Black Friday wordt (Hellas)Red Friday

Vrijdag 29 november stond een uitwedstrijd gepland in en tegen VVH uit Harderwijk. Om 19.00 uur plaatselijke tijd werden we verwacht in sporttempel de Sypel. De gebruikelijke routine, bakje slappe koffie, moest helaas worden geschrapt omdat Pritt weer eens te laat was, hij “dacht” (en daar ging het al mis) dat we later zouden vertrekken. Dan maar direct omkleden en starten met de warming up. We waren wederom compleet en hadden na een slechte training op donderdag allemaal zin om de heren van VVH het spreekwoordelijke vuur aan de schenen te leggen. Het inslaan zag er goed uit, zelfs Pritt stond de ballen er in te beuken, het leek wel of hij wat recht te zetten had. Als het inslaan onderdeel was geweest van de wedstrijd dan hadden we al met 1-0 voorgestaan. Kortom we zijn er klaar voor! 

De eerste set beginnen we met dezelfde namen waarmee we het hele seizoen al spelen. Willy, Könis, Pritt, Bonus, Tinus, Lars en Nelis. Wel wordt de bezetting op de bank steeds breder. Naast coach Rikus hadden, vermomd als arts en verzorger, Daantje en EV plaatsgenomen. Nu zal je denken, EV? Dat is toch die jongen die naar Elburg ging om daar zijn kunstje te vertonen? Klopt, maar hij zit inmiddels alweer met één been bij ons in het team. Leuk EV! Volgende week mag je meedoen met inslaan. En ook Daantje boekt vooruitgang. De kraag is inmiddels af en langzaamaan komt het moment dichterbij dat hij weer wat met een bal mag gaan doen. Goede berichten dus vanuit de ziekenboeg. Dan de wedstrijd.. Het inslaan hadden we dus al gewonnen en we moesten dit door zien te zetten naar de wedstrijd. VVH heeft een jonge ploeg en zou maar al te graag wat punten in eigen huis willen houden. We begonnen goed en wisten er aanvallend goed door te komen. Wel moest Willy hard werken om op tijd bij de bal te zijn omdat we passend erg onder druk stonden. Zonder al te veel problemen wonnen we de eerste set met 25-21.

De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste. We kwamen behoorlijk onder druk te staan in de passing maar konden iedere keer ons hoofd boven water houden en uiteindelijk de set naar ons toetrekken met wederom een 25-21 eindstand op de borden. 

Set 3 begon met een comfortabele 2-0 voorsprong in sets. Het volleybal was niet hoogstaand maar toch ruim voldoende om de mannen van VVH onder de duim te houden, het was alleen nog een kwestie van doorduwen. Toch waren we de draad even helemaal kwijt. Na een paar keer met de ogen te hebben geknipperd stonden we met 9-1 achter en moesten we in de achtervolging. Stukje bij beetje kwamen we weer dichterbij en we wonnen een aantal lange rally’s waardoor VVH toch wat zenuwachtig begon te worden. Op een stand van 21-21 maakten wij een aantal kansen niet af waardoor VVH de set binnen kon halen, 22-25.

Dan de cruciale 4e set. Het scoreverloop in deze set gaat gelijk op en de beide teams gunnen elkaar weinig ruimte tot aan de 20 punten. Boven de 20 punten gaat dat niet anders. Op dit moment gaat het niet meer om goed volleybal maar vooral om wie er echt graag wil winnen. Uiteindelijk is gebleken dat de lange mannen uit Nunspeet goed kunnen omgaan met deze manier van spelen want zij trokken de set (29-27) en daarmee ook de wedstrijd naar zich toe. 4 punten gaan mee naar Nunspeet waardoor we ons stevig hebben genesteld in de subtop.

En dan.. Mochten we na lange tijd eindelijk weer eens de binnenstad van Harderwijk in en propten wij ons vol bij vreetschuur Jerusalem, beproefden we ons geluk en zetten we alles op rood in het casino. Ook hier gingen we met de winst naar huis maar niet voordat we op uitnodiging even bij de stamkroeg van VVH waren langs geweest, Nicky’s inn. Met de nadruk op even want het was hier zo druk dat fatsoenlijk bier harken niet mogelijk was. Kortom een geslaagde avond!

Maandag mogen wij ons voor een bekerwedstrijd melden in Hengelo(gld). Bij winst zullen wij overwinteren in het bekertoernooi en houden wij zicht op Europees volleybal. Bij verlies doen wij dat niet.. Heeft u nou echt niks te doen deze maandagavond, zoek dan een leuke serie op Netflix want het is de moeite niet om voor een uurtje zaag- en breekwerk af te reizen naar Hengelo. Daarentegen staat er aanstaande zaterdag 7 december wel een interessante thuiswedstrijd op het programma tegen de heren van Blauw-wit uit Oldebroek. De wedstrijd start om 17:00 uur, graag tot dan!

About Author