Hellas dames 1 verrast Pauwervoll dames 1

“Hellas verrast Pauwervoll” staat met koeienletters in de krant. Helemaal waar, want we hebben de koploper afgelopen weekend weten te verslaan met 3-1!

We keken allemaal al een poosje uit naar deze wedstrijd. Want naast het feit dat we nog een behoorlijk appeltje hadden te schillen met ze na het verlies (4- 0) van de eerdere ontmoeting dit seizoen, is Pauwervoll een sportief team en een prettige ploeg om tegen te spelen. Ter voorbereiding op de wedstrijd is coach Jan-Remco (JR) stiekem op de tribune gaan zitten om te kijken bij de wedstrijd Pauwervoll-ESV, waardoor hij een strakke strategie had bedacht. We zouden het vooral moeten hebben van de service en veel variatie in de aanval. Dit had pittige trainingen ten gevolge, met bijzonder vermoeiende balspelletjes, passen en aanvallen tot we erbij op onze kont neer vielen (soms zelfs letterlijk) en natuurlijk serveren tot we een ons wogen (niet zo letterlijk).

Tijdens de training bleek dat Marinka opeens eens service onder de knie kreeg die zelfs voor onze libero Erica onmogelijk te passen leek, logisch dus dat zij de wedstrijd begon met serveren. We begonnen de eerste set dus al heel sterk met deze service. Al snel stonden we op een 7-1 voorsprong. Pauwervoll was al vlot toe aan een time out. Blijkbaar hadden ze even tijd nodig om te beseffen dat ze vandaag hun beste volleybal moesten gaan spelen wilden ze kans maken om ons te verslaan. Maar dat zouden wij niet toelaten! Of toch wel? Want na de time out stond Pauwervoll te spelen als een waardige koploper en voor we het wisten stond het 8-8. Gelijk een bijzondere eerste fase van deze veelbelovende wedstrijd. Nu waren wij toe aan een time out. Al was er geen reden tot paniek, we luisterden naar de wijze raad van JR en propten ons vol met appeltjes. Met goede moed gingen we terug het veld in, maar toch ging het nog niet helemaal zoals het moest. Pauwervoll bleef scoren en we kwamen op een achterstand. Gelukkig bleven we sterk toen er een lastige service was van Pauwervoll, deze kostte ons veel punten, maar uiteindelijk wisten we dit als een team op te lossen. Nu was het onze beurt om punten te maken. In het achterveld werd alles van de grond gehaald en zo nu en dan werd daar ook gewoon gescoord. Erica scoorde een fantastisch punt met een superstrakke drie-meter aanval en Miranda was aan het net niet te stoppen met ballen die als bommen neerploften aan de kant van Pauwervoll. Niet te stoppen! Ook op het midden begon het lekker te lopen en werd er gescoord. Af en toe zelfs een lekker mislukt passje van de overkant die Maaike er dan in ramde. No Mercy! 100%! We wisten de wedstrijd naar te keren door voor elk punt voluit te gaan, waardoor we de eerste set met 25-20 wisten te winnen. Een goed begin dus.

Ik weet niet wat er in de tweede set gebeurde, maar we begonnen te klooien en verloren lange rally’s, wat altijd als een extra tegenslag voelt. Pauwervoll wist veel te scoren, soms met volwaardige harde aanvallen, maar vaak ook met stomme prikballetjes. Daarbij was er ook nog een bijzondere blessure. In ieder geval we verloren deze set dik met 13-25. Praten we niet meer over op naar set 3.

In de derde set vonden we ons spel van de eerste set weer terug. Ondanks dat bleef Pauwervoll goed spelen, wat opnieuw leidde tot een achterstand. Eigenlijk stonden we de gehele set een aantal punten achter, maar een paar goede reddingen van onze verdediging in het achterveld vermoeide de aanval van Pauwervoll en ze begonnen voorspelbaar te worden. We hadden alles, nu nog afmaken! Bij een stand van 19-19 werd er een waanzinnig snel punt gescoord door Maaike na een prachtige set-up van Rénalda. 20-19, we hadden de voorsprong terug. Het volgende punt was een prachtig blok, de aanvalster van Pauwervoll kreeg de bal zo terug op haar tenen: 21-19! Uiteindelijk hadden ze ons niets meer te vertellen en konden we de set afmaken met 25-19.

En toen kwam de laatste set. Coach JR noemt deze fase van de wedstrijd vaak ‘ons stuk,’ omdat we ons kapot trainen op kapot gaan. Ook de laatste set moeten we alles geven, zowel in de verdediging als in de aanval. Pauwervoll had echter andere plannen en begonnen sterk aan de vierde set. Logisch want zij zagen een vijfde natuurlijk wel zitten. We speelden lange rally’s met sterk verdedigingswerk van het achterveld. Er wordt door Erica en Annemiek nog een bal teruggehaald, waarvan Pauwervoll zich al een punt rijker rekende, die prachtig wordt weggelegd naast de spelverdeelster van Pauwervoll. Het punt gaat naar ons!

Uiteindelijk komen we met 24-19 voor te staan. Je zou denken, dit kan niet meer stuk. Maar wij weten helaas wel beter; tegen Pauwervoll ben je pas klaar als de set daadwerkelijk voorbij is. Bij de eerste ontmoeting is er namelijk ook een set geweest waarin we ver voor stonden en nog maar één punt hoefden te maken, maar toen wist Pauwervoll deze set nog te winnen (28-30). Maar niet vandaag! We hebben de set gewonnen (25-19) en hebben dit gevierd alsof we kampioen werden. We voelden ons ook een beetje kampioen.

De overwinning werd gevierd met een welverdiend drankje, waarbij vakantieganger Wendy nog even langs huppelde om het feestje met ons te vieren. Ook eenmaal thuis genoot iedereen nog na. En zei onze coach vooral erg trots te zijn. Daar doen we het natuurlijk voor!

De winst van deze wedstrijd getuigt dat we als team sterk zijn geworden gedurende dit seizoen. Werden we in november nog door dit team ingemaakt, wisten we dit weekend overtuigend te winnen! Lekker!

Onze volgende wedstrijd is donderdag 3 maart om 19:30 tegen E.V.V. in de Feitenhof. Aanmoediging is altijd gewenst, dus kom vooral lekker langs om te kijken.