Bekerstrijd heren 1 beslist in vijfsetter

Het was maandagavond, wat normaal de training van de lange mannen uit Nunspeet betekende, echter stond deze avond in het kader van het bekeravontuur. Voor vertrek nog even de berichten van het KNMI gecheckt, geen code oranje of rood deze keer, vanavond ging het gebeuren. Op papier een pittige tegenstander, Elite Dynamo, die met een volwaardig team in de Promotieklasse speelt. De mannen van Hellas hadden afgelopen zaterdag de koppositie in de 1e klasse heroverd en dus was de stemming opperbest. Bij het omkleden galmde “Spartans prepare for glory” alvast door de kleedkamers (en misschien net iets daarbuiten 😛 ) de stemming was gezet!

De warming-up en het inspelen gingen vervolgens geconcentreerd en na wat opruiende woorden van de trainer (iets over dat het leuk was dat de tegenstander zo’n eind was komen rijden, maar dat ze de overwinning niet zomaar mee zouden krijgen) en nagenoeg klokslag 21:00 uur floot Arjan voor het begin van de wedstrijd. We begonnen met Wilbert op spelverdeling, de broertjes Pritt en XL op het midden, Tinus en Lars op de passerloperpositie, Könis op de dia en Sannie als Libero. Bonus en Daantje bleven naast trainer Niebeek aan de kant, waar zij zorgden voor de nodige aanwijzingen en broodnodige sfeer die bij een bekerwedstrijd past!

Al gauw merkten we dat deze tegenstander uit de promotieklasse een taaie klus zou worden. De eerste set ging redelijk gelijk op, maar viel door een paar kleine foutjes net naar de kant van de bezoekers, 21-25. De tribune liep intussen aardig vol met familie, vrienden, leden en oud-leden het beloofde een gezellige boel te worden!

De tweede set kwam Pritt naar de kant en kwam Bonus op midden er in. De mannen uit Neede waren echter in de winning-mood en de  mannen uit Nunspeet kwamen meer en meer onder druk, maakten zelf meer fouten en de scores vielen dan ook aan de kant van de bezoekers. Het einde van de 2e set herstelden de mannen uit Nunspeet zich nog wel, helaas een paar punten te laat, het werd 24-26.

Tussen de 2e en de 3e set waren er duidelijke woorden aan de kant, we gingen niet zonder setwinst opgeven! Serverend kwamen de mannen uit Nunspeet beter uit de verf, de bezoekers kwamen onder druk en de mannen uit Nunspeet profiteerden, het werd 25-16, een klein beetje hoop groeide, maar afspraak was punt voor punt, dus de 4e set zouden we ook weer alles moeten geven want cadeautjes waren er niet deze avond!

De 4e set kwam Sannie onder druk in de pass en hierdoor profiteerden de bezoekers, ze liepen flink uit en roken de overwinning. Trainer Niebeek haalde echter zichzelf uit de hoge hoed, Tinus kwam naar de kant en opeens begon het toch weer te lopen bij de mannen uit Nunspeet. Rikus deelde een paar lekkere blokjes uit en sloeg zelf over, door en langs het blok de punten binnen. Het publiek ging er nog eens goed achter staan en met hen sleepte Hellas ook de 4e set binnen, het werd 26-24.

Een 5e set moest de beslissing brengen. De spanning was om te snijden, het publiek bleef juichen bij ieder punt. De bezoekers kwamen echter niet meer op het niveau van de 1e en 2e set, het werd 15-11 voor de mannen uit Nunspeet. Na een paar drankjes met de fans en onze bezoekers zorgde Lars voor een knallende afsluiting van deze mooie bekeravond toen de mannen uit Neede huiswaarts keerden.

Ons bekeravontuur gaat verder, de tegenstanders komen uit Zeewolde deze keer. De wedstrijd moet nog gepland worden maar we spelen weer thuis, dus hopen graag onze supporters weer te mogen begroeten!