Libero’99 Heren 1- Hellas Heren 1

Zaterdag 12 december stond er een uitwedstrijd in Dronten op het programma. Om 17.15 speelden we tegen Libero. Als we naar de stand kijken, weten we dat we deze pot gewoon kunnen winnen als we ons eigen spelletje spelen en geen rare dingen doen. Vijf minuten later dan gepland, maar met mooie truien voor iedereen, vertrekken we uit Nunspeet. Arjan en Pritt gaan op eigen gelegenheid die kant op. Arjan fungeert vandaag als libero. Hij vervangt Sannie, die er vandaag niet bij is.

In Dronten aangekomen, starten we natuurlijk met een bakkie koffie. Hierna gaan we naar de kleedkamer, Rikus geeft nog even een inspirerende speech en we kunnen bijna direct het veld op. Het inslaan aan onze kant ziet er allemaal netjes uit en we beginnen dan ook vol vertrouwen aan de wedstrijd.

Wij mogen beginnen met serveren en via de lastige service van Willy pakken we meteen een mooie voorsprong. De rest van de set wordt er goed aangevallen, mooi geblokt en netjes verdedigd. Af en toe maken zij zelf een punt en maken wij een paar foutjes maar uiteindelijk winnen we de eerste set vrij makkelijk met 25-14. Set 2 en 3 hebben een beetje hetzelfde scoreverloop. We hebben meteen een voorsprong en gedurende de set wordt deze alleen maar uitgebreid. Deze sets winnen we met 25-13 en 25-11. Set 4 is van onze kant iets slordiger, maar ook nu komen we nauwelijks in de problemen en winnen we met 25-18.

volleybalvereniging-hellas-nunspeet-heren1-patat-baii
Na de wedstrijd wordt de overwinning weer passend gevierd. Complimenten aan de (Ballie Ballie) catering van ’t Dok voor de lekkere patat en snacks (met veel uitjes) en ook het bier en frisdrank vloeide rijkelijk. Direct na onze wedstrijd speelden Dames 1 tegen het eerste damesteam van Libero. De wedstrijd van de dames werd de eerste twee sets vanuit de kantine gevolgd. De laatste twee sets waren er luide aanmoedigingen vanaf de tribune en mede daardoor mochten zij ook met een mooie 3-1 overwinning weer huiswaarts. Het was inmiddels de hoogste tijd om de kleedkamer op te zoeken na al deze successen. Na het douchen werden er nog een paar biertjes weggetikt en gingen we weer voldaan naar Nunspeet.

Volgende week, zaterdag 19 december, staat de enige echte topper van deze competitie op het programma. Het enige team dat nog een beetje in ons spoor blijft, VVH H4 uit Harderwijk, komt dan op bezoek. We verwachten een sportieve, spannende wedstrijd en hopen ons dan na afloop Herbstmeister te mogen noemen. We hopen dat er veel publiek op deze onvervalste derby afkomt. Tot volgende week allemaal!