Code Rood in Dieren!

Het is vrijdagavond 21 januari en de lange mannen maken zich op voor de volgende wedstrijd. Iedereen was (bijna) op tijd bij de sporthal want er moet wel een eindje gereden worden, de volgende tegenstander is namelijk Auto van Oort uit Dieren. Na een goede rit van circa een uur komt de rode bus aan bij de sporthal, die overigens niet echt op een sporthal lijkt. Door een groot hek kom je bij de entree van de gemetselde bunker. Eenmaal binnen krijg je het idee dat je in een krijgsgevangenis uit de tweede wereldoorlog loopt. Gelukkig konden we geen koffiedrinken in de kantine want die tijd hadden we zeker nodig om de kleedkamers te vinden en op tijd te beginnen.

Eenmaal omgekleed was het weleens tijd om te gaan volleyballen. Even warmlopen, inslaan en luisteren naar coach Pinkeltje. De opdracht was simpel, doorgaan met het niveau waar we de afgelopen 2 wedstrijden mee bezig waren. Maar of dat nou helemaal gelukt is..

We beginnen de eerste set moeizaam en konden moeilijk uitlopen op onze tegenstander. De pass kwam niet helemaal lekker, scorend hadden we het moeilijk en blokkerend was ook niet helemaal om over naar huis te schrijven. Een spannende set was het wel. We gingen erg gelijk op en toen het eenmaal 24-24 werd begon het spelletje welk team het beste onder druk deze set uit kon spelen. Helaas hadden beide teams daar nogal moeite mee en werd het en lange dobber, die uiteindelijk de kant van Auto van Oort op viel met 29-27. Oke.. even balen en onze koppen weer op nul zetten, het niveau van het laatste gedeelte van de eerste set moest aangehouden worden. Dat ging de tweede set goed en kregen weer een beetje ons niveau terug en speelde deze set een nette pot volleybal. Hier valt weinig over te schrijven en is keurig gewonnen met 16-25.

En toen begon de derde set.. deze set gaat de geschiedenisboeken in als de meest geld opleverende set voor het boeteboek van heren 1. We begonnen deze set erg slecht en liepen al snel weer achter de feiten aan. Door deze teleurstelling na een goed gespeelde set kan er in het veld nog weleens de nodige frustratie opkomen, en dat in combinatie met deze scheids was geen goed plan voor onze portemonnee. De scheids hield niet van praten en dat liet hij duidelijk merken ook. Na het maken van een mooie net fout door Daantje probeerde Daantje de scheids er van de overtuigen dat dat niet zo was. Dit vond deze beste man niet nodig en trok een gele kaart, die gelijk staat aan een boete van 10 euro. Helaas kwamen we erachter dat een gele kaart tegenwoordig voor het hele team telt, dus u raad het al.. de kas werd goed gespekt. Pritt vond dat er nog wel meer geld in de boete pot kan, en riep toen de dure woorden ‘’meen je dat nou’’ naar de scheids op een hele gemeende toon. Met als gevolg een rode kaart voor onze beste Pritt. Wat een drama is deze set en we komen alleen maar meer achter te staan. Gelukkig deed de tegenstander leuk met ons mee en pakte voor de sfeer ook maar een rood kaartje. Maar de set werd wel verloren met 25-16.

Laatste set moest het dan maar gebeuren maar helaas gebeurde dat ook niet. We haalden on niveau niet en bleven weer gelijk met punten omhoog hobbelen. Bij een stand van 24-23 voor de tegenstander had de scheids zoiets van, ik heb geen zin in een vijf setter. En floot ons af omdat we blijkbaar te dicht bij elkaar stonden aan het net. Maarja we kunnen klagen en doen wat we willen, maar ons niveau was gewoon om te janken dus hebben we terecht verloren.

Na de wedstrijd maar de kantine opzoeken wat nog bijna lastiger was dan de wedstrijd, en moesten we ons verdriet maar wegdrinken. Gelukkig konden we douchen en een frisse schoongemaakte kleedkamer, dit vond de zaalbeheerder zacht gezegd niet heel tof en commandeerde ons om halfnaakt een andere kleedkamer op te zoeken. Na een aantal uur in deze gevangenis te hebben gezeten was wel tijd om naar huis te gaan, even met de traplift omhoog en zo het busje in. Op de terugweg de toeristische route genomen en nog even eten met de meegereisde supporters bij de KFC. De lange mannen maken het weer lekker spannend in de top 3 van de promotieklasse. De volgende wedstrijd is zaterdag 27 januari thuis tegen Reflex, de langen mannen zijn gebrand deze te winnen dus mis dit niet.