Harderwijk uit met een volle tribune, uit Nunspeet!

Op vrijdagavond 9 december om 19.00 stond er een spannend potje volleybal op het programma voor onze lange mannen uit Nunspeet. Wat zeg je, 19.00? Dan zit ik normaal gesproken nog aan mijn avondeten. Ja, dat klopt, wij ook. Ondanks de belachelijke speeltijd zijn er toch behoorlijk wat fans op de tribune vanuit Nunspeet, bedankt voor de support!

We spelen vanavond een belangrijke wedstrijd. Voorafgaand aan deze wedstrijd staan wij bovenaan en VVH staat 2de. We willen dus graag onze koppositie vasthouden/verstevigen. We merken meteen dat VVH deze wedstrijd ook serieus neemt, want zij zijn op volle oorlogssterkte. Aan onze kant is Daantje nog niet helemaal hersteld van zijn blessure. Het inslaan is een beetje rommelig bij ons, mede omdat VVH het een goed idee vond om met zijn allen aan dezelfde kant van het net te gaan inslaan.

Dan de wedstrijd. Wij beginnen in onze vaste opstelling: Willy als spelverdeler, Tinus en Lars als passer/lopers, Bonus en EV op het midden en Könis als diagonaal. Het begin van de wedstrijd gaat gelijk op. Wij spelen niet slecht, maar op een gegeven moment sluipen er toch een paar foutjes in en dan ga je tegen deze tegenstander de boot in, 25-21 voor VVH.

De 2de set is aan onze kant erg slordig. Er worden te veel fouten gemaakt en ook te weinig directe punten, de set gaat met 25-17 naar VVH.

Nou, even de koppen bij elkaar en vol gas de 3de set in. Deze set gaat heel erg gelijk op. Halverwege komt Pritt in het veld voor Bonus. Ook komt Rikus er af en toe in voor Willy aan het net. Op een gegeven moment weten wij toch uit te lopen door een aantal goede punten en pakken we de set met 25-21.

Op naar set 4 en 5 zou je zeggen. VVH begint set 4 opeens met 4 andere spelers. De oude, ervaren mannen kunnen maar 3 setjes aan. Helaas valt ons niveau weer terug naar het niveau van de eerste 2 sets. Er worden in deze set weer te veel fouten gemaakt en dit wordt genadeloos afgestraft. We verliezen de set met 25-19 en de wedstrijd dus met 3-1.

volleybal-vereniging-hellas-nunspeet-heren1-2016-boot-zinkenDe koppen staan flink chagrijnig als we de kantine inkomen. Gelukkig is er dan nog dat goudgele wondermiddel. Een paar biertjes later kan de knop worden omgezet en kunnen we de dames van Hellas gelukkig wel naar een 3-1 overwinning juichen, goed gedaan dames! We zijn benieuwd naar  het wedstrijdverslag 😉

Wij spelen zaterdag 17 december weer een thuiswedstrijd. Ook dit is weer een belangrijke wedstrijd, namelijk tegen de nummer 3 van de ranglijst, Surf H1. We hopen dan beter voor de dag te komen en hopelijk weer met jullie support. Eén ding is zeker: na de wedstrijd zullen we sowieso goed voor de dag komen op het Deutsche feest in onze kantine, komt dat zien!