Een latertje in Druten

23-25 | 26-24 | 23-25 | 25-11 | 15-9

Donderdagavond 14 februari stond een midweekse wedstrijd gepland tegen onze naaste concurrent DVV uit Druten. De lange mannen van Hellas hadden dus een mooi excuus om niet op valentijnsavond klef naast hun vrouwtjes op de bank te hoeven zitten om samen naar die zoetsappige programma’s van Robert ten Brink te kijken. Oke behalve Tinus dan, hij is onder de druk bezweken en kon dus helaas niet aanwezig zijn vanavond. Pinkeltje was gelukkig ook weer van de partij en had het wat beter aangepakt dan Tinus. Hij had zijn Valentijn gewoon meegelokt naar het prachtige Druten om haar daar mee uit eten te nemen. Zo romantisch als hij is heeft hij haar na de maaltijd de autosleutels in de handen gedrukt en haar een goede reis naar huis gewenst. Fijne vent die pinkeltje daar kun je van op aan!

Enfin, aangekomen in Druten werd al snel duidelijk dat we weer in zo’n vooroorlogse bak mochten spelen. U kent het wel, donkere houten plafonds, vieze oude kleedkamers, apart douchen omdat ze vroeger nogal preuts waren, en niet te vergeten een prachtig zwevend betonvloertje, kortom we kregen er al aardig zin aan. Enige wat misschien nog een vermelding waard is, is dat ze deze hal direct achter de oude Drutense stamkroeg hadden gebouwd waardoor we direct na de wedstrijd aan het bier konden, goed vooruitzicht!

Oja, dan de wedstrijd nog even, daar kwamen we natuurlijk voor. Jullie kennen het vaste riedeltje inmiddels wel, omkleden, warme saus van Willy op de gewrichten, peptalk van Pinkeltje, inschieten, peptalk van Pinkeltje, inschieten, afronden op de goal, warmlopen, inspelen, inslaan, peptalk van Pinkeltje en dan eindelijk partijtje. Zoals de stand op de ranglijst al deed vermoeden was DVV een pittige tegenstander die vooral aan zijn punten kwam door ballen te prikken en tactisch weg te leggen. Dat gemengd met een paar middens die wel een balletje konden slaan maakte dat het wel eens een heet avondje Druten kon worden. Het scoreverloop in de eerste 3 sets bevestigd dit dan ook. Over en weer werden de punten binnen geharkt en er werd aan beide zijden van het net hard voor de punten gewerkt. Het had 3-0 voor DVV kunnen zijn maar er stond een verdiende 2-1 voorsprong in sets op de borden voor de langen mannen uit Nunspeet.

De 4e set liep het allemaal een stuk minder soepel. De heren kwamen niet onder de druk vandaan en maakten teveel directe onnodige fouten. Bij DVV lukte in dit gedeelte van de wedstrijd alles. Een oud gezegde verteld ons dat je geluk op veel momenten afdwingt, tel daar een 1e scheidsrechter bij op die nog iets had goed te maken in het voordeel van DVV en een beslissende 5e set is een feit.

Deze 5e set was er ook weer een met een bijzonder verloop. Met een 8-7 voorsprong wisselden we van kant en vanaf dat moment kwamen we er weer niet uit. De eigen foutenlast schoot de pan uit en zo kon DVV voor de tweede keer dit seizoen een 3-2 overwinning op de mannen van Hellas bijschrijven.

Na de wedstrijd liepen er nog een aantal heren wat verhit rond maar gelukkig was het kleine café aan de Waal dichtbij zodat zij snel verkoeling konden zoeken. Een paar kannen bier en een enorme teamschaal met hapjes later en toen moest er nog gedoucht worden. Met slechts 2 punten op zak kon de terugreis van (officieel) 70 minuten beginnen naar het mooie Nunspeet.

Na een welverdiende vakantie zal de volgende wedstrijd van de heren gespeeld worden op zaterdag 9 maart om 17:00 uur in onze eigen sporthal de Feithenhof. Na afloop nodigen wij iedereen uit om nog even te blijven hangen en er samen een gezellige carnavalsavond van te maken! Tot dan!