De Hellas H1 trein dendert door

Zaterdag 16 januari kwam SSS H8 uit Barneveld in de Feitenhof op bezoek. Deze wedstrijd stond om 20:00 uur gepland maar omdat D1 in het nieuwe jaar alleen maar 5 setters wil spelen (en winnen) begonnen we ruim een half uur later. De boodschap was kort en helder, 5 punten moesten vandaag in eigen huis worden gehouden.. niet meer, niet minder.

Oke tijd om te starten, daar gaan we inspelen, inslaan, slokje drinken en wat oerkreten. De tribunes zaten vol en de toegestroomde supporters gingen er eens lekker voor zitten. Zou het volleyballende sterrenensemble uit Nunspeet weer voor spectaculair hoogstaand volleybal gaan zorgen? Dit zou dan wel moeten gebeuren zonder Willie, onze vaste spelverdeler had dit weekend vrij gevraagd bij coach Rikus. Voor een financiële bijdrage is alles te regelen dus is €50,- toegevoegd aan de boetepot. Arjanus zou vandaag het spelverdelen voor zijn rekening nemen en na de training van afgelopen maandag was dit vol vertrouwen.

Over het antwoord op bovenstaande vraag kunnen we kort zijn. Hoogstaand volleybal hebben we niet gezien en spectaculair was het ook niet, jammer.. Wat de mensen wel konden zien was dat het aan Nunspeetse zijde vooral rommelig en stil was, iets wat we dit seizoen nog niet eerder hadden getoond.

We starten met de volgende mannen aan de wedstrijd, Arjan dus als spelverdeler, Richard op de diagonaal, Lars en Tinus als pass/lopers, Bonus en EV op middenpositie en onze stofzuiger Sannie als libero. Aan het begin van de wedstrijd werden we direct op een 8-2 achterstand getrakteerd en was het al snel duidelijk dat er vandaag hard moest worden gewerkt om de punten in Nunspeet te houden. Hard werken kunnen we wel, dus werd de achtervolging ingezet. Langzaam kwamen we dichterbij en bij 17-17 zetten we de versnelling even in de 6 en werd de setwinst veilig gesteld, 25-20.

2e set bijna hetzelfde spelbeeld als de voorgaande set. Rommelig spel met lange rally’s en soms wat lachwekkende (knullige) situaties. Onze Sannie wilde het publiek naar huis laten gaan met verhalen waar ze het volgend jaar nog over hebben . Het volgende gebeurde: SSS serveert en de bal gaat verschillende keren heen en weer en uiteindelijk wordt de bal uitgeslagen. Althans dat dachten we, Sannie was keurig meegelopen om te controleren of hij echt uit was, maar in plaats van alleen te kijken nam hij de bal aan op zijn voet op een manier waar Tommy Beugelsdijk een puntje aan kan zuigen. Beetje knullig maar niet minder leuk. Uiteindelijk werd deze set ook gewonnen, 25-21.

Set 3, één wissel werd doorgevoerd, Daantje kwam op de plek van Richard te spelen. Over deze set kunnen we kort zijn, een lange service serie van Arjan aan het begin van de set die kort daarna werd gevolgd door een serie van EV, klasse! Gas erop en met gierende banden naar de kantine, 25-4.

Set 4, zorgen dat we ook de laatste punten in Nunspeet kunnen houden. Tot 21-14 niets aan de hand maar toch lieten we de mannen van SSS nog even dichtbij komen. Ze mochten nog tot 23-23 komen maar daarna was het echt over en uit, 25-23.

Wederom 4-0 voor de mannen van Hellas H1 en zoals de titel al aangeeft dendert de trein door regelrecht naar het kampioenschap. Gaat het dit seizoen dan lukken en belonen we onszelf na alle investeringen die zijn gedaan afgelopen seizoenen? We gaan het meemaken, 30 januari spelen we onze volgende wedstrijd tegen onze buren uit Hierden. Tot dan!