Dames 1 nog steeds aan kop!

Na het onnodige puntenverlies van vorige week was het weer tijd om te gaan knallen. Na de lange reis van wel een kwartier kwamen wij aan in Harderwijk. Eerst omkleden en dan de koppen weer bij elkaar steken. Het doel was duidelijk: geen punten meer laten liggen!

We moesten even wennen aan de zaal en het licht: de eerste twee opslagen van onze kant waren ruim uit. En dat waren niet de enige opslagen deze wedstrijd die uit/in het net vlogen. We speelden ons eigen spel en we deden wat we moesten doen. De eerste set werd dan ook binnengehaald met 25-17.

Het voelde goed om deze set binnen te halen, maar we waren er nog lang niet. In set 2 en 3 liepen we wat teveel achter de feiten aan. Set 2 verloren we dan ook met 25-23. Ook set 3 hebben we weggegeven, maar wat zijn we goed teruggekomen. Met een achterstand van 15-7 teruggekomen naar 24-24, helaas gaven we het toen alsnog uit handen en verloren we met 26-24.

2-1 achterstand, dat was natuurlijk niet de bedoeling. We waren het er dan ook over eens dat we nog 2 sets te gaan hadden en dat wij die gingen binnenslepen!  Set 4 was vergelijkbaar met set 1. We speelde weer ons eigen spel en lieten zien dat wij beter waren. We wonnen deze set met 25-19. Dit gaf ons vertrouwen voor de 5e set.

In set 5 liepen het heel erg gelijk op. Het stond op een gegeven moment 11-11. Na veel time-outs van beide kanten bij de laatste punten waren wij het die aan het langste einde trokken. We wonnen de set met 15-13 en zo hadden we gewonnen met 3-2. Achteraf niet helemaal blij met het resultaat, maar we hadden wederom gewonnen en zijn in de eerste speelhelft onverslaanbaar en dat voelt toch wel lekker!

Op naar de kantine voor een drankje en de beloofde frituurschaal van Marinka. Want ja, wie zich niet aan de afspraken houdt, die moet trakteren! 😉 thanks Marinka! Gelukkig zit die ellendige afspraak er nu op haha!

Thanks voor alles support deze eerste helft! Wij gaan met onze koppositie de winterstop in en daar zijn we toch wel heel erg blij mee. Op naar de tweede seizoenshelft en hopelijk kunnen we dan aan kop blijven. Onze volgende wedstrijd is zaterdag 13 januari tegen Libero’99. Dit is ook gelijk de belangrijkste wedstrijd. Libero staat namelijk op plek 2 met maar 1 puntje minder. We hebben jullie steun dus keihard nodig! Tot dan!

Namens dames 1 alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!