Derby: Dames 1 tegen VVH Dames 2

Donderdagavond 22 februari, de derby tegen VVH dames 2 uit Harderwijk. Het belooft een spannende wedstrijd te worden uit de top van de eerste klasse. De vorige wedstrijd hebben we in Harderwijk net met 3-2 kunnen winnen. Donderdagmiddag werden er ruim 30 berichten in de app gezet dat Renalda haar boxje niet moest vergeten. Gelukkig had onze topper deze al zo’n  drie dagen klaarliggen in haar sporttas. Op deze manier hadden we lekkere deuntjes tijdens het inspelen.

Het inspelen en inslaan ging lekker. Ook bij Harderwijk trouwens. Zij sloegen er af en toe ballen in die met een stuit het plafond bijna raakte. Van al dat inslaan werden we wat dorstig. Lichte paniek natuurlijk toen we erachter kwamen dat niemand de bidons had. Gelukkig hebben wij wat heldere lichten in het team die beseften dat de bidons ergens waren blijven liggen na het laatste feestjes. Onze helden Nina en Jolien hebben voor heerlijk vers Veluws water gezorgd.
Tijd voor de wedstrijd. Geen minis dit keer. Die liggen rond dit tijdstip natuurlijk allang op bed. Eerlijk gezegd liggen er een aantal van ons normaal gesproken op donderdagavond op dit tijdstip ook horizontaal. Niet op bed, maar wel op de bank met Netflix. De eerste set beginnen we sterk. Onze service is goed, Harderwijk had hier moeite mee. We spelen slim en veel ballen weten we rechtstreek te scoren. Binnen 18 minuten zijn we klaar met de eerste set. Het werd 25-11.
De tweede set hadden we beter moeten doen. Na wat wissels gingen we rommelen. Het werd chaotisch en we werden onzeker, dit was niet nodig. Gelukkig weten we de set met 5 punten verschil te winnen. De derde set was een mooie set. Maaike S had zin om deze set er in ieder geval 1 mooie bal in te slaan. Dit is gelukt. Hij was prachtig.
Elles was deze hele wedstrijd goed in serveren. Maar voordat Elles deze set ging serveren werd er al een time out aangevraagd. Ze waren bang. Lynn had ook een hele mooie (verrassende) bal. Eigenlijk was ze gewoon te laat met haar aanloop, maar op de ene of andere manier kreeg ze de bal net over het net op rechtsvoor. Geweldig. Zelfs de scheids viel bijna van zijn stoel. Miranda was deze set goed in lullige 3 meter balletjes net over het blok te scoren. Na zo’n 6 ballen op die manier te scoren had Harderwijk nog steeds niet door hoe dit nou kon. De derde set wonnen we met 25-17.
De vierde set bleven we goed spelen. Ook deze set wonnen we met 25-17. We hebben deze wedstrijd goed gespeeld. Uiteindelijk werd de wedstrijd dus niet zo spannend zoals we hem ons eigenlijk hadden voorgesteld. We vonden het erg leuk dat er zoveel mensen naar ons kwamen kijken op deze donderdagavond. Bedankt voor jullie support. Hopelijk zien wij jullie vrijdag 9 maart in Hierden weer!