Midweeks bekerwedstrijdje, op een mooie tijd in Nijmegen

Het is weer zo ver de lange mannen uit Nunspeet mogen weer strijden om de beker. De hoop was gevestigd om weer tegen Blok EVC te mogen spelen voor de derde keer op rij. Maar helaas was dit niet het geval, na een fijne loting voor de competitie met veel tegenstanders uit de richting Nijmegen en Arnhem was het ook dit keer ook voor de beker raak! Heyendaal Heren 2 ook uit Nijmegen, hebben wij weer! Heyendaal speelt in de eerste klasse en krijgt dus het thuisvoordeel waardoor we mogen spelen op woensdagavond om 20:00uur. Om kwart voor 6 mag de delegatie vertrekken zonder Lars die nog soldaatje aan het spelen is en zijn broeder Rikus die lekker aan het genieten is van zijn vakantie €€€€€ (bedankt voor de euro’s)! Ook Pinkeltje is niet aanwezig,  Lennard (zonder bijnaam) is aangesloten voor dit potje waarvoor dank! Een lange rit naar Nijmegen, onderweg worden er nog wat quizjes gedaan door spelleider Bonus over de auto van onze Libero Nelis.

Na een lange tocht zijn we er dan eindelijk maar waar? In het Radboud Sportcentrum een ENORM complex met ruimte voor allerlei sporten! Even wat kleine weetjes over dit complex. Het Radboud sportcentrum hoort bij de Radboud Universiteit dus dat betekent leuke studenten voor de vrijgezellen heren uit het team. In het complex worden meer dan 80 verschillende sporten beoefend een aantal voorbeelden hiervan: volleybal, voetbal, hockey, rugby, schaatsen, rugby, klimmen en dansen waar sommige mannen hun ogen niet vanaf konden houden. Maar goed een lang verhaal met veel onzinnige dingen snel een bak koffie en omkleden dan maar. Jaja omkleden als je überhaupt een kleedkamer kan vinden die voor het team is bedoeld in dit grote complex. Na het omkleden was het tijd om het veld op te zoeken wat ook al ruim een kwartier mocht duren. Tip voor de organisatie daar: Bordjes die de wegwijzen is geen gek idee!

Na een goeie warming-up konden we dan eindelijke gaan beginnen we begonnen als volgt Tinus en Daantje als passenlopers, Willy als ballenwipper, Könis op de dia, gebroeders Beelen op het Midden en Nelis in het mooie blauwe shirtje! Punt 1 was er gelijk 1 om wakker van te worden een killblock van Heyendaal zetten ons even op de plek, oké het word dus serieus. Een slecht begin van de eerste set met veel servicefouten en andere eigen fouten. Passend kwamen we ook onder druk omdat ze best veel service druk neer konden leggen. Naarmate de set vorderde konden we dichterbij komen door een goed eind maar deze set verloren we uiteindelijk toch met 25-23.

Set 2 was aanstaande we bleven ongewijzigd alleen met een gevoel van dit gaat ons niet overkomen. De woorden van de interim coach Bonus waren duidelijk! Minder eigen fouten en dan beuken we die gasten omver. Het ging in deze set een stuk beter, de pass was onder controle op paar mooie punten van hun na. Aanvallend konden we meer bereiken en werd er door Willy goed gekeken welk blok er tegenover ons stond. De set werd gewonnen met 16-25

Set 3 was een kopie van de tweede weinig eigen fouten en de tegenstander het vuur aan de schenen leggen. Könis die aardig in vorm was aanvallend gezien dan. Na paar goeie bloks van ons begonnen de mannen aan de overkant meer en meer te prikken wat wij goed konden verwerken. Maar ik moet het de mannen van Heyendaal toegeven ze weten niet van opgeven en bleven maar doorgaan met herrie maken. In de derde set dachten de dames op de tribune goh laten we de trommel erbij pakken, lekker op tijd dames! Deze set werd ook door ons winnend afgesloten met 17-25.

Set 4 bleven we gewoon staan zoals we stonden. We kregen het gevoel dat de jongens aan de overkant wel het gevoel hadden van dit word hem niet vandaag! We begonnen goed met een hele goeie service beurt van Willy wat al snel veel marge opleverde. In het eind van de set werd Daantje gewisseld voor Lennard en mocht hij ook nog wat punten mee spelen met ons. Snel was het klaar met de stand 18-25.

Snel de kantine in en lekker biertje drinken maar daar bleef het niet bij, nacho’s en kippenvleugeltjes kwamen allemaal op tafel te voorschijn! Het was woensdagavond dus de hele kantine zat vol met dorstige studenten. Na een paar kannetjes zijn we maar gaan douchen in een kleedkamer die niet voor ons was bedoeld, maar voor mannen die aan schermen deden. Snel naar huis en wachten op de volgende loting voor de volgende beker ronde! Even voor de NEVOBO graag wat dichterbij dit keer als het kan? Blok heeft ook gewonnen dus de kans is aanwezig dat we toch weer tegen hun mogen spelen!

Onze volgende wedstrijd is Zaterdag 27-10 uit in? Je raad het al, Nijmegen daar wacht Pegasus Heren 3 op ons. Ik zou zeggen komt alle kijken!