Hellas Dames 1 – EVV Dames 3

Hoi! Donderdagavond 3 maart mochten wij tegen EVV DS3 spelen. Terwijl we de boerenkool en de pannenkoeken net achter de kiezen hadden, begonnen we met inlopen. Al snel kwamen we tot de ontdekking dat EVV DS3 dit keer een ander team was dan het team waar wij eerder tegen gespeeld hadden. Geeft niets, ook nu zouden we ze pakken.

Op deze mooie donderdagavond hadden we geen mini van de week. Maar volgens teamgenoten nam Annemiek die rol heel natuurlijk over. Zowel bovenhands als onderhands spelen bleken deze donderdagavond nogal lastig te zijn.

De eerste set begonnen we nogal slecht. Schijnbaar waren we nog niet echt warm en wakker. EVV stond op een gegeven moment 11-9 voor. Gelukkig was daar onze held Jan Remco die een time-out aanvroeg. JR gaf aan dat we gewoon moesten doen waar we goed in zijn. Marinka ging direct daarna heel goed serveren en de rest deed ook waar die goed in is. We wonnen de eerste set met 25-15.

We hadden afgesproken dat we de tweede set zouden winnen met 25-13. Mooi doel, toch? Renalda vuurde even wat kanonnen af. We stonden 8-3 voor. Dit ging goed. Maar ook EVV bleek ook een servicekanon te hebben. Bij een poging tot het redden van de bal viel Erica zelfs in de armen van Dr. Tinus. Dit was leuk voor 1 keer, maar mocht niet nog een keer gebeuren. De rest van de set gingen we gelijk op. We kwamen er al snel achter dat we ons doel voor deze set niet zouden halen. Op een gegeven moment had Maaike zo’n machtig mooie bal, helaas werd deze prachtige bal afgefloten wegens netfout. Echt zonde, als bonscoach Guidetti dit had gezien werd Maaike gelijk gevraagd voor Oranje. Deze set wisten we te winnen met 25-23.

Tijd voor set 3. Wendy en Lynn kwamen erin voor Renalda en Suus. Opeens bleek deze set het net ineens 30 cm hoger te hangen, bijna alle opslagen gingen het net in. We stonden deze set een poos achter op EVV. Toen het 19-18 voor Elburg stond kwamen wij erachter dat we ook deze set wilde winnen. Deze set was spannend tot het einde. Het stond 24 -23 voor ons, Miranda sloeg nog even een mooie bal touche om deze set binnen te halen. Helaas dacht de scheidsrechter daar een beetje anders over, dit was geen touche maar de bal was volgens de scheidsrechter gewoon uit. Na een beetje protest werd de bal dubbel gegeven. We winnen deze set alsnog met 25-23.

Laatste set, Suus komt erin voor Maaike. Het net hing deze set gelukkig weer wat lager. De kanonnen werden weer afgevuurd. Deze set ging gelukkig een stuk beter. We wonnen hem met 25-13. Uiteindelijk toch nog een set met 25-13 gewonnen, wat natuurlijk in de tweede set al had moeten gebeuren. Al met al geen goede wedstrijd, maar wel 5 punten. JR was dit keer niet trots op ons, hij was blij. Wij waren vooral opgelucht dat we hadden gewonnen.

Na de wedstrijd was er op deze mooie donderdagavond tijd voor een drankje. Bij een drankje horen mooie filosofische gesprekken. De vraag van de avond was dan ook: Wanneer ben je een leuk team? Is dat wanneer je altijd wint, is dat wanneer je altijd aardig bent (ook voor de tegenstander), is dat wanneer je af en toe gewoon even een lekkere boer of scheet kunt laten of is dat wanneer je gewoon lekker jezelf kunt zijn? Voor ons is het duidelijk, wij zijn namelijk het leukste team met de leukste trainer/coach.

Fans bedankt voor jullie aanwezigheid en support. Zaterdag 19 maart is onze volgende wedstrijd. We spelen dan om 11.15 uur in Hoevelaken tegen Surf.