Grieken uit Nunspeet vs. TweeVV in Ede

Grieken uit Nunspeet vs. TweeVV in Ede

Afgelopen zaterdag mochten de Grieken uit Nunspeet volleyballen in het mooie Ede. Ja ja u leest het goed de Grieken, zo werden wij namelijk aangekondigd in het programmaboekje wat in de zaal verkrijgbaar was. Dat heeft onmiddellijk de aloude olympische gedachte bij de mannen aangewakkerd: “winnen is belangrijker dan meedoen”. Helaas zult u verderop lezen dat er ook momenten waren waarop de Grieken niet eens wilden meedoen.

Afijn zo begon de wedstrijdvoorbereiding na een prachtige landelijke reis door de Veluwse bossen en gehuchten.
Coach Pinkeltje was weer totaal verrast door de opkomst van spelers, zelfs een tweede spelverdeler was meegereisd waardoor er 11 man op de lijst stond. Een ongekende luxe voor de Coach!

Er werd gestart in de vertrouwde opstelling met de Niebeekjes, de Beelens, Willy en Könis. Dat eerste set werd een spannend geheel waarbij ook Tweevv graag wilde meedoen. Na lang stuivertje wisselen in de stand kreeg Rikus een setje van de kant van Tweevv die hij binnen de meter kon binnen hameren. Nog steeds bleef de tegenstander zich verzetten 26-26. de coach bracht hier en daar een wissel in om het blok te versterken en de spannende strijd bleef voortduren 28-29. Vervolgens kregen we een paar setpoints maar ja dat “meedoen” tsja. Uiteindelijk wordt er met een paar duidelijke punten toch duidelijk dat winnen belangrijk is, de 29-31 is binnengesleept.
De 2e set is dan een heel ander verhaal, de Grieken roken bloed liepen en gemak over de Edenaren heen. Ook kon coach Pinkeltje voor het eerst in zijn coach carrière bij Hellas 1 een dubbele wissel toepassen waarna Thijs met een paar lekkere setjes het karwij afmaakte 17-25.
Over de 3e set kunnen we kort zijn, met Tinus, Bonus, Daan en af en toe Thijs in de gelederen wonnen de Grieken met 11-25.
Op naar die 4-0 overwinning dacht de coach maar binnen 20 seconden stonden we 4-0 achter, uiteindelijk zelfs met 17-8. Het wisselen, schelden, lief praten, kreeg de coach de gedachte dat zelfs meedoen niet meer belangrijk was er niet meer uit. De mannen dachten alleen nog maar aan Dionysos. U weet wel die Griekse god van wijn en feesten.
Onze tegenstander kreeg toch nog wat onenigheid met de scheidsrechter en dat vonden de Grieken niet leuk, dus nog even aangezet. Maar ja met 25-20 ging de set helaas alsnog naar Tweevv.
Uiteindelijk was het een mooie overwinning waardoor de derde plek in de promotieklasse nog steeds tot de mogelijkheden behoord. De reis gaat zaterdag verder tegen NVC uit Nijkerk. Met deze ploeg hebben we nog een appeltje te schillen dus graag tot ziens om 17:00 uur in de Feithenhof.

About Author