Een ouderwetse derby

Het was zaterdag 11 februari, het was weer tijd voor de mannen van heren 1 om te shinen. Deze dag niet zomaar een tegenstander, maar het beruchte Elspeet kwam op bezoek in de Feitenhof. Een ouderwetse Derby waar beide ploegen altijd alles willen geven om die te winnen. Vorige keer hebben de lange mannen deze wedstrijd verloren in de sport tempel in Elspeet dus er valt nog wat recht te zetten vandaag.

De wedstrijd was pas om half 7 omdat er ’s ochtend een mini toernooi was in de hal. Omdat we toch al later begonnen dachten de dames teams voor ons dat het nog wel wat later kon. Tijdens de warming up klonken de bekende Spartaanse beats door de sporthal dus iedereen wist het, ze zijn er klaar voor. Na de vreselijke nederlaag in Wezep vorige week en het net verliezen van Zeewolde was er maar 1 ding wat wij vandaag moesten doen, winnen! Doelstelling was ook 4-0 voor ons en ons koppie bij onze eigen kant te houden.

We begonnen met Willy als spelverdeler, Tinus en Lars op de lopers, EV en Pritt op de midden, Konis op de dia en Sannie als stofzuiger van het achterveld. Bonus deed coachende werkzaamheden omdat hij tijdens de wedstrijd tegen Zeewolde hechtingen nummers 41 t/m 46 heeft bemachtigd. De wedstrijd begon met de mini’s van de week tegen elkaar en daar waren de mini’s van Elspeet helaas net wat beter, dus moeten we zelf maar laten zien dat Hellas beter is. We begonnen de eerste set slordig en waren overal net te laat in. Het leek wel alsof we nog teveel met andere dingen in ons hoofd bezigwaren dan de wedstrijd. Een spannende eerste set die wij maar net naar onze kant toe trokken. 25-23 was de uitslag en dus is de eerste set voor Hellas.

Het leek wel alsof de eerste set de wedstrijd al was, want in de 2e set presteerde de mannen uit Elspeet bizar slecht. Ze wisten niks meer uit te schakelen bij ons dus deden ze dat maar bij hun eigen middenman d.m.v. een elleboogje, deze kon gelukkig wel verder want we waren nog niet klaar met ze. 25-13 voor de lange mannen. De derde set kwam Daantje erin voor Konis en deze set lijkt ESV een kleine opleving te krijgen. Maar Hellas speelt gecontroleerd door en maakt het af met 25-19. Vierde set was net als de 2e set en kwam Rikus er nog even in om de laatste bal in te heien. 25-9 voor Hellas.

Een prima 4-0 overwinning en de race om het kampioenschap is nog in volle gang! Na de wedstrijd begon de 5e set tegen de Elspeters. Het aantal biertjes op het Hellas bonnetje kwam niet in de buurt bij die van ESV en de lange mannen waren hier toch de mindere partij in. Na een gezellige avond met hits als Sailing home en nog een of ander Elspeets lied was het mooi geweest en kunnen we verder kijken naar de volgende wedstrijd. Over 3 weken op 4 maart hoeft er pas weer gevolleybald te worden in Woudenberg en strijden we verder voor de koppositie.