Een heet avondje bekervolleybal

Donderdag 11 januari 2018, de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, en wel een bekertopper tegen de (ongeslagen) koploper uit de 3e divisie namelijk BOVO Aalten H1. Wij als trotse koploper van de promotieklasse hadden maandag al wat extra trainingsuren gemaakt om ons optimaal voor te bereiden op deze wedstrijd. Een mooie uitdaging voor ons als team om ons te meten met deze titelkandidaat uit de 3e divisie. Het was een prachtige wedstrijd voor de spelers aan beide zijden en voor het publiek. Alles wat je bij een heet avondje bekervolleybal mag verwachten. Wij konden vanaf het begin van de wedstrijd prima mee met het niveau van de gasten en er had misschien wel meer in gezeten. Maar aan “misschien” heb je niet zoveel….

Zoals gezegd hebben de lange mannen de maandagavond gebruikt om het vege lijf weer in beweging te zetten en het balgevoel en volleybalritme weer op te pakken. Dit heeft klaarblijkelijk prima geholpen wat zichtbaar was aan onze prima start in deze kraker. Na een wat aftastend begin gaan vervolgens de remmen los.  Onze side-out loopt prima waardoor de gasten scorend niet echt bij ons vandaan kunnen lopen. Tot aan de 20 gaat het dan ook gelijk op en is het boven de 20 stuivertje wisselen. BOVO is net wat gelukkiger in de scores en wint deze set zeer close met 24-26.

Oke,0-1 achter, we staan goed te spelen en moeten dit niveau vast proberen te houden deze tweede set. Zo gezegd zo gedaan, prima scores werden afgewisseld met prachtig verdedigingswerk van onze Sannie. Geen problemen en we wandelden punt voor punt comfortabel naar de winst25-20.

De stand is weer recht getrokken en nu dan die o zo belangrijke derde set. Weer behouden we ons goede niveau en kunnen ons eigen spel spelen. De rally’s worden langer wat betekend dat de blokkering en verdediging zijn zaken prima op orde heeft. Weer gaat het gelijk op en wordt het 20-20. Stuivertje wisselen bij de Big-Points en we krijgen zelfs een setpoint om op een 2-1 voorsprong te komen. Een oude wet leert dat als je zelf de kansen niet afmaakt de tegenstander dat wel doet. En zo was 2 punten later was de set gespeeld, wederom 24-26.

De 4e set weer opnieuw beginnen met bouwen en proberen een 5e set uit het vuur te slepen. Vanaf de start lopen we eigenlijk de gehele set zo’n 3 punten achter BOVO aan totdat we bij 17-17 weer op gelijke hoogte komen. Weer ontstaat een spannend slot en het publiek gaat op het puntje van de stoel (lees: randje van de comfortabele vurenhouten banken) en klapt de handen nog één maal rood. Prachtige aanvallen en blokkeerwerk worden afgewisseld met wederom een prima inzet in het achterveld. Helaas maken wij een fout teveel en laten de gasten ontsnappen en er met de overwinning vandoor gaan,22-25.

Harde conclusie is een 3-1 nederlaag en einde bekertoernooi voor de lange mannen van Hellas H1. Wij hebben aan elkaar en aan onze supporters laten zien dat wij een zeer hoog niveau kunnen halen en gedurende een hele wedstrijd vast kunnen houden. Iedereen is onderdeel geweest van deze wed(strijd) en heeft zijn bijdrage kunnen leveren, een echte teamprestatie dus. Wij zullen er alles aan doen dit getoonde spel vast te houden en zijn helemaal klaar om aanstaande zaterdag Dynamo H4 uit Apeldoorn op de pijnbank te leggen. Deze wedstrijd zal starten om 17:00 uur en wij hopen natuurlijk weer op uw en jullie support! Graag tot zaterdag, jullie zijn geweldig!!

Groet, de Lange Mannen