5 minuten

Wist u dat, je in 5 minuten: gemiddeld 750 woorden kunt spreken, je je aan kunt kleden (sorry dames, het kan echt!), je een powernap kunt doen, je als je een bloedneus dichthoudt het bloeden na 5 minuten stopt en dat in diezelfde tijd heren 1 twee teamschalen met patat en partymix  van een slordige halve vierkante meter omvang wist weg te werken na de wedstrijd in Hoevelaken tegen de nummer 3 uit de competitie?

Maar goed, het was 8 april, 11:00 uur en Ted vertrok volgeladen met de lange mannen uit Nunspeet richting Hoevelaken voor al weer de voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander Surf stond op een verdienstelijke derde plaats dus voor de koploper wederom een belangrijke wedstrijd. Na een bakkie pleur in de kantine (sorry voor de lezers uit Hoevelaken maar de koffie was echt niet best) dan maar snel omkleden en beginnen aan de wedstrijdvoorbereiding. We waren weer compleet omdat Lars een weekendje mocht bijkomen van zijn nieuwe werkgever en al keek hij nog wat hongerig uit zijn ogen, toch bond hij zijn schoenen onder voor deze belangrijke pot.

Na het inspelen (op het ritme van 2 of 3 dezelfde nummers) stond iedereen geconcentreerd klaar voor het eerste fluitsignaal. We starten net als de vorige wedstrijden met Willy op spelverdeling, Könis op de dia, Eeuwige veeg en Pritt op midden, Rikus en Tinus op de passerloperpositie en Sannie als altijd in het achterveld op de libero. De eerste set werd door een goede servicedruk en mooie directe scores gemakkelijk gewonnen, het werd 25-14 voor de mannen uit Nunspeet.

De 2e set begon moeizaam, er werden over de gehele linie meer fouten gemaakt en de stand ging lang gelijk op, aan het einde van de set kregen de mannen uit Nunspeet een serie tegen en werd de set verloren met 25-22.

De derde set werd Daantje er in gewisseld voor Könis en Bonus kwam er in voor Pritt, die vertrok om met jongens B in Apeldoorn kampioen te worden in de hoofdklasse. Jongens B, van harte gefeliciteerd!! Serverend kregen we Surf beter onder druk en in het achterveld werden meer ballen verdedigd en ook al was het thuispubliek nog buiten zinnen van de winst van de tweede set, Hellas won de derde set met 25-19.

De vierde set begon helaas weer moeizaam en al gauw herhaalde het patroon van de tweede set zich, de pass was niet optimaal, de aanvallers kwamen er niet meer doorheen op de behoorlijke blokkering van Surf en het thuispubliek zag hoe Surf de set won met 25-21.

Dan de 5e set, het moest nu toch echt gebeuren voor de mannen uit Nunspeet. De concentratie werd gevonden, de eerste helft van de set ging het nog gelijk op, maar na de wissel van kant zorgde een goede service-serie en een paar harde klappen van Rikus aan het net ervoor dat we een ruime voorsprong op Surf wisten te nemen. De wedstrijd werd beslist in het voordeel van de lange mannen uit Nunspeet, 15-10.

In de kantine werden er de nodige grappen uitgewisseld, de totale boete voor Pritt vastgesteld op € 100,-. Onder meer voor te vroeg weggaan bij een wedstrijd, niet achterlaten van het boek en dus alle boetes van het hele team: een koopje, een drankje met onze supporters gedronken en werd er, zoals in de inleiding van dit verhaal gemeld, korte metten gemaakt met 2 teamschalen uit een frituur die bij lange na niet kan tippen aan die van #Johnny’s Snackcorner. Na de nodige shampoo en hits van Eeuwige Veeg onder de douche werd Ted weer aangeslingerd voor de weg naar huis.

De volgende en tevens laatste wedstrijd, op 22 april, staat in het teken van feest. Bij winst op hekkensluiter (ex aequo) EVV H2 worden de lange mannen voor het 2e jaar op rij kampioen. Na afloop zal er een “wild” feestje door dames 1 georganiseerd worden om dit te vieren. Dus vriendelijk verzoek: neem je (gas)toeters, ratels of andere herrie mee om het feest met ons te laten losbarsten!! We beginnen onze warming-up rond 16:00uur en de wedstrijd start om 16:30uur, graag zien we jullie allen dan in de sporthal!

P.S. omdat de dames graag goed voorbereid zijn: meld je even aan voor het feest! (voor meer info klik hier)