande wedstrijden beiden in een 5-setter waren geëindigd. Maar uiteindelijk konden we los en werd aan beide zijden fel en energiek ingespeeld en ingeslagen. Iedereen is warm en de wedstrijd kan beginnen. De 1e set starten we met hetzelfde 7-tal als waar we vorige week ook mee hebben gespeeld: Willy als spelverdeler, Könis op de diagonaal, Tinus en Daantje als pass/lopers en Bonus en Pritt op de midden, Lars stond weer als libero op het formulier en Rikus nam de vertrouwde plaats op de bank in als coach/waterdrager/adviseur/arts/pinchhitter.
Direct aan het begin van de wedstrijd werd al duidelijk dat het een lekker volleybalmiddagje zou gaan worden. Lange rally’s met goed spel en uitstekend verdedingswerk wisselden af met kort en effectief side-out spel. Doordat we sterk serveerden konden we het spel van Volta ontregelen. De sterke middenas kon mede daardoor worden uitgeschakeld waardoor we veel grip hadden op de buitenaanvallers en zowel blokkerend als ook verdedigend het verschil konden maken. De eerste 2 sets was er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht en konden we zo op een comfortabele 2-0 voorsprong komen, 25-18 en 25-22.
Set 3 viel de servicedruk aan onze zijde wat weg waardoor de tegenstander meer aanvallers in stelling kon brengen. Volta kon richting de 20 punten makkelijker meekomen en kwam zelfs een aantal punten los. Op 21-21 was de stand weer gelijk. Aan Hellas zijde werden tijdens een time-out de koppen nog eens bij elkaar gestoken. Vol gaan voor de winst was het devies. Helaas was Volta net wat gelukkiger waardoor de set  uiteindelijk met 21-25 naar de bezoekers ging.
Na 3 minuten uitpuffen tijdens de setwissel kon de 4e set van start. Weer opnieuw beginnen en vanaf de start scherp zijn zodat we deze set naar ons toe kunnen trekken en uiteindelijk 4 punten bij kunnen schrijven aan het totaal. Rikus had zichzelf op het wedstrijdbriefje gezet ten koste van Daantje en de wedstrijd kon weer worden hervat. Het puntenverloop ging gelijk op richting de 15 punten. Aan het einde van de set konden de lange mannen aan Hellas zijde een tandje bijzetten waardoor de set toch overtuigend binnen worden gehaald met 25-19 op de borden. Daarmee werd ook de wedstijd beslist in een nette 3-1 overwinning. Wanneer 9 punten worden gehaald uit de eerste 2 wedstrijden kunnen we wel zeggen dat de heren uit Nunspeet goed zijn begonnen aan het nieuwe seizoen.
Komende week hoeven we niet te spelen doordat Blauw-wit H1 heeft gevraagd de wedstrijd te verplaatsen. Waarschijnlijk zagen ze de bui al hangen en wilden ze graag nog een paar weken extra trainen voordat ze de strijd aan (durven) gaan. Op zaterdag 10 oktober spelen we wederom thuis en dan wel tegen de reserves uit Oldebroek.