Een echte vrijdagavond wedstrijd, wie kent ‘m niet?

Na een mooie overwinning op de nummer 2 vorige week, mochten we op een vrijdagavond aantreden tegen de één na laatste van de poule, Alterno DS7 uit Apeldoorn. We weten van onszelf dat we het tegen zulke teams onnodig moeilijk kunnen maken en dus moesten waken voor onderschatting. Na een snelle warming-up en het succes wensen aan de tegenstanders mochten we beginnen.

Over de eerste set kunnen we heel kort en krachtig zijn, het was gewoon niet goed. Al snel kwamen we op een 8-2 achterstand na een goede service serie van de tegenstander waar wij passend geen antwoord op hadden. Na een time-out van Gert wisten we dat het anders moest. Het ging nog steeds niet van het leien dakje, maar we kwamen wel steeds dichter bij. We hebben deze set uiteindelijk met 25-20 verloren.

Dan de tweede set, ook hier ging het niet heel makkelijk allemaal. We waren nog steeds aan het zoeken naar ons eigen spel, en daarbij hielp het ook niet dat Alterno veel aan het prikken was. Na een prachtige aanval van Maaike S, kwam er een ommekeer. Annemiek had een mooie service serie en zo kwamen we op een 10-14 voorsprong. Alterno ging fouten maken en had daarbij ook nog te maken met de power-serve van Miranda. We lieten ze na een voorsprong van 13-20 nog wel iets dichterbij maar sleepte de set verdiend binnen met 18-25.

Een snotverkouden Maaike B wilden toch wel heel graag spelen en dus mocht ze beginnen in set drie, die meteen met een prachtige service serie een 0-5 voorsprong opbouwde. Er was gevarieerd aanvalsspel en we maakte de punten af. Al snel stonden we 4-12 voor waarbij Maaike toch maar weer gewisseld werd voor Renalda. Alterno kreeg het op dat moment even te pakken en had een mooie service reeks waar wij passend niet uit kwamen. Gelukkig duurde dat niet lang en lieten wij zien waarom we eerste staan. Bij een stand van 12-19 kwam de eerste lange rally van deze wedstrijd die wij natuurlijk binnensleepte. We wonnen deze set met 14-25.

Nu stonden we voor met 1-2 en wilde we absoluut die vierde ook binnenhalen. We begonnen ook hier, net als in set drie, goed en bouwde al snel een voorsprong op. Elles sloeg ze achter elkaar d’r in en ook bij de buitens liep het lekker. Bij een stand van 15-24 maakte Elles het toepasselijk af en wonnen we met 15-25.

Ondanks dat het, op zijn zachtst gezegd, een klote wedstrijd was, hebben we hem toch maar mooi met 1-3 binnengehaald. De verbeterpunten nemen we mee naar de training en dan gaan we de volgende wedstrijd knallen! Aanstaande zaterdag, 27 januari, Hellas DS1 vs VZK DS1, 15:00uur. Hopelijk tot dan!