Wedstrijdverslag Swift Heren 2 – Hellas Heren 1

Zaterdag stond weer de ABsolute kraker op het programma tegen AB en zijn mannen uit Swifterband. Na veel omwegen en goed navigatie werk van Riekus kwamen we aan bij de sporthal. Na even wachten voordat we de sporthal inkonden konden we ons voorbereiden op dit spektakel van ABsoluut top niveau.

Ook deze zaterdag hadden we wat mensen die niet fit waren en daardoor niet mee zouden doen. Willy nog steeds afwezig door zijn wondroos en Bonus afwezig door gesnotter en beetje te hoge lichaamstemperatuur.

Als APotheose van dit voorspel kwamen we tot de conclusie dat ster speler AB/AP afwezig was vandaag. Waar zou hij zijn? Er werd genoeg gespeculeerd is hij ziek? Is hij op vakantie niemand wist het.

volleybalvereniging-hellas-nunspeet-heren1-ABwezig

Daar begonnen we in de mooie ABstract aangelegde sporthal. Warm lopen met een mooi muziekje op de achtergrond en oude melodietjes die sfeervol door de zaal dansen. Het warm spelen ging lekker ontspannen. Bonus had dit vandaag niet nodig door een constante temperatuur van 38,8 graden was hij al warm genoeg van zichzelf. Na het inslaan en wat duidelijke woorden van speler/coach Rikus konden we beginnen. We begonnen als volgt: Rikus als sperverdeler, Tinus en Lars als passenlopers, Pritt classic en Pritt XL als middens, könis als dia en Sannie als Libero. Na een matig begin en wat AParte woorden van de overkant begon het bij ons te draaien. Na een aanval waarbij könis omhoog steeg als de Apollo 14 knalde hij de bal naar binnen. Het spreekwoordelijke ijs was gebroken en de mannen van Swift moesten door de zure APpel heen bijten. Set 1 werd vrij vlot gewonnen met 25-08.

In de tweede set starten we met dezelfde opstelling en begonnen we sterk. Ook deze set werd met overmacht gewonnen (25-13) en dat gaf ons een APpeltje voor de dorst om deze wedstrijd ook met 4-0 te gaan winnen. Set 3 ging van start, Könis werd gewisseld voor Daantje en die mocht het nu laten zien. We kregen het zwaar veel ballen die het niet haalde en gewoon niet gescoord werden. Op het eind dachten we oké, nou is het ABsoluut genoeg geweest en nu werd de grote mond van de overkant ABgemacht. Set 3 werd gewonnen met 25-21. Set 4 ging van start weer een wijziging Tinus werd aan de kant gezet en Daantje ging op zijn plek spelen en Könis op zijn eigen plek. In deze set ging het weer moeizaam, maar er werd snel orde op zaken gesteld. En met een eindstand van 25-14 konden we prima leven. Tinus en Bonus zaten op de bank en uit het niets zag Bonus ineens het licht, Bonus weet waar AB is. AB is ABsent. Nu het eindelijk duidelijk was waar Ab was werd ook dit hoofdstuk ABgeschlossen. 4-0 winst uit in Swifterband is weer een mooi resultaat. De lange mannen uit Nunspeet gaan ongeslagen verder met tot nu toe nog alle punten in de tas.

Ik hoor u denken wanneer is de volgende wedstrijd van die mannen, zodat ik dit mooie schouwspel een keer kan bewonderen?! De eerst volgende wedstrijd is op 20 februari, om 18:00 uur in sporthal de Feithenhof in Nunspeet, u bent bij deze van harte uitgenodigd!