Dames 1 staat bovenaan!

Het geeft een goed gevoel dat we na 15 wedstrijden bovenaan de lijst staan. De laatste paar wedstrijden gingen niet allemaal geheel volgens plan en we hebben kostbare punten laten liggen, maar gelukkig lieten Volta 1 en Dynamo 4, de teams waarmee we verder strijden om het kampioenschap, ook punten liggen. We houden daarbij in ons achterhoofd dat er nog steeds 7 wedstrijden gespeeld en gewonnen moeten worden om de koppositie te behouden, en dat Dynamo en Volta 1 al tegen elkaar hebben gespeeld, maar het voelt gewoon zo lekker om deze week bovenaan te beginnen en vanuit daar verder te kijken naar de rest van het seizoen.

Afgelopen zaterdagavond hebben we gespeeld tegen N.V.C dames 1, een team waar we vorig jaar mooie maar beladen wedstrijden tegen hebben gespeeld. De eerste wedstrijd dit seizoen was echter een vrij gemakkelijke overwinning, dit helaas in tegenstelling tot deze. We wisten dat we met 4-0 moesten winnen om de koppositie van Volta 1 over te nemen, dus daar gingen we dan ook voor.

De laatste wedstrijden hebben we het telkens laten liggen in het begin van de set, waardoor we constant achter de feiten aan lopen en hard moeten werken om de tegenstander weer in te halen. Ook deze wedstrijd gebeurde dit weer, maar na een aantal goede serviceseries kwamen we in de wedstrijd en wonnen de eerste set met 25-19.

De tweede set ging erg gelijk op, er werden vooral veel fouten gemaakt aan onze kant. Tegen het einde hebben we veel kansen verspeeld om de set te winnen. Helaas was daar ook nog een de scheidsrechter die (overigens een goede wedstrijd floot), misschien toch even z’n bril had moeten poetsen toen hij een bal van ons uit gaf die wij allemaal in zagen. Eerlijk waar. Gelukkig wisten we op 28-27 te winnen met een mooie pass, set-up en aanval over het midden, die via de vingertoppen van het blok van N.V.C. wegvloog. Wat een opluchting; we wonnen de set dus met 29-27.

Van het goede voornemen om de volgende set het onszelf wat gemakkelijker te maken, kwam helaas, net zoals dat met vele goede voornemens gaat, niets terecht. Weer maken we het veel te spannend, maar weten we toch te winnen met 25-23.

Eindelijk ging het de laatste set dan echt goed, we konden ons eigen spel spelen en wisten snel punten te scoren. N.V.C. die de eerdere sets nog hoop had gehad op een puntje, was het nu kwijt. We wonnen met 25-15 en daarmee de 5 punten die ons bovenaan zetten!

Komende zaterdag spelen we om 16:30 in eigen hal tegen de dames van Zeewolde 1, zij staan momenteel vierde. Vorige wedstrijden tegen deze ploeg waren mooi en spannend, genoeg reden dus om ons aan te komen moedigen! Ook is zaterdagmorgen het mini-toernooi waarbij wij zelfgebakken pannenkoeken met limonade zullen verkopen! Ook zeker een reden om naar de sporthal te komen! We hopen u zaterdag te zien.

Liefs,

Hellas Dames 1