Hellas heren 1 – Surf heren 3

Zaterdag 5 maart stond de wedstrijd tegen H3 van Surf uit Hoevelaken op het programma. Gezien de stand was het weer een wedstrijd waar we eigenlijk alleen maar verliezen en werd er een dikke 4-0 verwacht.

Vandaag hadden we een paar afwezigen, de heren Niebeek mochten werken en Könis is geblesseerd. Onze vriendelijke diagonaal vond het nodig om dit seizoen twee keer, een week te gaan skiën. In zijn tweede skivakantie vond hij het nodig om een keer met de sneeuwscooter opgehaald te worden. Waar we in de groepsapp eerst dachten dat het een slechte grap was en Lars al voor de zekerheid “Het Boek” te voorschijn had gehaald kwam de foto. Arme Könis alias Polski, heeft een gebroken pols opgelopen en is de rest van het seizoen dus uitgeschakeld. Hij zet alles in het werk om tijdig fit te zijn voor het fierljeppen op het eiland.

Even terug naar de wedstrijd. Dames 2 presteerde het om over 4 sets 2 uur te doen, knap hoor meiden! Dus we begonnen een half uurtje later. Maarten van Jongens A was zo vriendelijk om mee te doen met ons. We begonnen in de volgende opstelling: Willie op de sv positie, Arjan en Tinus als passlopers, Daantje op de diagonaal en Bonus en Pritt op het midden. Sannie was, zoals het hele seizoen, onze betrouwbare libero. Over set 1 en 2 kunnen we kort zijn, de mannen uit Hoevelaken hadden weinig in te brengen. 25-13 en 25-9.

Set 3 kwam Maarten er in op de diagonaalpositie voor Daantje en XL kwam er in voor Bonus. In set 3 vond Willie het nodig om de ballen wat minder hoog te geven op het midden waardoor XL knap het blok van Surf kon vinden. De eerste 2 sets hadden we deze toch echt niet kunnen vinden. En zoals de trainert het ons geleerd heeft en Willie er soms dankbaar gebruik van maakt, zegt hij oplossen. Toch wonnen we deze set ook weer makkelijk met 25-14.

De vierde set kwam Daantje er in voor Arjan en Bonus kwam er in voor Pritt. Bij 21-10 kwam een bal te ver naar buiten voor een speler van Surf waardoor hij z’n knie verdraaide. Wij wensen hem van harte beterschap! Surf was maar met zes man op bezoek gekomen waardoor we het laatste stukje maar op papier hebben afgedaan. Het resulteerde in 25-12 en daarmee wederom de volle vijf punten in de tas!

Het was dus weer een simpele 4-0 zonder weinig uitdaging. Maar gelukkig hebben we onze eigen uitdagingen, en konden er weer een paar snoepjes missen en muurtjes genoteerd worden. En konden we na afloop gezellig in de kantine een biertje drinken, nou ja iedereen, onze arme Polski heeft nog pijnstillers waardoor hij geen alcohol mag drinken. Shit happens.

Dank aan de mensen die een kijkje kwamen nemen! Onze volgende wedstrijd is op 19 maart om 14.00 in Hattem, daar nemen we het op tegen HVV heren 3.