En toen was er……………. koffie!

Het is zondagavond op het moment dat dit wedstrijdverslag wordt geschreven met een bakje koffie on the side. The day after om het maar zote zeggen. Na een bijzondere pot volleybal en een nacht waar meer te beleven was dan tijdens de wedstrijd (lees: de hele nacht in de weer met schone luiers) heb ik genoeg tijd gehad om na te denken wat we bekend gaan maken aan onze trouwe fans en wat we voor onszelf gaan houden.

Nou die keus is snel gemaakt, we houden dus alles voor onszelf..

Er is alleen een ding wat me van het hart moet en ik hoop dat de spelers van VZK H1 en beheerder van de Kamphal het met me eens zijn. Ben je van plan om binnenkort naar Wezep af te reizen voor een bakje koffie in de Kamphal, bedenk u dan nog eens.. De koffie die wordt geserveerd in Wezep is van bijzonder slechte kwaliteit. Als George Clooney te weten komt dat er koffie op de wereld wordt bereid van deze kwaliteit zou hij persoonlijk naar Wezep komen om het een en ander recht te zetten.

Afijn dit terzijde, wij zijn er als team weer ingestonken en gingen collectief aan de koffie. Niet als enigen, ook de scheids en de man die de belijning regelt in Wezep hebben dit goedje binnen gekregen. Hoe we dit weten? Onderop de schoteltjes stonden de bijwerkingen beschreven, en zoals wij mannen zijn, lezen we de bijsluiter altijd achteraf, let u op:

  • Kan een vermoeid gevoel veroorzaken (benen en andere ledematen fungeren als slasaus)
  • Ziet ballen te laat of niet aankomen (raakt gedesoriënteerd)
  • Laat zich lijden door wanhoop (geeft blok tegenstander zelfvertrouwen)
  • Haalt sporten door elkaar (begint te voetballen wanneer er gevolleybald moet worden)
  • Geen ruimtelijk inzicht (de belijning van een speelveld op de meest waardeloze manier in een sporthal plaatsen, geef een kleuter een stift en het veld ligt er beter bij)
  • Geen eigen beslissingen willen nemen (reageert op wat wordt aangedragen)

En ik weet het, achteraf kijk je een koe in de kont en is het makkelijk l*llen maar het klopt allemaal. Mevrouw Kroon kan het allemaal beamen, al het bovenstaande kwam ten tonele tijdens de wedstrijd tegen de nummer 9 op de ranglijst.. En we hebben per slot van rekening het geluk gehad dat wij ook 2 setjes aan de lange zijde mochten spelen en daar ons sambavolleybal hebben mogen tonen. Helaas heeft de tegenstander 3 sets aan die kant gestaan, daardoor hebben ze gewonnen. Chapeau!

2 Zwaarbevochten punten mee terug de bus in en met gierende banden naar ons Nuwenspete. Uithuilen tijdens het verorberen van een patatje, uiteraard wel weer als collectief zoals wij dat kunnen met bier, veel saus en stoere verhalen. Maar de eerste nederlaag van 2017 is een feit. En we zijn dankzij deze nederlaag nog meer gemotiveerd om maandag 6-2-2017 in de achtste finales van de bekercompetitie Zeewolde H1 met de staart tussen de benen terug naar de polder te sturen.

Be there, Sporthal Feitenhof, 21:00 uur, Veld 2

PS: De koffie staat voor u klaar 😉

VZK H1 – Hellas Heren 1   (3-2  25-11/13-25/25-16/18-25/15-8)

About Author