‘Als je haar maar goed zit..’

Dwars door het woeste, koude, witte winterweer heen, gingen we zaterdagmiddag on tour naar Voorthuizen. Vroom, vroom.. We mochten namelijk om 18.30 uur spelen tegen SDS. Niet bepaald een heerlijke tijd, maar dat was aan de sfeer zeker niet te merken. Die zat er goed in namelijk! In de kleedkamer waren er al hele brainstormsessies over speciale kerstkapsels met engelenhaar en kerstlichtjes. Ook leuk voor het oliebollentoernooi overigens. Genoeg gelachen, er moest ook gevolleybald worden.

Aangezien Gert er helaas niet bij kon zijn, stond Cor aan het hoofd van ons team deze wedstrijd. En zijn boodschap was vrij simpel: ‘Wij gaan vijf punten binnenslepen vandaag’.

De eerste set werd er prima gespeeld. Met als grandioze uitschieters: een punt van onze libero en twee killblocks van onze ‘spellie’. Verder was het niet bijzonder spannend, we wonnen de set met 16-25

Voor de tweede set kregen we van Cor mee dat we onze tegenstander eigenlijk onder de 10 punten moesten houden. Dat lukte echter niet helemaal. Deze set was iets moeizamer, er werden wat meer fouten gemaakt aan onze kant. Er waren wel een aantal heerlijke punten gescoord door middel van een ‘free ball/‘friebel’ of hoe je het ook wilde noemen. Ze waren fijn. Met 17-25 wonnen we deze set.

Set nummer drie, we leken redelijk lekker in t spel te zitten. De drie, of soms zelfs 4 M’s (Maaike x2, Miranda en Marinka), hadden een aantal fijne combinaties, waardoor de set voorbij leek te vliegen. Met 14-25 wonnen we deze set.

Ineens waren die vijf punten om mee naar huis te nemen heel dichtbij, maar juich nooit te vroeg! Dat hebben we geweten. Of het hem nou zat in de oliebollenlucht die Annemiek de hele tijd rook, in de oranje shirts van onze tegenstander, het feit dat het een gammel tijdstip was, we kunnen allemaal wel iets bedenken. Maar we bleven redelijk gelijk op gaan met SDS, tot we aan het einde van de set met 22-20 achter kwamen te staan en het niet meer voor elkaar kregen. Met 25-20 won SDS deze set. Bijzonder zuur en niet nodig, maar toch gebeurd, helaas!

Desondanks mochten deze besneeuwde kerstengeltjes vier punten mee naar Nunspeet nemen. En na de nodige teamschalen met bittergarnituur die gedeeld werden met ons eigen Heren 1, kon er toch ook wel weer gelachen worden.

Onze laatste wedstrijd van 2017 spelen we aanstaande zaterdag om 14:45 uur in Harderwijk. Wees welkom om ons te komen supporten en te aanschouwen of wij ook daadwerkelijk als koploper de winterstop in gaan.. Hopelijk tot dan!