ESV Dames 1 – Hellas Dames 1

Donderdagavond 3 december mochten we aantreden tegen Elspeet Dames 1. Het was nog maar de vraag of wij deze wedstrijd wel konden spelen. In eerste instantie was de wedstrijd eerder op de avond gepland waardoor de jufjes en nog wat dametjes niet aanwezig konden zijn. Het heeft wat moeite gekost, maar uiteindelijk kon de wedstrijd later gespeeld worden waardoor we alsnog compleet waren. Elspeet bedankt!

Omgekleed en met iets wat natte shirts begonnen we met inlopen. We zouden elkaar even flink aan het werk zetten om goed warm te worden, we hadden het koud. Maar met de verwarming op standje 30, waren we al warm na twee keer heen en weer lopen. Toch hebben we fanatiek ingespeeld en elkaar lekker op scherp gezet. Wij waren klaar voor de wedstrijd.

ESV dames 1 is geen onbekend team. Ik hoef dus ook niet te vertellen wie, wie is en wie wat kan. Wij moesten alleen laten zien dat wij beter zijn. De eerste set begonnen we slecht, we kwamen gelijk op een achterstand. We waren even vergeten waar we goed in zijn: feestjes vieren. Bij een aantal van ons moet de alcohol van het laatste feestje nog in het bloed zitten. Maar….. Elk punt is ook een feest en dat moeten we blijven vieren. Halverwege de set kwamen we weer bij en vervolgens gingen we er overheen. 1-0 voor Hellas.

De tweede set waren er twee wijzigingen in de opstelling. Wendy kwam er in voor Renalda en de twee paser-lopers wisselde van positie. We begonnen de set goed en kwamen op voorsprong. Maar daarna gingen we wat meer achterover hangen waardoor Elspeet meer in het spel kwam. Ballen die eerst nog in onze blokkering werden geslagen gingen er nu voorbij en services die eerst nog goed te passen waren veranderde opeens in een aantal slordige passes en zelfs ketsers. ESV was ons deze set de baas. 1-1

Vol goede moed begonnen we aan de derde set. We zouden ons weer aan de opdrachten houden en laten zien dat wij beter zijn. Hier hielden wij ons aan en dit was te zien aan de stand. We stonden halverwege de set ruim voor. Helaas hadden we een paar slordige opstellingsfouten die ons toch echt wat punten hebben gekost. Door onze ruime voorsprong konden we het ons gelukkig permitteren. Elspeet kwam zo ook aan wat punten, maar wij werden door dit alles weer op scherp gezet. De derde set hebben we gewonnen met 25-17.

De vierde set. We hadden gelijk maar besloten dat dit ook de laatste set zou zijn. Lynn zou om 12 uur jarig zijn en dit feestje vierden we liever in Nunspeet in plaats van Elspeet. Ook deze set begonnen we goed. We kwamen op een mooie voorsprong. Toch ging deze set niet zo makkelijk als de derde. Wij werden weer een beetje rommelig en de dames van ESV werden weer wat sterker. Het werd zelfs nog spannend tegen het einde van de set. Gelukkig is het goed gekomen, Elles heeft het winnende punt gemaakt. Elles bedankt dat je erbij was!

volleybalvereniging-hellas-nunspeet-dames1-feestavond

3-1 gewonnen van Elspeet, blij met het resultaat op deze doordeweekse donderdagavond. Momenteel staan we vierde op de ranglijst. Komende twee wedstrijden zijn belangrijke wedstrijden. Tegen ESV hadden we veel support, heel erg bedankt hiervoor. We kunnen jullie goed gebruiken, iedere wedstrijd weer!

Liefs burlende Hellas D1