Een brug te ver…

Een brug te ver…

Zaterdag 27 oktober stond er weer een uitwedstrijd op het programma voor de lange mannen van heren 1. Plaats van bestemming was voor de verandering weer eens Nijmegen, maar nu tegen Pegasus heren 3. Helaas is Ted nog steeds herstellende van een haperende motor, dus met eigen auto’s die kant op. Bonus vond het wel een leuk idee om even aan te sluiten in de file op Waalbrug om ons van het mooie uitzicht te laten genieten. Het was prachtig, maar na een kwartier waren we er ook wel klaar mee en zijn we er maar gewoon links langsgegaan, omdat we toch rechtdoor moesten..

Even een bakkie en AA’tje om bij te komen van de lange rit en dan omkleden om weer ten strijde te trekken.

We moesten het zaterdag nog zonder de gebroeders Niebeek doen dus coach Pinkeltje had maar weinig wisselmogelijkheden vandaag. We begonnen met Willy als ballenwipper en Könis in de diagonaal, Daantje en Tinus op de pass loper en Bonus en EV op de midden. Pritt mocht zijn trainingsjackie nog even aantrekken en de bank warm houden. 

Net als de afgelopen wedstrijden beginnen we zeer slecht aan de wedstrijd. Binnen no-time hebben we weer een grote achterstand. We maken veel eigen fouten en spelen tegen een tegenstander die weinig fouten maakt. We komen er niet lekker in en verliezen de eerste set dan ook kansloos. 25-15.

Coach Pinkeltje probeert de boel weer op de rit te krijgen tussen de sets door. De basis krijgt een herkansing in de tweede set van Pinkeltje en dit blijkt een goede keuze te zijn. De tweede set is het tegenovergestelde van de eerste. Wij beginnen lekker te spelen en onze foutenlast gaat omlaag. Nu is het de tegenstander die de fouten maakt en wij profiteren hier dankbaar van. We winnen de set met 17-25.

Ongewijzigd gaan we de derde set in. De derde set beginnen we weer goed en pakken een voorsprong van een aantal punten. Helaas geven we deze voorsprong ook net zo makkelijk weer uit handen door een veel te hoge foutenlast. Pritt komt erin voor Bonus en moet voor nieuwe energie zorgen. We komen nog wel terug tot 24-24maar uiteindelijk verliezen we de set met 26-24.

2-1 achter dan maar een vijfsetter, zou je denken.. Niets is minder waar, de vierde set is een kopie van de eerste set. Veel eigen fouten en de kansen die we krijgen maken we niet af. Wij lopen achter de feiten aan en het lukt om de knop om te zetten en vol gas te gaan. De vierde set verliezen we met maar liefst 25-13. Helaas een 3-1 nederlaag, uithuilen en opnieuw beginnen.

Komende zaterdag hebben we mogelijkheid om ons weer te revancherenWij spelen dan weer een uitwedstrijd. Gelukkig dit keer een uitwedstrijd in Nijkerk. Wij spelen om 17.00 uur tegen NVC en hopen jullie daar weer te zien!

About Author