Eindelijk weer een thuisronde, Yeah lets go!

Het was weer zover, de lange mannen mogen weer aan de bak. Vandaag staat DVV uit Druten op het menu. Geen makkelijke pot als we de ranglijst bekijken, maar daar komen we maar op 1 manier achter. De lange mannen kennen tot nu toe een stroef begin van het seizoen vergeleken met voorgaande jaren. Maar vandaag hebben we een luxe die we al een paar wedstrijden niet meer hadden, een wissel! Bonus heeft de rol als assistent coach opgepakt en zag het er allemaal goed uit. Na wat bakken koffie en krentenbollen zijn we er helemaal klaar voor. Wij wel, de dames voor ons nog niet. Die vonden het allemaal wel leuk om er wat langer over te doen. Vooral dames 2 haalt altijd graag het maximale uit de contributie. Rond kwart over 5 kunnen we dan eindelijk warm spelen en kan rond kwart voor 6 de strijd gaan beginnen.

We beginnen met Rikus en Tinus op de loper, EV en Pritt op de midden, Könis op de dia, Willy natuurlijk onze spel en Nelis mag stofzuigen in het achterveld. Na weken van slecht beginnen en achter de feiten aan te lopen gebeurde er wat opmerkelijks, we begonnen gewoon goed aan de wedstrijd! Al snel kwamen we er wel achter dat het geen makkelijke middag ging worden. De mannen uit Druten konden aardig meekomen maar de mannen uit Nunspeet trapte het gas aan het eind van de eerste set even in. De stand was 25-20 voor de rooie mannen.

Oke, vast houden dit en doorgaan zoals we geëindigd zijn. De tribune was ondertussen aardig volgestroomd en de avond zag er uit om weer eens een goede thuis pot te spelen. Helaas waren de rollen in de 2e set omgedraaid, het liep niet lekker en we lieten te veel kansen liggen. Het was achter de feiten aanlopen en de mannen verloren met 19-25. Balen, set vergeten en doorgaan. Pinkeltje had zoals eerder genoemd de luxe om te wisselen in deze strijd. Hij koos ervoor om Könis eraf te halen en Daantje op de loper te zeten, waardoor Tinus verhuisde naar de dia. De derde set liep lekker en Hellas pakte het goede spel weer op. De energie kwam langzaam terug en de mannen knokte zich naar een 25-14 overwinning! Lekker setje, nu de laatste ook. De opstelling bleef staan en vol door voor de 4 punten, Yeah lets go! Helaas was de 4e set een kopie van de 2e en waren we te slordig en

gaven we de tegenstander te veel kansen. De mannen kwamen nog wat terug maar de set werd zuur verloren met 22-25.

De 5e set, nu moet het dan gebeuren. In deze set bleek dat het een echte wedstrijd was en beide kanten vol voor de 3 punten gaan. Het ging erg gelijk op en zo komen we bij de 15 -15, nu is het wachten welk team de minste fouten maakt. Het was zenuwslopend spannend, matchpoint voor Hellas, toen voor DVV, toen weer voor Hellas, op 21-20 kregen de gasten uit het oosten het matchpoint en maakte deze af… 22-20, een hele zure uitslag na een pot hard werken.

Na de wedstrijd was het Oktoberfest, maar het was nog een beetje rustig bij de lange mannen. Maar na een paar flesjes spa geel te hebben gedronken kon het feest dan toch beginnen. Yeah lets go dan maar weer! De kantine was versierd met Duitse vlaggetjes, er was een bingo met bijzondere prijzen en tot in de late uurtjes werden er consumpties genuttigd. Op donderdag 29 november mogen de mannen pas weer aantreden. Dan word er gespeeld om 9 uur ‘s avonds in het altijd mooie Rhenen (wie verzint het..). We gaan er niet van uit, maar mocht u niks te doen hebben kom gerust kijken!