Wedstrijdverslag bekerwedstrijd H1 – Morgana DVO (Hengelo)

Het is maandagavond 2 December, normaal niet een bijzondere avond die rood omcirkeld in de agenda staat. Nou, bij de lange mannen uit Nunspeet wel want beker ronde nummer 2 stond op het programma. Na de gewonnen thriller van vrijdag in Harderwijk mochten wij op bezoek in Hengelo waar het eerste herenteam van Morgana DVO (door vrienden opgericht) ons opwachtte. Hun spelen eerste klasse en wij promotieklasse, op papier zou dit dus een overwinning moeten worden maar lukt ons dat ook?

Na een rit van ruim een uur komen wij aan bij Sportcafé De Kamp. Nog even met de voetjes de lucht in onder het genot van een bakje koffie voor we ons kunstje mogen gaan laten zien op het veld.

We moeten het in de pass lijn doen met Tinus, Lars en onze vertrouwde blauwe Nelis, op de dia start Konis, Bonus en Pritt op de midden en Willy Wonka is onze spelverdeler.

Het begin van de eerste set liep tot ongeveer 20 punten redelijk gelijk op, we kwamen wel op achterstand aan het begin, maar dit werd netjes recht getrokken door een goede service, minder fouten en snel benutten van kansen. We hebben bewezen niet altijd de sterkste te zijn in langere rally’s, maar in deze set kwam het meerdere malen voor dat we toch aan het langste eind trokken en mede daardoor de set met 25-23 onze kant op slepen.

Lekker, de kop is eraf en hebben de eerste set in ieder geval binnen. Toch hebben we ze te dichtbij laten komen en willen we dat in de volgende sets voorkomen. Wat beter moest was dan ook de blokkering en de verdediging. Op naar de volgende set!

Wederom lukt het ons niet om een gat te slaan tussen ons en de gasten uit Hengelo. Door te veel eigen “stomme” fouten laten we ze te lang met ons mee lopen waardoor we het ons zelf erg moeilijk maken. Echter was er niet het gevoel dat we de set uit handen zouden geven. Iedereen stond relatief relaxed in het veld en wist dat we deze set naar ons toe zouden slepen. We winnen deze set dan ook met 25-22!

Bliksem, we staan al met één been in de volgende beker ronde. Geen gelul, 3-0! Gauw door naar de andere zijde van het veld om de klus te klaren. Kampioen worden in de competitie is niet onze doelstelling, maar een keer de beker pakken zou toch de kers op de taart zijn voor dit seizoen want die ontbreekt al een poosje.

Met dezelfde formatie als in de afgelopen sets beginnen we aan set 3. Je zag bij de tegenstanders dat het geloof om ons met lege handen naar huis te sturen een beetje verdwenen was. In set 3 werd duidelijk dat het bij hun maar van één speler afhing zodra die in de aanval stond. Door een aantal goede blokkeringen van onze zijde (waar Pritt ook bij betrokken was) trekken we de laatste set vrij simpel naar ons toe door te winnen met 25-18.

Weer een ronde verder in de beker, wat lekker zeg! Des te verder je altijd in de beker komt, hoe leuker het wordt. Wanneer de volgende ronde duidelijk wordt zullen wij dat zo snel mogelijk kenbaar maken. We hopen dat we de volgende ronde thuis kunnen spelen zodat u niet een pokke eind hoeft te reizen voor een mooie pot volleybal!

Echter, zaterdag staat er ook een mooie wedstrijd op het programma want dan komen de boys uit Oldebroek op bezoek in de vrieskist van Nunspeet. Om 17:00 uur geeft de scheidsrechter het fluitsignaal om te mogen serveren, hou er wel rekening mee dat dit fluitsignaal evt. nog van de wedstrijd ervoor kan zijn.

Tot zaterdag!!!