Het seizoen van Dames 1 tot nu toe

volleybal-vereniging-hellas-nunspeet-dames1-2016-wedstrijdverslagHet heeft even geduurd, maar ook dames 1 is dan eindelijk aan het schrijven geslagen. De reden van de ontbrekende verslagen is in ieder geval niet dat we niet goed gaan in de competitie. Want na een hobbelige start gaan we nu dus wel lekker. Na zes wedstrijden staan we namelijk op de derde plek te stralen. We bevinden ons slechts 1 puntje onder de nummer 2 positie die op moment door Dynamo Apeldoorn wordt bezet en 2 punten onder de nummer 1, waar Volta 1 nu (nog) staat. Omdat jullie ons even hebben moeten missen is hier, in vogelvlucht, ons seizoen tot nu toe:

Op een koude donderdagavond speelden we onze eerste wedstrijd in Elspeet. Het was een slechte wedstrijd van onze kant die eindigde in een 3-1 verlies. Pijnlijk. Gelukkig wisten we met de laatste set nog een troostpuntje te verdienen. Maar we hadden er flink de balen van.

De tweede wedstrijd was in Dronten tegen Libero. Onze eerste vijfsetter was al vrij vroeg in de competitie een feit. Gelukkig wisten we die ook gelijk te winnen met 3-2 (duh).

Na twee pittige competitiewedstrijden stond er ook nog een wedstrijd voor de beker op het programma. Deze speelden we heerlijk op een maandagavond tegen Langhenkel. Gelukkig, we kunnen het nog! Een snelle overwinning (3-0) waarin we erg sterk speelden en lekker hebben staan rammen. Dit gaf ons weer moed voor de komende competitiewedstrijden.

Na drie potjes was het dan eindelijk tijd voor onze eerste thuiswedstrijd. In eigen huis gingen we de strijd aan tegen Ormi. Onder aanmoediging van ons Heren 1 wisten we ze vrij gemakkelijk te verslaan, een 4-0 overwinning zorgde voor lekker veel punten.

Op vrijdag 14 oktober stond er een potje tegen het tweede van Volta Lelystad gepland. Terwijl iedereen al lekker languit op de bank lag of in de kroeg hing, reden wij in het donker door de polder voor de wedstrijd van 21:15. Uiteindelijk bleek het een vrij gemakkelijk potje; alleen de laatste set moesten we nog even alles op alles zetten, zodat we vijf punten mee naar Nunspeet konden nemen.

De volgende vrijdagavondwedstrijd was gelijk de week daarna tegen Dynamo, dit resulteerde in een verlies van 3-2. Einde.

En dan natuurlijk nog de wedstrijd van afgelopen zaterdag, we mochten deze spelen tegen NVC uit Nijkerk. Vorig seizoen waren het twee beladen wedstrijden tegen de Blauwe Tijgers. Hierdoor keken wij wel extra uit naar de wedstrijd. Wij waren er klaar voor om tijgers te temmen.

Met inslaan bleek NVC ook gedreven te zijn de wedstrijd te winnen. Coach Cor gaf echter de opdracht mee om ze niet de kans te geven aan te vallen, omdat het anders nog weleens lastig kon worden. Daar zorgden we voor met een aantal sterke serviceseries, waardoor ze niet aan een goede aanval toekwamen. Zelf waren we nog een beetje zoekende in de aanval, maar we wisten deze set te winnen met 25-17.

De tweede set zetten we flink door en wisten we mooie punten te maken, want ja het oog wil ook wat. De aanval liep nu lekker, zowel aan het net als vanuit het achterveld werd er flink gemept. NVC kwam echter ook in hun spel en af en toe hadden we het daardoor best lastig. Toch wisten we de set te winnen met 25-19. De doelstelling voor de derde set was om NVC onder de 15 te houden…

Dit leek ons ook gemakkelijk te gaan lukken, al zat onze teller even te dromen (waarschijnlijk van chocoladepepernoten en kapsalons), waardoor ze het eerste punt niet snel genoeg aan ons gaf wat voor een beetje onrust en paniek zorgde op de tribune. Gelukkig was ze de rest van de wedstrijd foutloos en had ze haar kapsalon ’s avonds dik verdiend. We stonden deze set constant ver voor op NVC en scoorden veel snelle punten met onze service, waartussen een aantal aces het spel helemaal versnelden. Het einde van de set was in zicht, maar man man man wat liet dat laatste punt lang op zich wachten, NVC begon bijna te geloven dat ze deze set nog wat konden, maar na 6 punten op rij voor de tijgers was het aan ons om het laatste punt van de derde set te maken; 25-19.

In de laatste set leek NVC helemaal weggespeeld en was onze service en aanval niet meer te stoppen. Alles ging goed, van pass tot aanval liep het als een trein. We wisten deze set dan toch de eerdere doelstelling te behalen door ze dik onder de 15 te houden; met 25-12 wisten we de laatste set en dus 5 punten te winnen.

Een lekkere overwinning die ons dus op de derde plek zet, we willen de speelsters en coach bedanken voor het invallen! De volgende wedstrijd spelen we tegen Zeewolde op vrijdag 4 november om 19:30 in Het Baken. Vorig seizoen bleken dit mooie en spannende potjes te zijn, kom dus vooral kijken en ons aanmoedigen!

Ajuus