De eerste nederlaag is een feit

Zaterdag 9 december stond voor de lange mannen van heren 1 de uitwedstrijd tegen SDS heren 1 op het programma. 17:00 uur stond onze trouwe Ted weer klaar om richting Voorthuizen te gaan.

Even snel Tell-Sell-Tinus ophalen bij Intersport Meijers, een kratje voor de terugweg bij EV en we kunnen onze weg vervolgen. Wegen schoonmaken en strooien kennen ze niet buiten Nunspeet dus al slippend en glijdend kwamen we aan bij de sporthal. Tijd voor een bakkie was er niet meer dus meteen maar omkleden. Zo erg was dat ook weer niet, want volgens de kenners was de koffie niet te zuupen.

Het inslaan zag er goed uit, we zijn er klaar voor. Coachie was net op tijd binnen en kon de basis bekend maken.We begonnen de eerste set met de gebroeders Beelen op de midden, Tinus en Pleun op passer-loper, Konis op de dia, Willy als ballenwipper en Sannie als libero. Het eerste punt is nog voor ons, maar daarna lopen we constant achter de feiten aan. SDS heeft steeds een paar punten voorsprong en het lukt ons niet om het gat te dichten. We hebben teveel kansen nodig om tot scoren te komen en verliezen de eerste set met 25-22.

Set 2 en 3 waren om te janken! We hebben ons eigen niveau niet gehaald en ons spel was niet om aan te gluren. Alles wat er maar fout kon gaan, ging dan ook fout. SDS speelde sterk en we kwamen niet onder de druk uit. Als de pass goed kwam, dan hing er weer een blok, waar we maar sporadisch langskwamen. We verloren deze 2 sets met 25-14 en 25-11.

De 4e set dan nog maar 1x gas geven om dan toch nog maar een puntje mee te nemen in de bus.. Wij gaan minder fouten maken en SDS gelooft het wel. We lijken de 4e set gemakkelijk binnen te halen, maar we geven nog bijna een 23-16 voorsprong uit handen, maar op 24-23 is dan toch het laatste puntje voor ons.

Een terechte 3-1 nederlaag is feit, dan maar gauw de kantine in om te doen waar we wel goed in zijn: Bier drinken, vette hap naar binnen werken en slechte grappen maken. De nodige pullen bier en hapjes gingen weer over de tafel. Tinus werd uitgeroepen tot lulletje van de week 😉 enwas het tijd om te gaan douchen en weer richting Nunspeet. Ondanks de nederlaag was de terugweg er niet minder gezellig om, nog even een paar handrembochtjes over de parkeerplaats en met gierende banden richting de snackbar in Uddel. Daar hebben we nog de nodige versnaperingen naar binnen gewerkt.

Volgende week vrijdag nieuwe ronde nieuwe kansen, dan gaan we op bezoek bij Volta heren 1 in Lelystad. Om 19:30 uur zal de eerste bal geslagen worden, we hopen u dan weer te zien.