5 punten, een stuk staal en de groeten uit Hattem!

Op zaterdag 19 maart moesten de gladiatoren van heren 1 weer aan de bak. Een uitwedstrijd in Hattem stond op het programma. Gezien de huidige stand moest dit geen probleem zijn voor de in rood geklede mannen, hoewel er geen goede herinneringen zijn aan HVV uit…. Tijdens een beruchte wedstrijd in het verleden zijn er verschillende dingen gebeurd. De naam eeuwige veeg is hier bijvoorbeeld ontstaan nadat we ons zorgen begonnen te maken waar hij zolang bleef, en hij bekende dat hij in gevecht was met een eeuwige veeg. De meest beruchte middenaanval aller tijden vond hier ook plaats. Een van onze middenaanvallers raakte de bal zo mooi dat het hoogste muurtje ooit is genoteerd, ongeveer een halve meter onder het dak. Uiteindelijk verloren de mannen uit Nunspeet de wedstrijd ook nog… Maar ja terug naar het heden, nieuwe ronden nieuwe kansen. 4-0 winst was het doel weer voor vandaag.

Er waren veel afwezigen vandaag. Rikus en Lars moesten werken, Pritt en Arjani ontbraken ook nog. Konis heeft natuurlijk zijn pols gebroken maar was wel aanwezig voor de mentale steun. Dus 6 man, daar moesten we het mee doen. Willie als spelverdeler, Daantje en Tinus als de passer-lopers, Eeuwige veeg en Bonus op de Midden, en een debutant op de diagonaal. Door tekorten heeft Sannie zijn libero taak aan de kant gelegd en moest vandaag een wedstrijdje heien op de diagonaal. Het inslaan zag er goed uit aan onze kant en viel aan de andere zijde ook niet tegen. We waren er klaar voor, en konden beginnen aan de eerste set.

We begonnen sterk en er werd goed gescoord. Bij de tegenstander had er iemand al geen zin meer in toen we 3-0 voor stonden en leek wat last te hebben van zijn hand. Een vroege wissel in deze wedstrijd. Later in de eerste set lande een andere speler van HVV in het putje waar de paal in zat en verstuikte zijn enkel. Wat een pech voor HVV, hadden ze misschien de set wel gewonnen zonder al deze pech?……. nooouuu nee, de sterren uit Nunspeet lieten weinig steken vallen en wonnen eenvoudig met 13-25. De 2e set begonnen we weer sterk en hadden we goede druk op de tegenstander. Toen kwam een klein inzak momentje en kregen we een serie tegen, ook leek de tegenstander wat meer in de wedstrijd te komen. toch wonnen we deze set met 19-25. Het moet beter werd er geroepen en dat moest dan ook maar gebeuren. Laatste 2 sets kunnen we kort over zijn, dat was weer ouderwets een tegenstander vernietigen. Er werd gewonnen met 12-25 en 8-25.

De 4-0 was weer binnen en aan alle slechte herinneringen van het verleden hebben we weer goed gemaakt. Na de tijd werden er natuurlijk weer diverse drankjes gedronken en gingen we weer terug naar Nunspeet. Aan het kampioenschap word niet meer getwijfeld. De vraag is alleen wanneer? De volgende wedstrijd is op 2 april om 18:00 en is libero thuis. Als Ab en zijn volgelingen van Swift op die dag VVH met 3-1 inmaken, Dan is het Kampioenschap een feit! (als wij natuurlijk winnen, maar wie twijfelt daar nog aan). Mis het niet en kom kijken.