Glowing like the metal on the edge of a knife!

Het is zaterdag 27 januari 2018, we mogen weer aantreden! VZK DS1 stond op het programma. Voor ons de taak om geen punten te laten liggen en met 5 punten in de zak lekker weekend te vieren! Iedereen aanwezig, bijna iedereen fit en met veel zin om een leuke wedstrijd te spelen begonnen wij onze voorbereiding.

Zoals altijd is er de voorbespreking in 1 van de beschikbare kleedkamers. Wat houdt zo’n voorbespreking eigenlijk in hoor ik jullie denken? Nou, eigenlijk is het een motiverende speech van de coach met punten waarmee wij aan de slag moeten in die wedstrijd. Vaak gevolgd met motiverende kreten van de dames en afsluitend met onze yell. Vandaag had Gert voor ons echter een verassing! Het werd geen speech, maar een puzzel. We kregen allemaal een stukje van een zin en gezamenlijk moesten wij die zin gaan vormen. Zo snel als wij zijn in het veld, zo snel hadden wij die puzzel ook opgelost. Tevoorschijn kwam een zin, komend uit het nummer ‘Paradise By The Dashboard Light’ van Meat Loaf. (Tijdens een training liet Gert al doorschemeren dat dit 1 van zijn favoriete nummers was door mooie danspasjes te laten zien)

Glowing Like The Metal On The Edge Of a Knife! Is de mantra die Gert voor deze wedstrijd in gedachten had. Scherp vanaf het begin, afmaken waar het kan en de tegenpartij laten zien waarom wij het verdienen om boven aan te staan. Gemotiveerd door deze woorden begonnen wij aan de wedstrijd.

Waar wij de laatste wedstrijden de eerste set wat laat op gang kwamen, ging het vandaag wel weer goed. Al gauw staan wij 8-3 voor. VZK begon ook sterk en gaf ons goede weerstand. Op sommige momenten hadden wij wat moeite met de timing van het blok en de verdediging van de diep geslagen diagonale ballen, maar we bleven gelukkig hard werken en slepen daardoor punt na punt naar binnen. De eerste set werd gewonnen met 25-19.

De tweede set begon goed, we nemen weer een voorsprong en slaan zowel slimme ballen als putjes in de vloer bij de tegenstander. De mooiste rally van de wedstrijd schijnt gespeeld te zijn waarbij Maaike B de bal nog net over het net heeft kunnen krijgen, maar daar kan ik helaas niets over schrijven. Ik was namelijk net de flesjes aan het vullen van die meiden die hard werk aan het leveren waren. Waar ik wel over kan schrijven is het feit dat er op het midden lekker gescoord werd deze wedstrijd. Onder andere Elles heeft mooie pareltjes laten zien en een verkeerde pass van de tegenpartij werd zonder pardon afgemaakt door haar. De 2e set werd uiteindelijk gewonnen met het resultaat van 25 tegen 15.

Over de derde en vierde set kan ik kort samenvatten. Afspraken werden nagekomen, blokkeringen werden gezet en er werd lekker veel gescoord. Annemiek had daarnaast enkele mooie service series waar geen antwoord op kwam van de tegenpartij. Op geen enkel moment in die 2 sets hadden wij het idee dat we deze zouden laten gaan. Dit gebeurde dan ook niet en de derde set en vierde set werden beiden gewonnen met 25-17.

4-0 gewonnen! Een goede wedstrijd gespeeld en met een tevreden gevoel werd er nog een drankje gedaan in de kantine. Ons doel om de voorsprong op de concurrenten te vergroten is gelukt! Op naar de volgende wedstrijd. Wij mogen aankomende donderdag in Elspeet tegen ESV DS1 weer mooi volleybal laten zien. Komt dat zien!