Heren 1 op bezoek bij Blauw Wit, de eerste derby dit seizoen!

Zaterdag 8 december stond de uitwedstrijd tegen Blauw Wit H1 op het programma voor de lange mannen van Hellas. Een onvervalste derby in de promotieklasse D. Waar Hellas de vorm van voorgaande jaren nog zoekt, zijn de heren van Blauw Wit prima aan het seizoen begonnen, helemaal als je weet dat ze vanuit de 1e klasse komen. Een belangrijke wedstrijd dus voor de strijd in de subtop.

De sleutels van Ted waren weer terecht, dus toeters en bellen aan en op naar Oldebroek. Eerst even een bakje koffie en dan op naar de wedstrijd. Pinkeltje had nog een paar inspirerende woorden in de kleedkamer. De opstelling: Willy is de spelverdeler, Könis diagonaal, Rikus en Daantje passer/loper, gebroeders Beelen op midden en Nelis is onze libero. Hier moeten we het vandaag mee doen, want we hebben vandaag geen wissels. Tinus moest toeteren, Lars is weer terug in januari en Bonus mag nog niet meedoen van de dokter.

We beginnen redelijk goed aan de wedstrijd, maar na een paar slordigheden komt Blauw Wit terug tot 14-14. Na een time-out van Pinkeltje en een mooie serviceserie van Könis lopen we uit en pakken we de 1e set met 25-16.

Ook in set 2 en 3 zijn we de betere ploeg. We hebben net even wat meer lengte in de ploeg en aanvallend loopt het weer eens lekker en ook wordt er af en toe een blokje meegepakt. Allemaal dingen waar het de afgelopen wedstrijden een beetje aan schortte. Nu speelt iedereen een goede wedstrijd en is er weer voldoende positieve energie. Beide sets worden met 25-21 gewonnen.

Aan het eind van de 3e set krijgt Rikus last van zijn knie (nog meer dan normaal) en met het oog op de komende wedstrijden wordt besloten dat dit een mooi moment is om Niels zijn debuut te laten maken in een rood shirt. Hij maakt de wedstrijd dus af als passer/loper. We merken deze set wel dat we de aanvalskracht van Rikus missen, maar op pure wilskracht en een beetje hulp van de scheids, slepen we ook de laatste set binnen met 25-23.

Nou, op naar de kantine voor een paar goudgele rakkers. De schrijver van dit verslag moest helaas op tijd weer weg, maar ik ben er zeker van dat de mannen er weer een mooi feestje van hebben gemaakt.

Nu even een oproep voor alle lezers om ons aankomende donderdagavond om half 9 te komen aanmoedigen. We spelen dan in de 2e ronde van de beker. Blauw Wit komt op bezoek en die zullen natuurlijk graag revanche willen nemen en wij willen natuurlijk graag doorbekeren. Komt u allen!