3x is scheepsrecht

Vandaag stond in het teken van 3!

3 teams van Hellas in deze speelronde in de Feithenhof, waar overigens 3 velden zijn. Dames 1 kon voor de 3e keer op rij een wedstrijd winnen en moesten tegen Spiker, de nummer 3 van die poule en Dames 3 moest om 3 uur een potje spelen…

Maar dan is het nog niet over, voor Heren 1 is ook een waar 3-feest, dit seizoen de 3e keer tegen Pauwervoll, welke 3e van onderen staan, Heren 1 startte om 3 over 5 met warmlopen na 3 scheetjes, 3x aannaaien en 3 slechte grappen van Pritt. Dat kost dus geld.
De pot waar Nelis nog steeds 3 turven hoog is en Willy 3 weken niks gedaan heeft na een blessure, wat toch al 3 seizoenen goed ging… en tot slot de pot waarin het nog 3 maanden duurt voordat EV weer terug komt.

Ik kan zo 1, 2, 3 niets meer verzinnen dus laten we naar de wedstrijd kijken. Zoals gezegd trainde Willy donderdag weer mee na een enkel blessure, het ging allemaal wel redelijk, maar nog wel wat stijfjes en daardoor soms wat traag, kortom Willy is weer op zijn oude niveau wat we al gewend waren, dus vol goede moed naar de wedstrijd van vandaag.

De opstelling is na de vorige wedstrijd tegen VZK weer vertrouwd en correct, dus we kunnen van start met Willy als ballenwipper, Nelis als blauwe paashaas, Tinus en Lars als passer lopers, Konis op de dia en Bonus en Pritt op de midden. Lars zou vandaag alles prikken en Pritt zou alles slaan, maar bovenal zouden we vol gas van start gaan, alles van de vloer was het motto van Rikus onze coach.

Iedereen was keurig op tijd voor de warming up dus we begonnen al met de goede focus, afspraak is immers afspraak, die focus moesten we meenemen aan het begin van de wedstrijd, we begonnen wel oké
, her en der wat onnodige fouten en het bleef redelijk lang gelijk op gaan. Het voelde wel gelijk alsof er nog wel wat versnellingen over waren, gelukkig wisten we die op tijd te vinden en wonnen we de eerste set met 25-21.
We hadden vandaag 2 mini’s van de week, Jason mocht de eerste set openen en Bram kon dat mooi voor de 2e set doen, deze set begonnen we met dezelfde opstelling. Beter spel, betere benutting van de kansen en ook wat blokpuntjes her en der en we wonnen deze set met 25-17.

In de derde set sluipen er wat onzorgvuldigheden in, de passer loper van Pauwervoll wist ons zoekende blok regelmatig te omzeilen tot grote frustratie van ons achterveld. Aan de ene kant wel begrijpelijk, aan de andere kant word je alleen beter door uitzonderlijke situaties te trainen, dus al met al een win-win situatie en geen dank voor dit gratis, extra trainingsmoment 😉
De derde set sluiten we op het einde af met weinig fouten, door de foutjes die Pauwervoll wel maakte in de service winnen we deze set met 28-26.

Winst is binnen, nu het bonuspuntje nog. Het lijkt alsof de blauwe smurfen uit Ermelo geen verwachtingen meer hebben van deze set en laten zichtbaar steken vallen. Deze set wordt redelijk makkelijk gewonnen met 25-14.

Het was een drukke bezetting op de tribune, iedereen bedankt voor de support! Dat helpt zeker mee om energie in de wedstrijd te blijven stoppen! Vrijdag 24 januari spelen we om 21:00 in de voormalig Niebeek-Veste in Apeldoorn tegen kampioensfavoriet van dit jaar Dynamo HS4.