Bloed, zweet en tranen!

Beste Schepsels,

Het afgelopen weekend was er één om snel te vergeten. 3-2 Verlies van de nummer 10 op de ranglijst, VZK. Menig alcoholische drankjes, patatjes oorlog van de “Walk-In” en slechte grappen moesten er aan te pas komen om deze wond te doen helen. Echter heb ik nog steeds slapeloze nachten over deze horror wedstrijd.
Twee dagen later (06/02) mochten we onze schoenen alweer uit de kast trekken om aan te mogen treden tegen de polderboys, Zeewolde Heren 1. Na een fantastische 2e Ronde gespeeld te hebben in de Beker die we nipt wonnen met 3-2 was het afgelopen maandag tijd voor Beker Ronde 3.

Nadat om maandagochtend mijn wekkertje ging en ik op mijn mobiel keek zag ik tot mijn stomme verbazing een één of andere Rambo op mijn netvlies verschijnen met Maui Jim Hawaii glazen en een stropdas om zijn voorhoofd geknoopt. Het was onze geliefde voorzitter AKA Mr. Miyagi AKA Bonus AKA Happy Feet AKA een pasgeboren giraffe die zijn eerste stapjes op de wereld zet AKA Sander Den Boon.
Na een overweldigende speech begon de dag al goed en was de eerste stap gezet richting de avond. Bonus, we love you!
20:00
Verzameld bij vrieskist de Feithenhof eerst maar een bak koffie gedaan met zijn allen waar George Clooney nog een puntje aan kan zuigen.
De boombox uit de kast gepakt en aangesloten in de kleedkamer waar we ons apenpakkie weer aan mochten trekken. “Thunderstruck” (van AC/DC) galmde door de sporthal terwijl Zeewolde binnen kwam druipen.
Het inspelen kon beginnen op een aantal goed klinkende melodietjes. Onze trouwe supporters kwamen weer binnen en namen plaats op de tribune.
Na een korte speech van onze Generalfeldmarschall Rikus konden we het speelveld betreden. Wij waren er klaar voor, de toeschouwers, Witte.. iedereen!
Zoals onze Mr. Miyagi eerder op de dag al gezegd had, dit wordt ONZE avond!
Ik kan me nog vrij weinig herinneren van de wedstrijd vanwege alle adrenaline die door me aders gepompt werd , gelukkig waren de meesten partij van deze geweldige “clash of clans” en kregen waar voor hun geld.
Zeewolde begon scherper aan de wedstrijd en pakte hierdoor een voorsprong. We konden nog ietwat aanhaken maar het was niet genoeg en moesten Zeewolde deze set in handen zien nemen met 25-21.
In set twee kregen wij meer grip op de wedstrijd en konden beter ons spel spelen. Echter ging dit niet zonder slag of stoot en moesten knokken voor ieder punt. Zweetdruppels, bloed en een gebroken vinger waren er voor nodig om deze set binnen te slepen, 27-25. Jah, u leest het goed. Bonus moest het veld verlaten nadat hij een bal geblokkeerd had waardoor het topje van zijn vinger scheurde en per trauma helikopter naar de Intensive
Care werd gebracht, 6 hechtingen waren er voor nodig om zijn leven te redden en om zaterdag weer te mogen aantreden tegen ESV.
Nadat het veld bloedvrij was gemaakt konden we het spel hervatten, echter zonder onze gevreesde middenman.
Pritt kon zijn borst nat gaan maken en met knikkende knieën betrad hij het Colosseum waar set 3 op het moment van beginnen stond.
Het leek wel alsof Zeewolde nog nooit eerder bloed had gezien, ze maakten de ene fout na de andere waar wij van profiteerden en sloten de set af met 25-17 in ons voordeel.
Set 4 was een herhaling van de eerste set, wij begonnen niet scherp en hebben hierdoor cruciale punten laten liggen die we hard nodig hadden om deze set en daarmee de wedstrijd binnen te kunnen halen.
Het werd 25-23 voor Zeewolde en dit betekende dat we een bloedstollende 5e set nodig hadden om de wedstrijd te beslissen.
Ook in deze set begonnen we niet scherp en sloten de eerste helft af met een 8-4 achterstand, Rikus kwam er in voor Tinus. We kwamen dichterbij, vochten voor elk punt, de toeschouwers hielden het niet meer, maar het mocht niet baten. We verloren de 5e set met 15-17 en daarmee kwam ons beker avontuur ten einde.
De focus nu maar weer terug leggen op de competitie waar onze doelstelling kampioen worden is en nog steeds binnen de grenzen ligt.
Nogmaals willen wij alle toeschouwers bedanken die er weer waren om ons aan te moedigen, kom zaterdag ook gezellig langs. Al is het niet voor een potje volleybal dan is het wel voor een ijs-koude-rakker!
Komende Zaterdag (11/02) hebben we nog wat recht te zetten tegen Elspeet, de wedstrijd begint om half 7.
Be there or be square!