De goede voornemens van Dames 1 – Libero Dames 1

De eerste wedstrijd van 2017 speelden we tegen Libero, de eerste wedstrijd tegen dit team speelden we onze eerste 5-setter van het seizoen, vandaag waren we echter van plan om alle 5 de punten te pakken van de huidige nummer 10. Deze hadden we ook nodig om de tweede plek weer over te nemen van Dynamo. Dynamo had namelijk al eerder tegen Zeewolde gespeeld en gewonnen met een verrassende 4-0. Hierdoor steeg Dynamo (met een wedstrijd meer dan wij) naar de tweede plek en zakte Zeewolde op de vierde plek steeds verder weg van de top 3. Dynamo had er dus voor ons wat druk op gegooid.

Na een muziekloze warming-up was het tijd om te beginnen. De eerste twee punten gingen naar Dronten, die ons zonder pardon twee keer finaal afblokte… ging het dan toch een spannende pot worden?

Het bleef een beetje gelijk oplopen, tot 9-9, er werd een mooi punt gescoord door Marinka, dat helaas door de scheidsrechter werd afgefloten. De bal daarna besloot ze overtuigend te scoren, door via de handjes van dat eerder irritante blok het punt te scoren. Na dit punt begonnen we uit te lopen, mede door sterke servicebeurten. Op 20-14 kwam er een lastige service van Libero die onze spelverdeler Wendy moest passen. Maaike nam deze bal prachtig over waarna er werd gescoord vanaf de 3 meter. We gaan lekker! De set winnen we uiteindelijk met 25-16.

Voor de tweede set aten we nog wat zure druiven, JR vond dat wel wat want daardoor waren we lekker stil terwijl hij stond te vertellen hoe hij meer variatie wilde hebben in de volgende set. Ja ja laat ons eerst nog even genieten van deze zure druifjes. De tweede set begon en weer liepen we gelijk op met Libero. Er ging aan onze kant veel het net in, wat onze mini van de week deed concluderen: “het net aan deze kant hangt hoger.” In de set werden wat variaties in aanval geprobeerd waarvan een prachtig gespeeld ‘drietje’ tussen Wendy en Elles het gevolg had dat de bal aan de overkant  6 speelsters van Libero naar de grond deed kijken en ze even achter hun oren moesten krabben. Lekker. De set wordt gewonnen met 25-17.

In de derde set liepen we wéér heel erg gelijk op, maar van 9-9 gingen we naar 19-9 door een sterke servicebeurt van Marinka. Uiteindelijk viel ook deze set onze kant op met 25-13.

Over de laatste set heb ik niets spannends te vertellen, omdat we zijn vergeten wat aantekeningen te maken. Misschien omdat het nog enigszins spannend werd gezien de uitslag: 25-21. Of misschien omdat we te druk waren met de vragen van onze mini te beantwoorden of misschien was het dat iedereen vocht om de laatste druiven. In ieder geval wisten we de 5 punten in Nunspeet te houden en staan we weer op de tweede plaats, al hijgt Dynamo in onze nek met slechts 1 punt achterstand.

Graag willen we de Heren nog feliciteren met hun fantastische overwinning op Elite/Dynamo. Dat was nog eens een spannend potje! Heel veel succes met jullie volgende bekerwedstrijd!

Onze volgende wedstrijd is zaterdag 21 januari tegen Ormi dames 2, support is altijd welkom!

Groetjes, Dames 1