Een ‘taai-taai(e)’ wedstrijd

Zaterdag 17 november was het dan weer zover om een potje te spelen in Schalkhaar. Avior dames 2, een team dat aardig bovenin de competitie meedraait, stond op het programma.

Met de gespeelde wedstrijden van dit seizoen kunnen we goed merken dat onze start van dit seizoen niet helemaal optimaal was. Onze winterstop begon al erg vroeg, namelijk in oktober al. Nu we weer een aantal weken hebben getraind en wat wedstrijden hebben gespeeld, is het toch wel weer tijd dat de ommekeer komt in ons spel. Zou dit vandaag dan het geval zijn?

In de eerste set staan wij lekker te spelen en gaan de punten gelijk op. Er ontstaan mooie verdedigingen, zowel in de blokkering als achterin het veld. Renalda is afwisselend in het spelverdelen, zodat de tegenstander moeite heeft met onze aanval. We blijven gelijk op gaan tot de 20. Je zou zeggen dat dit het moment is om te knallen. Vol voor de ballen gaan in de verdediging en aanvallend slim zijn. Helaas lukte dit niet helemaal. We lieten punten liggen in onze service, zetten dat extra stapje in de verdediging niet en waren aanvallend niet slim genoeg waardoor de eerste set naar Avior ging met 21-25. Jammer! Een leuke spannende eerste set, maar die tweede moet toch echt van ons zijn. ‘Dit wordt een taai-taaie wedstrijd’, aldus Wendy.

De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste set. Een aantal mooie bloks en veel afwisseling in de aanval aan onze kant, gemixt met toch ook wel een aantal service fouten ging de stand tot de 20 gelijk op. Met een mooie service van Jolien bij een stand van 25-25 sleepten wij toch de set binnen met een eindstand van 27-25.

Met een lekker gevoel naar de derde set, want dit verlies zou er toch wel aardig inhakken bij de tegenstander. Toch? Wat er precies in de derde en vierde set gebeurde was eigenlijk voor niemand duidelijk. Daar kunnen we dan ook kort over zijn. Men zegt dat het uiteindelijk 1-3 is geworden.

Helaas, met 1 puntje op zak weer terug naar Nunspeet. Weer mooie verbeterpuntjes meegenomen voor de volgende wedstrijd. Dit seizoen zijn wij dieseltjes en duurt het wat langer voordat we op gang komen. Wie weet doet wat aanmoediging ons goed? Wees welkom op zaterdag 24 november. Dan spelen wij om 15.00 uur thuis tegen Auto van Oort/Rebelle DS2. Hopelijk tot dan!