Vind je volleybal leuk? Kom dan eens meetrainen met de mini’s van Volleybal Vereniging Hellas!

Volleybal is een teamsport waar de tegenstanders nou eens niet door elkaar heen lopen! Een net verdeelt het veld met op elke helft een team. Het doel is de bal bij de tegenstander op de grond te krijgen. Volleybal is een ontzettend leuke sport om in teamverband te doen en zeer dynamisch; ‘rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan’. En dan hebben we het nog niet eens over smashen gehad…

Voorde de jongste jeugd is er Cool Moves Volley (CMV): CMV is dynamisch, energiek en snel. Het spel is makkelijk(er) door dat er zes verschillende spelniveaus zijn. Zo leer je stap voor stap volleyballen. Verder volleybal je op een kleiner veld, met een lichtere bal en met maar 3 of 4 spelers. Dat is veel leuker, omdat je dan vaker de bal krijgt!

Trainingen
De mini’s van Volleybal Vereniging Hellas trainen iedere maandag en donderdag (met uitzondering van de schoolvakanties).
Je bent welkom op donderdag van 17:30 uur tot 19:00 uur in sporthal de Feithenhof aan de Elektraweg.

Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud en lijkt volleybal jou iets? Kom dan eens kijken en meedoen; de eerste twee trainingen zijn gratis.

Toernooien
De mini’s trainen niet alleen, van oktober tot eind april spelen ze een aantal toernooien bij en tegen verenigingen in de regio. Tijdens ieder toernooi spelen ze minimaal 2 en maximaal 4 wedstrijden van ongeveer 20 minuten tegen teams van andere verenigingen. De uitslagen worden geregistreerd en twee keer per jaar worden de kampioenen bekend gemaakt.

Kleding
Tijdens de training dragen de mini’s (uiteraard) sportkleding; een korte broek, shirt, kniebeschermers (niet verplicht) en sportschoenen. De sportschoenen moeten zaalschoenen zijn met lichte zool en waarmee niet buiten is/wordt gelopen.

Voor het begin van ieder toernooi krijg je een wedstrijdtenue van je coach/begeleider. De mini’s moeten dan alleen te zorgen voor kniebeschermers, sokken en schoenen. Na afloop van het toernooi wordt het tenue ingeleverd bij de coach waarna alle tenues centraal gewassen worden.

Leuke dingen doen naast het volleybal
Elk seizoen organiseren we een aantal extra activiteiten speciaal voor de mini’s. Hierbij kun je denken aan:

• mini (pupil) van de week
  • sinterklaas
  • ouder-kind training
  • film- en/of disco avond
  • vriendjes- en vriendinnetjestraining
  • wedstrijdbezoek eredivisie/interland
  • diplomatraining
  • beach volleybal
  • kamp. Hét hoogtepunt van ieder seizoen. Als afsluiting van het seizoen gaan we ieder jaar in mei/juni een weekend naar Kamp Vierhouten