Matchday! De nummer 1 (Hellas D2) tegen nummer 2

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, de wedstrijd tegen de nummer 2 : Libero dames 1. Deze Dames uit Dronten stonden met maar  1 punt achter op ons, dus het beloofde een mooie pot te worden. Al vroeg op de dag werd onze opdracht duidelijk, een appje van onze aanvoerster: met deze wedstrijd gaan wij laten zien dat wij bovenaan horen! Voor de wedstrijd hadden we nog even een onderonsje  met z’n allen, we hadden er zin in.  Dat geldt ook voor libero, zij hadden zelfs hun eigen spandoek meegenomen. Nadat we wat balletjes hadden ingespeeld en de handjes hadden geschud, konden we beginnen.

Vandaag hadden wij 2  meiden van de mini’s bij ons, zij mochten eerst hun volleybalskills laten zien en dat deden ze super. Na de mini’s was het onze beurt om te laten zien dat wij ook kunnen volleyballen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We hadden veel eigen foutjes, waaronder veel opslagfouten. Libero profiteerde hiervan en bleef hun eigen spelletje goed spelen. We kwamen af en toe dichtbij, maar het lukte ons niet om ze in te halen. Deze set verloren we dan ook met 19-25.
De 2e set begon een stuk beter, na een aantal goeie opslagen en mooie aanvallen aan onze kant  stond het na een niet zo lange tijd 6-1 voor ons. Libero leek een beetje geschrokken. Na veel mooie ballen van ons, waaronder een kanon pass van Elles die de bal zo de hoek in drukt, stonden we 5-15 voor. Libero ging fouten maken en daar maakten wij gebruik van. De foute pass van Iibero was voor Lynn de perfecte setup om de bal binnen de 3 meter in te slaan. Dit geeft ook goed weer hoe deze set verliep, wij waren de baas. Na nog wat mooie aanvallen en goeie blokjes haalden we deze set binnen met 25-8.
Volgens onze coach Gert was onze tegenstander de kluts kwijt. Aan ons de taak om in de tijd dat zij de kluts aan het zoeken waren, ze te verslaan. Dat verliep allemaal iets minder goed dan gedacht, we hadden een wat moeizame start en het leek alsof onze kluts ook verstoppertje aan het spelen was. Even de koppen bij elkaar, dit moest anders. Het ging eigenlijk steeds gelijk op, puntje voor ons, puntje voor libero enzovoort, enzovoort. Tot de ace van Maaike B, het blok van Elles en de knal van Miranda. We stonden weer voor met 13-10. Libero voelde de bui al hangen en vroeg een time out aan. Deze  time out hielp niet veel want na een goede service serie van Annemiek stonden wij 18-10 voor. Bij puntje 19 hadden we nog last van wild dat van de heren kwam, maar ook daar werden we niet warm of koud van. Libero wist nog wel wat terug te komen, maar de winst was met 25-20 voor ons.
De 4e set begon gelijk met een goed blok en goeie aanvallen  aan onze kant, zelfs het publiek van libero was er een beetje stil van , 7-4 voor Hellas. We hadden in deze set lange rally’s waarin we hard werkten en waarin Marinka liet zien waarom zij de libero is.  Deze set liep ook gelijk, maar we hielden wel  steeds zelf de voorsprong. Na een flipperkast tussen Elles en Maaike S, een rechtdoor aanval van Miranda en een ace van Elles stond het 20-15 voor ons. Het zag er na uit dat we de set gingen winnen. Toch gunden we het publiek nog een beetje spanning en hadden wij het nog wel naar ons zin in het veld. Na wat lange rally’s en mooie punten aan beide kanten, was Lynn er bij 24-23 toch wel klaar mee en sloeg de bal  het veld van libero in, 25-23 voor ons. WIJ HEBBEN GEWONNEN EN STAAN BOVENAAN!!
Thanks voor alle support die we op sommige momenten hard nodig hadden. Met de 4 punten in onze zak maken we ons klaar voor de volgende wedstrijd. Aanstaande vrijdag spelen wij om 19:15 tegen Alterno in Apeldoorn. Jullie zijn allemaal van harte welkom om ons aan te moedigen!